Evo ga clanak.
COVID-19 Antibody Tests: A Valuable Public Health Tool with Limited Relevance to Individuals
https://www.sciencedirect.com/scienc...66842X20302808
Printable View
Evo ga clanak.
COVID-19 Antibody Tests: A Valuable Public Health Tool with Limited Relevance to Individuals
https://www.sciencedirect.com/scienc...66842X20302808
i ja se upisah danas. sinoc suvi kasalj i temp 38.5...dobih hemomicin i danas 37.1-37.6.
U nedjelju sam radio nalaze i sve ok, danas korona. D-dimer dobar i crp.
12 dan otkad sam primio AZ...dako krene sad da djeluje (rekose minimum 2 nedjelje dok krenu anti-tijela).
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
ako ikako imaš šansu izoluj se skroz od svih, vi vakcinisani što zakačite virus ste najopasniji
Ne mrdam ja...izolovan sam.
Iz nekog razloga, a baš ne znam kojeg, su naglašavali da se treba čuvati posebno izmedju dvije doze vakcine.
Pa iz razloga da ljudi ne misle da su odmah nakon primljene prve doze stekli imunitet
Evo iskustvo mog stomatologa sto se tice vakcine kad vece nemam licno.
AZ naravno, izgleda da drugih ni nema trenutno...
Prva noc blaza temperatura, bol na mjestu primanja vakcine + bol u stomaku. Drugi dan/noc temperatura i do 40 + svi isti simptomi kao i prvu noc a treci dan apsolutno nista osim umora. :D
Dosta ljudi je imalo visoku temp nakon Zeneke ali bolje i to neko 9 dana temperature ka ja i na kraju upala pluća
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Moraju dvije doze. Čak u Srbiji inate slučajeve zaražavanja i sa jednom dozom fajzera koji se smatra najboljom vakcinom. Sa sinofarmom još sporije će ići stvaranje antitijela. Baš bvz što nas je najviše zapalo Astra Zeneke i Sinofarma od 20 aprila
Evo da se nadovezem na moj post . U utorak( 06.04 )sam primio prvu dozu AstraZeneca oko 12h . Tokom dana sam se osjecao dosta dobro ,samo me je boljela ruka ,posto sam bio na posao, tek oko 21h sam osjetio zamor i malu malaksalost ,oko 22h sam dosao kuci i osjecao sam se "slomljeno" popio paracetamol i zaspao . Kada sam se ujutru probudio (srijeda)imao sam bas jak odgovor organizma praceno : mucninom ,povracanjem ,jakim bolom u glavi pracen temperaturom ne vecom od 38°C. Poslije podne me je popustila mucnina i smanjio se bol u glavi temperatura je varirala do 37.5°C praceno zamucenosti . Poslije prespavane noci (cetvrtak) sam se osjecao odlicno do vecernjih sati kada sam bio na poslu kada sam osjetio bol u desnoj nozi ,poslije kraceg vremena zaboljela me desna ruka izmedju kaziprsta i palca ,bila mi je izrazenija vena i peckalo me je na tom mjestu i bilo je crvenkasta koza poslije nekog vremena se to smirilo i preslo u bol na prednjem dijelu glave . Jutros (petak) osjecam osrednje jak bol u prednjem dijelu glave mjerio sam pritisak koji je bio 108/76 puls 70 u stanju mirovanja . U konsultaciji sa DR. na punktu za vakcinaciju ,pijem svakodnevno 100mg cardiopirin-a ,paracetamol i vitamine . Eto neko moje trenutno iskustvo nadam se da ce na ovome ostati [emoji848]
Послато са Mi A2 помоћу Тапатока
Je li se vakcinisao ko ko je preležao koronu...? Imaju li oni kakvih simptomaposlije vakcine...?
I meni djeluje kao tromboza
Jeste za sad ,ali konstantno osjecam pritisak u prednjem dijelu glave .
A što ne odeš kod doktora?
Sve je ociglednije da cu morati ,bar nalaze da povadim .
Moje kolege bez problema ali to je sve individualno.
Evo meni ne mogu da provale kad sam zakacio koronu..da li danom kad sam je primio ili 10 dana kasnije. Moja supruga imala simptome 3 dana prije mene...mada nije ni bitno, samo da prodje ovako lagano. Evo 2 dana bez ikakvih simptoma i nalazi sve ok. Ali se mora pripazit svakako, pogotovo pluca kazu izmedju 7-10 dana.
ti nećeš imat problema ali ako je ko zakači sad od tebe može da se nargdi dobro
Od mene je niko nece i ne moze zakacit jer sam u izolaciju i ne mrdam nidje.
nisam prećerao, virus kad naiđe na vakcinisanu osobu može zaebano da mutira i nagrdi onoga na koga pređe sa te osobe, pogotovo kad je u pitanju AZ vakcina
ja nemam doktorat ali imaju oni koji ovo tvrde (a dokazivano je i mnogo prije korone), ima dosta naučnih radova na tu temu
Uradio D-dimer koji je dobar ,sto moze biti neki problem sa venama ili sl,nemam pojma do ponedeljka dok odem kod DR . A glava i dalje pobolijeva kao i blago zujanje u usima .