Podaci o CG uvijek se moraju sa rezervom uzet, mi smo van tokova. Sad se viđelo kod Covid statistike
Printable View
Tu se generalno gleda broj smrtnih slučajeva na 100.000 stanovnika ili automobila.
Jeste da je poređenje nas i amera suludo, ali mi smo malo bolji per capita, ali duplo gori ako se uzme broj registrovanih vozila.
Neko je skoro poredio kako njemci imaju autoputeve bez ograničenja brzine, a 3x manje smrtnih slučajeva na 100K - sistem i vozačka kultura. Mada je i svijest amera posebna priča, uprkos visokim kaznama i zeznutoj policiji. Mogu mislit što bi bilo tek da nije tako, apokalipsa.
5% vozacima u CG treba dozivotno oduzet vozacku dozvolu. Terorisu po drumovima svakodnevno.
To ih svakako ne bi opametilo.
Makar 50% psiho -fizički, nije za volan....i malo rekoh,,,,ovo je nerealno. Bez osjećaja elementarnog, kolicina voze leteći, kao da samo gas postoji. Stalno sam u strahu za ove moje koji prelaze velike kilometraže. Žena moja ladno stane kad vidi da može doć do haosa. Veli bolje šleper pored mene nego ja pod njim, e stvarno. Neki dan je jedna kretenka mi imala sestru slomiti, zajahala joj i još veli svira i prijeti mi :joy:
Prekjuce je udaren biciklista na onu pravinu od cijevne do tuza, biciklista je u komu a vozac pusten kuci, nasli su mu 0.03 promila alkohola i vozio je preko 100 na sat
Uzas ali to 0.03 moze i od rum cassata
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Ko to ima primjedbu na Corollu zadnje generacije?! [emoji3526]
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Ovaj sto je stao kod Volija.
Nije kod nas, ali evo..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f42c07cd92.jpg
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Danas gledam nešto auta koja prolaze pored mene i od njih 20, 19oro kuca poruke i bulji u telefon. I obda se nešto čudimo.
I ja mislim... Ili po džepu. Možda bi bilo bolje...
Sad sam prosla pored Ljubovića, neki motorista obaljen... Nadam se da nema teških posledica...
Prije neka dva sata me čovjek udari na motor sa golf 5. Iz čista mira pređe u moju stranu, ni sam ne znam kako sam izbjegao i kako sam uspio da ne padnem. Izađe, kaže da je primio terapiju i da me nije primjetio jer mu se mantalo, njemu se samo retrovizor slomio, meni plastika napukla. Htio je da zovem policiju ili da mi plati štetu, priznao je da je kriv, nisam htio ništa, baš sam imao sreću.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3018aa3f6b.jpg
Dobro je kad ti je nogu promasio
Ja kad viđeh da sam čitav i šta sam izbjegao, najmanje mi je bila važna šteta, malo sam bio pod stresom posle toga, gledaš auto direktno ide u tebe, bukvalno se pomiriš sa životom, kako sam ja izbjegao to ne znam.
Imao video nadzor od jednog lokala, pokušat ću da izvučem snimak pa ću izbačit. Nevjerovatno.
Učini nešto po tome pitanju da taj nesretni čovjek ne vozi. AKo je ka što jes sigurno onkološki pacijent, on ne zna za sebe nakon terapije a kamo li da vozi.....Izgleda da nema nikoga.
I večeras "drmni" nešto, za sreću jer trebaš proslaviti što ti nije nogu ponio, ili tebe na pola