Evo neki ministar ili sto li je vec iz Rusije tvrdi da Evropa ima goriva do 20-og aprila.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Evo neki ministar ili sto li je vec iz Rusije tvrdi da Evropa ima goriva do 20-og aprila.
Je li te makar malo sramota sto si na Trinidad? I ne zapostavi mi Tobago :)
Sto se ostalog tice izgleda da zele da nas naćeraju da bacimo auta koja imamo pa da kupimo nova na struju... Win win x2 po stotriespeti put. I da, ne ocekujem globalni rat kod nas osim ako ga sami ne izmislimo sto je kroz istoriju uvjek bila opcija ali mislim da nemamo "kad" od svega ovoga i nadam se da ce tako i bit'..
Ako se vidimo na more, planinu ili ne daj boze u Gre autima ove godine bice wow [emoji23]
Ako gorivo u EU 2.5 eura onda ce paradajz doci na 17 eura
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Danas na italijanskim vijestima vele da se aerodromi u Milanu, Veneciji i Bolonji spremaju na probleme sa snabdijevanjem avio gorivom te u narednim danima može se očekivati poremećaj letova. Meloni provodi radno Uskrs u UAE ugovarajući isporuku
Boga mi ne mirise ovo sve na dobro.
Kilo paprika 5.5€. Paradajz 5€.
Sto je najgore u Voli juce oko 14:00h nije bilo pola artikala. Pricam za povrce. Sto je razlog, ne znam.
Citam na net na 20% pumpi u Francuskoj vec nema goriva.
Da si citao nase novine prije par nedelja smo vec ostali bez goriva.
Bio je neki lik na Vakultetu, i stalno je profesorima postavljao nekakva nebulozna pitanja u namjeri da se nametne, ne shvatajući naravno svoju ograničenost...
Prozvali su ga Tesla :joy:
Mora da smo studirali na istom...
To je bio onaj koji je stalno komentarisao druge kakvi su a nije kapirao da to više govori o njemu?
Mada kada razmislim možda i nijesmo na istom bili, ko će ga znati, čudna vremena...
Evo i zvanično
https://www.antenam.net/clanak/od-ut...-10-centi-vise
Sent from my SM-S937B using Tapatalk
natankah danas na inu 100 premium za 1.78
u koji auto i zašto stotku?
U 1.39 vvti
Samo to sipam mjesecima, rekao bih 10.000km i ne bih mijenjao.
1.33 VVT-i*
paaaa dobo, ako misliš da taj monstum od motora može da iskoristi prednosti goriva od 100 oktana, ok :)
i za 98 oktana u CG ima tek nekoliko desetina ili stotina vozila u cijeloj CG koja po specifikaciji traže 98 oktana.
Za čipovana vozila ima smisla ić na stotku, moooožda
Moram to u trimer probati...
U pocetku sam sipao 98 na eko a ina ima 95 ili 100.
ne radi se iskoriscavanju goriva u smislu da ce bolje ici 100 vs 98 nego o kvalitetu,
100 octane fuel is considered "safer" than 95 octane for specific, high-performance engines because it has a
higher resistance to pre-ignition and auto-ignition, often referred to as engine knocking or pinging. The higher the octane number, the more compression and heat the fuel can withstand before it burns, making it more stable under intense engine conditions. https://forum.cdm.me/image/png;base6...BJRU5ErkJggg==Wikipedia +3
Here is why 100 octane can be safer, specifically for high-performance engines:[COLOR=var(--attr-link-color)]
[/COLOR]
- Prevents Detonation (Knocking): High-performance engines (often with high compression ratios or turbochargers) generate intense heat and pressure. If the fuel ignites too early (pre-ignition), it causes "knock," which can cause significant damage to pistons and cylinder heads.
- More Stable Combustion: 100-octane fuel has a slower flame front speed, allowing for a more controlled, efficient combustion process rather than a premature explosion.
- Reduced Risk Under Load: Under high loads, such as high RPM, driving in extreme heat, or towing, 100 octane ensures the engine does not experience pre-detonation.
Evo primirja, izgleda da se otvara Ormuski tjesnac. Da vidimo trziste...
Hormuz otvoren ka Pajkoviceva.
https://i.postimg.cc/W1C3VJ4s/IMG-5358.jpg
Otvore je ko PJ sad svi naplacuju prolaz...
Ocekujem smanjenje cijena na jesen
Ne radujte se mnogo.
Utorak novo poskupljenje, jer nije obračunato zbog katoličkog uskrsa....
Pa ako se nastavi ovaj pad, pojeftinjenje bi moglo bit tek 21og Aprila...
sta mislite da li bi laz ovo cipovao?
1.4 TSI DSG - YouTube