a preko koga ti onda salju iz njemacke u cg?
Printable View
a preko koga ti onda salju iz njemacke u cg?
Za stvari iz čitave EU koji ne šalju kod nas(tipa amazon.de-uk/ebay.de- Fr,Španija i ostale prodavnice bilo dje da su u EU ) ja koristim mailboxde cijene su pristojne možes da biraš njemačka ili češka pošta ovaj shipito austrija je totalno ne upotrebljiv zbog cijene.
Hvala za info, momci. Provjeriću taj mailboxde.
Nema što slobodno da provjeravaš ako ti nešto treba nema bolje opcije..
E sad ne znam ako bi neko zelio da mulja sa fakturama može li to i da li hoće da izbace fakturu iz paketa..
Deklaraciju sami popunjavate i tu stavljate iznos ako želite, u svakom slučaju svaki paket koji mi je stigao je uredno otvoren i provjeren u našoj pošti(i 4e našoj dragoj pošti) , tako da mislim da nije pametno muljati bilo sta.
Ne pada mi na pamet da muljam, jednom sam se o jadu crnom zabavio sa carinom kad sam nešto muljao, ne planiram da opet prolazim kroz to.
Može da se mulja naravno ali sve je to rizik.
Ima opcija, placala se 10e godišnje ja sam to koristio prošle godine dok nisu ovo spustili na 75e e sad ne znam koliko je mada je lako provjerit na sajtu jel bilo nekih promjena.
Edit:
Ako mislimo na isto skupiš nekolike pošiljke kod njih pa onda da ti spakuju sve i pošalju(naravno i to se dodatno plaća) a plaća se i godišnja pretplata.
To sam mislio, da se nekoliko sakupi kod njih, pa da oni to spakuju i da mi posalju za CG.
Registrovah se. Sad cu malo da pretražim.
Ja sam imao neki drugi koji samo sa Njemačkom radi nisam za ovaj znao :-)
Ja sam uvijek njemačku poštu koristio nisam češku mada i za nju kažu da je dobra(inače grad u kojem se nalazi mailboxde je na samoj granici DE-CZ), samo jednom pošiljku sam čekao mjesec dana, znalo je za pet dana da stigne i obavezno stavim prioritetna pošiljka par eura više, to stavim zbog naše pošte jer kada je prioritetna čim stigne u našu poštu donesu je ali bas odma tipa posle sat-dva od kada se pojavi u našu expres poštu nema čekanja po pet dana dok se naguze..
Evo je ona posiljka sto je navodno preko makedonije posla stigla na aerodrom.Mada I dalje nisam siguran ,jer mi za nju svaki sajt druge podatke daje.[emoji848]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b41ddc96be.jpg
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ako je nema na sajtu cg poste, nije ti stigla u cg,sta god tu pisalo
Isti slucaj ojde za MKhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3517a0e8ad.jpg
Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Singapurska pošta je postala taman kao nekad kineska, zastiđe kako su spori...
Pogresna je ono posiljka bila jutros.Ova je danas stigla u makedoniju.A do makedonije je putovala mjesec dana.Znaci kad vidite da vam je posiljka otisla preko makedonije ne ocekujte je brzo.Sada bi trebalo brzo da je proslijede za cg.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...44614a0738.jpg
Moje nema evo 15 dana nidje.
Sa kojeg je to sajta Nikola otishlo kod Makedonaca chak...?
Narucujem sat neki iz japana preko DHL expressa, placam 21% PDVA, i cini mi se da je carina 5% za satove, koliko naplacuje spediciju DHL?
Za spediciju ne znam ali za satove ti mogu potvrditi da je carina 5%.
Moram pohvalit' Post NL još jednom. Osam dana iz egzotične i daleke Kine.
Evo stigla je jutros u ismjenicnu postu,okruglo mjesec dana do CG.Singapurska posta.Kada ne ide preko Makedonije stigne I duplo brze.
Ako se kancelise porudzbina
Kako ide onda povracaj novca ? Jer cu opet kupiti nesto od istog prodavca ali nesto malo drugacije
Ako odobri dobices za desetak dana maksimalno na racun pa mozes ponovo
Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka