Nego, šta rekosmo koja od njih daje najbolju brzinu/upload?
Fajzer ili Astra?
[emoji23]
Printable View
Nego, šta rekosmo koja od njih daje najbolju brzinu/upload?
Fajzer ili Astra?
[emoji23]
Jeste, to sam sve ja. Hvala ti na ovako preciznom opisu.
Ljudi kao ti će sve da okrenu na svoju vodenicu i kao što rekoh da sve strpaju u neki kalup koji oni imaju u svojoj glavi. Jer, sve je crno-bijelo, nema nijedna nijansa sive, sve je jasno i poznato i svako ko kritički razmišlja je jedan od ovih likova sa slike. Pogledaj samo koliko gluposti si mi imputirao, a kažeš da ja spinujem.
Da ponovim pitanje još jednom. Šta je krajnji cilj kada je u pitanju procenat vakcinisanog stanovništva? Da li će u nekom momentu adolescneti doći da red? Mogu li oni u kafane bez dokaza o vakcini ili negativnog pcr testa? Da li stvarno vjeruješ da će mjera da samo vakcinisani (i to može i jedna doza lol) mogu u kafane da doprinese smanjenju transmisije ovog virusa ili je ovo prljava metoda ucjene naroda - vakcina ili dojč?
I znaš šta je još problem... To što si djelimično ukapirao kako mRNA vakcine funkcionišu (unutra je instrukcija, wow) pa misliš da si prepametan i misliš da ljudi koji imaju određenu dozu skepse nužno znaju manje od tebe... To baš i nije tako.
Da li stvarno misliš da su vakcine bile jedini put iz ove krize globalno? Da li se ikad zapitaš zašto se u borbu protiv svega ovoga, ako već treba da se ide sa vakcinama, nije išlo sa tradicionalim vakcinama? Evo novavax je proizvela čini mi se bolju vakcinu od čuvenih mRNA. Pa još čuči i čeka odobrenje.
Da li znaš da je odavno poznato da je borba vakcinama koje ne daju sterilišući imunitet u jeku pandemije osuđena upravo na ovaj scenario (da ne kažem propast, iako bi se moglo lako i to reći) - mnoštvo novih sojeva zbog leaky vakcina koji će, kako virus jača, postajati dominantni jedan za drugim (pa se evo istroši polako grčki alfabet); zbog mutacija naravno efikasnost vakcine opada, pa su potrebni boosteri (do kad?)... i tako, to je jedan baš lijep scenario borbe protiv ove pandemije.
Nego izađoh ti iz ovog zamišljenog antivax kalupa, ali ne sumnjam da ćeš opet adekvatno da me smjestiš "gdje mi je mjesto".
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
U kakav crni krug?
Znači poznato je da AZ u izuzetno rijetkim slučajevima 0.0008% (uzorak 6.3 miliona vakcinisanih AZ u Australiji) izaziva krvne ugruške tj smrt od istih.
I?
0.0008% naspram 3%
Kakva priča.
Wow Astra bad - šansa da umreš 100 puta manja nego da danas pogines u saobraćajnom udesu ili 1000 puta manja nego da umreš od covida
NSX ima pik na AZ, dzabe sva prica kad radi za Pfizer.
:D
Ja ne vjerujem avgust ljudi i dalje pričaju da vakcine ne rade i da se umire masovno.
Ne sviđa ti se Astra jer se od nje umire - uzmeš fajzer - nećeš fajzer jer izaziva zapaljenje srčane maramice - ruska - nećeš rusku jer ne vjeruješ Putinu - kineska - nećeš kinesku jer k i n e s k a roba n e v a l j a [emoji1782] ( a 90% svega što koristi svakog dana je iz Kine preko računara, komponenti, telefona i komponenti za iste, djelova za auta, satelita, hrane itd)
Onda tu pomoći nema, ni vajde dalje raspravljati se
Nema rasprave druze...
U ovom vremenu hiperinformisanja, nema svrhe raspravljati se...
Danas svi zauzmu svoj stav i brane ga do smrti. Fala bogu ima online clanaka, i svako tumaci kako oce. A i na instagram i snapchat ima dosta informacija fala bogu.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
https://factcheck.afp.com/mass-covid...ntrol-variants
This didn't age well.
Bukvalno, ali bukvalno sve lik objasnio.
“widespread and stringent infection prevention measures combined with mass vaccination campaigns using inadequate vaccines will undoubtedly lead to a situation where the pandemic is getting increasingly ‘out of control’” in a process called “viral immune escape.”
Mass vaccination during the pandemic, he says, will lead to “monster” variants when the virus spreads from older people to those who are younger, as countries begin loosening restrictions.
Vanden Bossche claims that large-scale vaccinations of elderly populations will force the virus to “continue causing disease in younger age groups,” where it could undergo “targeted mutations” in the spike protein that would “enhance its infectiousness.”
Vanden Bossche claims that the increase in “S (spike) specific” antibodies, which can be generated by Covid-19 infection or vaccines, is “rather limited and only short-lived.” He does not indicate what he means by short-lived.
Sve ovo u martu, možda i ranije. Imate čast u tom članku da pročitate kako su sve ove brutalne neistine argumentima pobili dobri naučnici. 🥲 Recimo oni kažu da antitijela od vakcine važe čak i 3 godine. Važi.
kako da ne 0.0008% pa baš izvještač BBCa(i još jedan) i ova djevojka model i još ko zna koliko njih, a imaš i hiljade i hiljade svjedočenja po Internetu onih preživjelih kako su ljudi nagrđeni i to sve dokumentovano...a i ovaj podatak od 3% za umrle od korone je naravno sve osim tačan, u realnosti je bar 10 puta manji
ne može? pročitaj ovaj članak malo detaljnije i vidjećeš da vakcinisani prenose isključivo ove nove varijante (pa probaj da razmisliš zašto), evo da ti pomognem
"While everyone in the vaccinated group had a variant of concern, only 67 per cent of non-vaccinated individuals did. The study also showed that the vaccinated individuals infected with Covid had high viral loads."
https://www.telegraph.co.uk/global-h...ay-pass-virus/
mislim da ovaj grafik sve govori.
Ali možda im poraste glava, ili je Meloun nešto rekao, farma zavjera
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fa17e466b8.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Naravno da se sve skreće na priču "vakcine štite od težih oblika" iako to nije tema. Znači niko nije rekao da vakcine ne štite od težih oblika. Pričamo o drugim stvarima.
Pričamo da je glupo sve snage usmjeriti na jedno oružje u ovoj pandemiji (vakcine), i to vakcine koje ne pružaju sterilišući imunitet i koje u nekom momentu dovode do promocije novih sojeva koji se lakše prenose i opasniji su. Pa svako od nas pojedinačno da mu je povjerena strategija upravljanja kovid krizom bi odradio bolju diversifikaciju rizika da sa jednim jedinim tretmanom izbora krene nešto u pravcu koji nismo očekivali.
Naravno da je na nivou pojedinca očekivano da vakcina štiti od težeg oblika. Pričamo o širem kontekstu, na nivou populacije, o tome gdje ovo sve vodi, o posljedicama svake odluke... nego nebitno, puno ja očekujem.
E koliko energije trosite na ovo ljudi moji.
Ja kazem nisam neki vjernik, nikad u zivotu guglao nisam o nepostojanju ili postojanju svevisnjeg. Odje ljudi koji nece da se vakcinisu po citav dan guglaju kako vakcina ubija i steti.
Ne shvatam zasto, iskreno.
Ja da napomenem da u cg nisam cuo za slucaj da je vakcina napravila problem. Kruzi sad prica da je neki momak ostao pripvremeno paralisan ali da se oporavlja
Raduje da smo za Dojc spremni pa je juce preko hiljadu vakcinisanih:)
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Možda zato što samim tim što su vakcinisani potpuno zaštićeni da ne dobiju stare varijante, a od novih sojeva ih štiti da ne završe u bolnici i da ne odapnu.
Ček, ti si ovo usvrdio da je neki soj nastao u Indiji i povezao to sa masovnim testiranjem.
Šta hoćeš da kažeš? Da nam testiranjem šire virus? U čemu je razlika između te teorije i onih što ćeraju kamion koji zaprašuje komarce?
Dakle poruka ti je ljudi nemojte se testirati ubrizgavaju nam virus?
Nemam ja živaca za ovo.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Pa vidiš da se ne usmjeravaju sve snage na vakcinu, već u većini zemalja na svijetu i dalje važe više ili manje restriktivne mjere... Ali antivaxerima ne odgovara ni jedno ni drugo... Kad su toliko pametniji od većine svjetskih naučnika, nek smisle rješenje i zaustave virus...
Pođite svi vakcinišite se da obezbijedite taj dojč kad se ne bude moglo napolje i sve će biti ekstra. Ne mislite previše, ustvari.
Rado sa obzirom na pogoršanje situacije, šta misliš je li ova korona realna ili samo novine to pumpaju?
Poslato sa škatulice
Koja korona?
Impresionirana sam.
Sve mi je jasnije zašto ove metode ucjene vrhunski rade.