stigao je drugu mail. narucio je neke preparate biljne. u mejlu stoji da vise nije moguce da fizicka lica narucuju vise od dva preparata iste vrste i preko 500grama u istoj posiljci. cisto da znate
Printable View
stigao je drugu mail. narucio je neke preparate biljne. u mejlu stoji da vise nije moguce da fizicka lica narucuju vise od dva preparata iste vrste i preko 500grama u istoj posiljci. cisto da znate
Neka cura je napisala isto pitanje na twitteru, pa prenosim komentare, ne znam kakav je epilog bio:
"Obratite se Asosu i recite da hoce da vam naplate jos 7€. Meni su trazili screenshot toga maila(ovih iz carine) i rekli da ne placam nista jer nemam obavezu i da ce se javiti u roku od 72h. A ove iz Carine pitajte na osnovu kojeg Zakona vam traze te podatke i to za naplatu."
"Špediterska firma nelegalno uzima ove pošiljke i pokušava da naplati. Obavezno prijaviti. Pošiljku su poslije traženja objašnjenja zašto traže ličnu kartu (zakon o zaštiti ličnih podataka), kako je roba stigla do njih jer su privatna a ne državna firma dostavili BESPLATNO"
cura sa twittera pojma nema... TVRDIM
hahah,cu zakon o zastiti podataka, o Boze... moze samo da se raspravlja oko tarife,oko procedure ne,pa kako god kome odgovaralo ;)
Pa naravno da ne treba nekoj neprovjerenoj špediterskoj firmi da šalje kopiju lične karte, makar ja ne bih.
Kako je to uopšte dospjelo kod njih, asos šalje običnom poštom i uvijek je isto.
Sta znaci 'neprovjerena', sve spedicije moraju imati dozvolu od uprave carina i lice koje posjeduje licencu, sto znaci da su svi ravnopravno. A nisu sigurno oni isli da otimaju paket od obicne poste da bi uzeli 7€, poslato je nekom postom koja ima obavezu prijavljivanja posiljki, tu moze biti 'kriv' samo posiljalac. Ne znam sta je toliki problem, svi narucujemo zato sto je dosta jeftinije, nekad se mora desiti i da se plati neka usluga, a 7€ je po meni razumno, ako je vec doslo do toga da se placa...
Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka
Alo bracki, đe si, što činiš!? Eo ti je nekakva robuljina stigla s Asosa, jesi to ti naručiva života ti ahahahaha? Aj viđi mi pošalji kopiju lične i 7 eura pripremi da ti to donesem doma.
Tačno ću špeditersku firmu otvorit i slat ovakve poruke.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Zasto da ne
Kad bi ovo trebalo da stigne?:)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...836b98c5de.jpg
Vjerovatno u toku sl nedelje
Par do 10 dana
Nalećeh na SD bješe dobra cijena jedne putne torbe. Htjedoh da je pazarim a ono ne može da se šipuje za CG... Ne znam što je fora ali ne može.
Vjerovatno zbog dimenzija
Je li naručivao neko sa ioffer.Vidim kao zemlja ima samo Serbia and Montenegro.
Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока
Dosta prevaranata ima na tom sajtu, nisam narucivao ali sam tako cuo
Ja u zadnje vrijeme dosta nekih sitnica naručih sa Dh gate. Sve ok, ništa nije losije od alije.
ja sam sa dh gate porucivao jos 2012te... nikad nikavkog problema....ali onda se prebacih na ali i ne vratih mu se nikad :) a bez ikakvog razloga posebnog...
Narucili smo nesto iz Njemacke u vrijednosti od 10eur 7februara. Trebalo je do 20 i nekog da dodje. Medjutim niko ne zove iz poste. Jel se ide na Zeljeznicku tamo ili se zove sta se radi
Ako je normalni track, nemas sto ici dok ti posiljku ne prikaze u postinom sistemu za pracenje. Ako je neki freestyle track, onda mozda i urodi plodom odlazak do poste...
Kako mislis trebalo do 20 i nekog da dodje? Ko ti je to rekao?
Niko ne moze garantovati datum isporuke, zato mi je i cudno ovo sto je napisao
Ne mozes na osnovu toga uspostaviti pravilo, milion stvari se u medjuvremenu mozda promjenilo :) ako imas tracking, sve ti se samo kaze ;)
Prodavac sa kojim sam imao disput i koji sam jedva rijesio u svoju korist nakon apela vise ne isporucuje taj proizvod u Crnu Goru a za ostale je stavio nebulozne cijene postarine preko dhla.