Originally Posted by
hop
Ne iznenađuje me što si ovako napisao, jer se dobro sjećam moje davne rasprave sa tobom, kad ti iskonstruišeš moju priču onako kako tebi odgovara. Ništa neobično za podržavaoca režimske partije.
Odavno sam ja o ovakvim nebulozama iznosio mišljenje, pitajući se kako će to neka partija da ukine državnost Crne Gore. Da li to može formalno da se ostvari nekom objavom na vijestima, novogodišnjom željom nekog pojedinca, ili bi morala neka odluka da se donese, nekim procesom, glasanjem, referendumom. Ako DSP (i SDP) i ne bude na vlasti i ako se Srbi koji žive u Crnoj Gori smatraju za ugrožavatelje Crne Gore, da li će Srbi moći da preglasaju ostale branitelje Crne Gore (1/2, 2/3, svejedno), da li će imati dovoljno glasova, čak i ako svi do jednog glasaju "protiv države"? A ako budu imali potrebnu većinu glasova, što onda ...demokratija kaže da važi volja većine? Politika je malo kompleksnija stvar nego ono kako je ti gledaš. Ne treba meni država koja će stalno biti u priči o ugroženosti i stalno pod strahom od nestanka. Ko zna koja će partija biti na vlasti za 300 godina, koja će nacija biti koliko brojna. Tada će neko drugi da se pita na političkoj sceni, a ne današnja režimska garnitura. Nije na nama da preglasavamo Srbe, da se takmičimo sa njima na izborima, da nam to bude glavno, nego da stvaramo takvu državu i takve vrijednosti đe će nam svima biti dobro i đe nećemo morati da se prepucavamo, nego ćemo se baviti normalnim stvarima ...i znati što je odgovornost, zakon i smjenjivost vlasti.
Nije mi teško, u par rečenica. Nekad je bila agresivna stranka, ušančena u nacionalna djelovanja, čija se politika zasnivala na nacionalnoj ostrašćenosti, a vremenom je ublažila svoju retoriku, otvorila se za saradnju sa "drugačijim od sebe" (u koaliciji su sa procrnogorcima, komunistima, NATO-vcima itd), kulturno se zalaže za svoja programska načela. Nemoj mi reći da je ova NOVA ista kao nekadašnja Srpska narodna stranka iz koje je nastala. Eto ti objašnjenje.