Originally Posted by
MLS
Vrijeme je za update najmanje 16 dana od dolaska korone u nas dom. Kao sto rekoh, sin nakon ta dva dana nije imao više simptoma , u prošli petak je bio na kontrolu,doktor rekao sve OK. Ćerka nije pokazala apsolutno nikakve simptome. Kad se sin testirao, test je pokazao bas masu virusa.
Meni najinteresantnije je bilo kako ćemo proci ja i supruga sa prirodnim antitijelima i moji roditelji sa kineskim antitijelima. Apsolutno nikakvih simptoma, ni ja ni supruga. Prije tri dana sam vadio krv zbog nekih drugih nalaza i npr CRP 1, SeEritrocita 2. Roditelji takodje, sve ok. Iako su oni oko 70 god, vrlo su aktivni , vani svakodnevno pa mozda je to dodatno poboljšalo odgovor na koronu. Nikakve distance kroz kucu nije bilo, ne postoji sansa da nismo dosli u kontakt sa virusom. Cak sam kad me pusti, koristio njegove slušalice za online gejming
Naravno da ovo iskustvo ne treba da posluži kao reper niti da ne treba da se drži distanca i sl. Svako je različit.
Sto se mene lično tiče, dokazalo se da prirodni imunitet radi, i da nemam potrebu za bilo kakvom vakcinom.