https://scontent.fbeg5-1.fna.fbcdn.n...af&oe=5A428AAF
Printable View
Znaci prenervozan sam.
Razlog.....
Sad mi prica drugarica sta se desilo njenoj sestricni u OS Vuk Karadzic. "Drugarica" te male (inace je ta mala sestricna buckasta malo) je krijuci slikala danima u svlacionici za fizicko I slala te slike svaki dan grupama preko snapchata. Ovoj maloj je o neko juce ujutro rekao, pobjeglo je dijete Iz skole placuci. Danas dijete vristi po kuci I odbija da ide u skolu. Majka njena (sestra moje drugarice) je isla kod direktorice I ova je kazala da ce da zabrani telefone u skoli I to je to.
Znaci doslo mi je bilo da odem u Vuk Karadzic da udjem u zbornicu da im svima sou napravim. Na njihovojesto bih definitivno sou napravio, otisao bih da trazim iskljucenje iz skole, u ministarstvo, u medije.
Znaci da se to mome djetetu sjutra, ne daj boze, desi, cini mi se da bih otisao I polomio I tu malu sto je slikala I roditelje I direktoricu, pa neka hapse.
Pih. Pritisak mi je na 300 ja mislim.
Edit: dobro ne bih dijete polomio ali bih je osisao na jedinicu I masinicom pozadi ispisao govvno na glavu, da malo vidi sta su frustracije I kad ne smijes od sramote u skolu da podjes.
Zaboravih da je majka ucenice kazala da ona cerki nista ne moze. Alo, cush ne moze nista djetetu do 11 godina. Svako li ima djecu danas.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
ada ko nema djecu, ne zna. najbolji roditelji svaki, a djeca im nevaspitana i zla. cus snapcat u osnovnoj skoli. kukuuu...
evo sam i ja sad popizdjela!
Brzo će i Tinder...
https://www.youtube.com/watch?v=zd7GGgnHntk
''Šta da kažem o ovom najužasnijem carstvu malograđanštine koje se graniči sa idiotizmom. Osim fokstrota ovde nema skoro ničega, ovde žderu i piju i opet fokstrot. Čoveka ovde još nisam sretao i ne znam gde bih ga mogao naći. U najvećoj modi je gospodin dolar, a za umetnost im se fućka – najveće dostignuće im je mjuzikl. Ja čak ni knjige nisam hteo ovde da izdajem, bez obzira na nisku cenu papira i prevoda. Pa one nikome ovde i ne trebaju… Dušu ovde na Zapadu zbog interesa licemerno prodaju za dolar ili kao nepotrebnu robu menjaju za bezdušnost. Neka smo mi i siromašni, neka nas pritiska hladnoća i glad … ali zato imamo dušu koja nije za prodaju.''
I dalje mi nije jasno zašto sam plakala kao mala svaki put kad bi gledala slonića Ćira.
List, cvjetić i latica...pa latica i cvjetić.
Ima li ta mala oca? Ako ima neka podje i nekome glavu izotvara, prije svega roditeljima te kretenuse sto je slikala, pa onda njoj da odvali nekolika samara, da joj zvoni bar tri dana u glavu. Cus, ne moze joj nista. Seljacka fora za "boli me goozica, ima ja precih stvari"
Živa istina, odma tu malu da zavežu za neko auto i da očiste asfalt neke ulice sa njom.
Ta mala ako ima oca, ali Oca sa veliko O...taj bi trebao odma’ učiniti da ova, druga, mala...ostane i bez oca i majke...i direktora škole - isto.
Prije par godina u NK ginekolog zabudali ginekolog akusher sta god je bilo. I kao kaze tipu vidji, ja $utra idem za beograd necu biti tu mjesec pa veli da odradimo indukciju ili kako se zove pa da krenu trudovi da je porodim danas.
Kako je sve odradio na brzinu i kako ne treba, iskomplikuje se situacija zena i beba jedva prezive, zena izgubi masu krvi jedva se oporavila.
Naravno isti dan kad su spasili zenu i bebu, momak ode i doktora masakrira od batina u sred bolnice i poslije ga osude godinu zatvora...
Poenta price je pored svih prtisaka treba odreagovati hladne glave. Sacekati tatu ili mamu u ulaz i nekom shtanglom ih ishipkati da ne znaju ko je...
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Kako si ti opasan noljeee. Opet se petljas u neke stvari koje nisu za djecu. Idi igraj klikera, pusti forum.
Ja bih uveo zakon i zatvarao na godinu dana, ove što se ku*če - ubit’ zaklat’...a dvije godine za ove, što to rade preko neta...tastatura napadače.
10 godina za ove što to baš urade, kao ovaj što ga gandalf pomenu. On je pristao na to, nema ljutiš. Ima doktora koliko oćeš, i privatnih isto.
Pa snapcat je taman taj level. Treba da se navikavamo, savremeno doba donosi i mnoga svoja zla, ne samo benefite. Bice sve teze zastititi svoju privatnost. Samo sto je ovo jos uvijek benigno (ako izuzmemo moguce traume od stresa), pravi problemi pocinju sa pubertetom i sexom. Evo je vec bio jedan slucaj ucjene snimkom. Takve stvari ce biti nemoguce izbjeci "na tudjem terenu", previse su sofisticirane te spijunske kamere vec danas, mogu mislit za 10+ godina.. Sex u prirodi, ono, idila, avantura.. zaboravi! Dronova pun kuurac, vise nidje na otvorenom ne mozes bit opusten. Pa jos kad se ovlada tom nano-tehnologijom, kad dronovi budu velicine komarca, kakve to tek mogucnosti otvara, za spijunazu i atentate prvenstveno. Pa onda suludi sistemi zastite od svega toga, pa.. Jedan poootpuno drugi svijet, u koji smo mi tek zakoracili, ali koji ce vec sjutra bit stvarnost.
Od kad sam otac postao nekako stvari gledam drugim ocima i emocionalniji sam dosta... Zamisli tako ti se navrzu na dijete avetinje neke, klasicni bullying i dijete pocne da ti dobija suicidne misli, ostete ga/je za zivot...
Na zapadu je to rijeseno, kod nas su djeca i roditelji prepusteni sami sebi + nash mentalitet...
Negdje u osnovnoj skoli me maltretirao jedan stariji djecak konstantno, fizicki mu nista nijesam mogao jer je bio dosta veci. Pozalim se ocu jedan dan poslije skole i on me oteli od batina da ne budem p*ckica.... Ja sam sjutra pratio tog malog cekao ga da sjedne na klupu prisao i slomio mu pola betonskog bloka od glavu(cijeli nijesam mogao dici). Taj klinac sada (otac dvoje djece danas) i dalje nema kose na mjestu gdje mu je oziljak a ja sam jos jednom dobio batine od starog jer ga zamalo nijesam ubio :)
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Vjerovatno izmišljeno...ali...
...popravni dom do 18. god. a onda mogućnost zapošljenja jedino na blokaru. I gps čip ugradjen u ruku.
I svako 7 dana da se javlja nadležnoj osobi i razgovor sa psihijatrom - isto.
Svaki dan odredjene tabletice da pije.
Naravno da možemo. Ali su i roditelji krivi.
Djeca od 11 godina ne treba da imaju smartphone, a ako ga već imaju, ne treba da ga nose u školu.
Roditelji su to u startu trebali zabraniti svojoj djeci, zajedno sa nastavnicima te škole.
Ali roditelje drma sujeta i uče djecu da i njih drma sujeta. Svjesno/nesvjesno, na isto dodje.
Pa je li krivo moderno vrijeme ili roditelji?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moderno vrijeme je i roditelje uništilo. :D
Roditelji.
Pa i ne krivim ga, samo velim da donosi i neka svoja zla, na koja se nismo bas pripremili.
Eto onaj ludak sto pobi 50 ljudi automatskim puskama. Bas neko pomenu kako je fascinantno to sa koliko malo napora danas jedan pojedinac moze napraviti ogromnu stetu, sto je nekad bilo nezamislivo.
Nemote tako, oruzje jeste zlo, ali ne puca samo, kao sto ni roditeljima nije lako da se sami izbore sa danasnjicom...
https://radiojadran.com/kod-ucenika-...pistolj-i-noz/
Svako vrijeme je imalo neko svoje zlo. Sad, kako se ko odnosi prema njemu, to je druga prica.
Ja sam prva sestricnama kupila telefone i instalirala viber preko kojeg su mi pisale i zvale me, al se telefon u skolu ne nosi, a i ne visi se na tel cijeli dan. Niti na komp. Al danas je najlakse djetetu uvalit tel u ruke samo da tata i mama odmore malo umjesto da razgovaraju sa svojom djecom i posvete im paznju. Nedje se usput i autoritet izgubio.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kakva priprema?! Svašta...
Nismo se, kaže, pripremili...
Jes'...isto kao sto nas u decembru snijeg iznenadi, doceka nespremne.
Snimajte i mene, nisam gubav e!
Pa vidis da se goozica sokirala sto dijete koristi snapcat u osnovnu? Vidis kako se snebivaju ljudi na stvari koje ce biti potpuno normalne i uobicajene. To "resenje" da se zabrane telefoni i sl zaboravite, nista od toga. Mnogi roditelji hoce da im dijete nosi telefon i to bas smartfon, da mogu video poziv obavit kad god zatreba. A i da se zabrane, vec ih sad imas u obliku rucnog sata, na staklu od naocara, u svesci, knjizi, privesku.. Dzabe ste krecili. :) Ljudi, a i djeca ce morati da se pripreme na vrijeme u kom ce biti znatno manje privatnosti nego sto smo navikli.
Roditelji i niko drugi. Evo gledam sada na igralistu jednom - preko 30 minuta se otac kezio u tel i kuckao dok je dijete pokusavalo bezuspjesno da ga ukljuci u igru, a ja sa ovim mojim, podjednako glibav, igram se u pijesku...
Smatram da je jako vazno da roditelji ne podlegnu uticaju sredine/okruzenja/manjine/vecine vec da razmisljaju trezveno. Steta koja se pravi u tom uzrastu je prilicno teska za popraviti...
Nije problem, barem meni, sro je dijete ponijeli telefon u skolu, vec nacin na koji ga koristi/zloupotrebljava...
Upravo to... Ne pamtim kad sam vidjela glibavo dijete od lopte, igre...
Mi smo poslije parka za otkuvavanje... :-)
Ne razumijem histericne uzvike, pazi, izgliba se, pogledaj ti sad patike... Koja je poenta, ako je u park...
Ovčice drage, pređite u predviđeni tor:
https://forum.cdm.me/showthread.php?...branaaaa/page6
https://forum.cdm.me/showthread.php?...-ili-ne/page48
Zaboravio si onu - Zašto se prave đeca?
Eh.