Medo,jesi to ti:twist:
Printable View
Medo,jesi to ti:twist:
Nikad bolja nauticka sezona,luke Budva,Novi i Kotor su bukirane za ovo ljeto,o Port of Montenegro da ne govorimo,a ugovori sa kruzerima cvjetaju,samo pet dana u maju su bez kruzera u luci Kotor,a tek je predsezona
http://i1023.photobucket.com/albums/...bojat/port.png
Fekalije prekrile Sveti Stefan
http://www.vijesti.me/index.php?id=337302
Jos jedan apsurd. Dok se hvalimo Svetim Stefanom, investitorima koji grade luksuzne objekte za elitne turiste, dopustamo da se ovo desava i da ovo docekuje te elitne turiste.
Sami sebi u stomak, vazda.
Kruzeri polako postaju siguran i dobar izvor prihoda. Sjećam se kako se u Hrvatskoj po kruzerima još lani i preklani pljuvalo, a sad se slave kao spasitelji. I gosti su postali kvalitetniji pa se u Dubrovniku prosjek potrošnje po gostu sa 35 eura podigao na 50 eura. Znači prst gore za kruzere :)
A bogami nisam nesto siguran..Oni za tih sat-dva sto izadju s broda jedino se 'vataju za digitalni i slikavaju, a slabo za novcanik :)
svako gost je dobrodosao
ali mi ne umijmo bas nista ponuditi tim turistima sa gruzerima , oni ne potrose ni za wc u kotor , cak im ni nasag vodica ne naplacujemo nego vode svog
trenutno od kruzera samo statistika ima korist jer se racunaju gosti koji centa ne potrose , bukvalno
0,50 centi je turisticka taksa,ima onda montenegro tura,pa neko do mozaika,pa grupa u pomorski muzej,pa i neko nesto potrosi,pa luka zaradi,pa tamo,pa amo neko sjedne,to su najlakse pare...
brodomaketar pravo zbori. više para ostavi autobus izletnika iz Budve koji radi Montenegro turu i svrati kod nas u Crmnicu po dana u vinske podrume Klisića, Ukšanovića i Kopitovića no cipan cijela bulumenta penzionera sa tih kruzera. tu se u kotor nešto mora činjet, nedopustivo je da ođe rade strani vodići ( računam tu i ture iz Dubrovnika najedno).
a da ne bude zabune, poštivam ja ovi Minjov rezon-treba da kapa na sve strane po euro, no to Kotoranima nešto slabo ide. kod nas vala kad se odvrne, toči samo tako (degustacija tri vina sa i bez somelijera 4-6 eura, dobro vino ide i 8-15 eura flaša 0,75)
A kako nase vodice, kad su nasi "mozgovi" ukinuli kurseve za vodice i sad moras ici na predavanja godinu dana i to ne, recimo, na Fakultet za turizam i hotelijerstvo (sto bi bilo logicno) nego u PG i to spada pod nadleznost Centra za strucno obrazovanje ...
CG: Na plažama poneki Rus
Gosti su se mogli izbrojati na prste, ali ne domaći i iz okruženja. Tu i tamo sunča se i kupa tek po neki Rus ili rjeđe, turista sa sjeverozapada Evrope.
http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?&nav_id=430274
Koliko u ovome ima istine?
Ne znam jeste li gledali jučerašnju epizodu Robin Huda, kad se uključila žena koja je govorila o problemima na primorju. Ljetovala je u Splendidu i nije mogla zaspati u 2 ujutru zbog buke iz obližnjih lokala na šetalištu. A postoji dozvola do 1 da rade. Jedino je policija intervenisala kad ih je zvala da im ugase muziku. Na brojeve sanitarne, komunalne i drugih inspekcija se niko nije ni javljao. I na kraju se pokupila, zajedno sa 14-15 ostalih gostiju i napustila hotel prijevremeno. I to je sve imala na nekoliko snimaka koje je snimala kamerom i poslala kao dokazni materijal.
Niko iz ministarstva turizma i inspekcija raznih se nije udostojio da dođe u emisiju i odgovori na pitanja i kaže o čemu se radi. A kamoli da razmatraju to pitanje da li je previše da muzika trešti do toliko sati uveče pored 'elitnog' hotela. Toliko o volji naših turističkih radnika da saslušaju gosta i vide kako da se upravljaju prema njemu, a ne prema samovolji lokalnih maca-faca radi kratkoročnog profita.
evo viđeh sad da je prošle godine bilo deset dana predavanja na fakultet za vodiče
Dosta puta sam vidio da su vodiči ljudi iz neke iz zemalja u regionu, ili pak rusije. I ta 'obuka', koliko sam čuo traje svega par dana. Porazno.
Tako je bilo ranijih godina, sad su ti kursevi ukinuti..Zasto, ne znam...
Slucajno znam nesto o ovoj tematici "iz prve ruke"jer sam se u januaru vratio poslije 22 godine provedene u njemackoj u CG.POsto perfektno govorim njemacki ,interesovao sam se za te obuke za vodica.Cinjenica:Ni Kotorski ni Barski fakultet ne nude vise skolovanje za vodice.inace ta obuka je kod njih trajala otprilike 2 mjeseca i kostala 350 EUR +udzbenici.Ali gospoda iz PG su se sjetili da sada mora ta obuka da se obavlja u PG i kosta(po neprovjerenim informacijama 5000EUR!!!!Znaci ova 2 fakulteta su odustala kao i ja!!
Pozdrav
Ne pricajte da se vodici za npr. grad Kotor skoluju i uce o Kotoru u Podgoricu ?!
Evo danas sam zvao "centar za strucno obrazovanje" u PG, koji je navodno zaduzen za obuku vodica.Rekose mi da jos nije napravljen plan jer je to "visokostrucna obuka", ali da je to u svakom slucaju u njihovoj nadleznosti.Znaci,jeste i ja iz HN i neko iz Kotora bi moraou PG da polaze ispit.
Ako bude toliko kostalo kao sto sam cuo, ne pada mi napamet!Pa neka oni onda idu sa gostima i objasnjavaju o znamenitostima CG...
česovih crnih 5000 eura?!?!?!?!
Pa dobro, oni su "visokostručnu obuku" stavili u rang sa masterom. To je tako i u svim drugim zemljama. Ne znam kojim ali jeste :rolleyes:
mada je i direktor izuzetno referentan, skoro kao Ministar prosvjete
Quote:
Obrazovanje: Univerzitet u Beogradu, Fakultet bezbednosti - Diplomirani profesor Narodne odbrane;
Radno iskustvo:
JU Mašinsko - tehnička škola "Ivan Uskoković" Podgorica:
2000-2006 Direktor,
1994-2000 Pomoćnik direktora,
1983-1994 Profesor;
Diplomirani profesor Narodne odbrane
I feel safe now :cool: