Trebinje skuplje nego kod nas [emoji23][emoji23]
3.8km po litru za koji dan
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
Printable View
Pa nije, o tome i pricam. Skok goriva ce na kraju iskoristiti svako da podigne cijene svojih proizvoda/usluga nezavisno od toga da li koristi gorivo ili ne. Medjutim, tema je o gorivu pa se nisam doticao toga mnogo, uglavnom, ko oce da protestuje i rusi vladu zbog ovog, samo neka organizuje nesto, ja cu doci da ne bude da samo pricam uprazno :lol:
Najmanji je problem ta individualna priča, koliko ko vozi kroz grad, ja kroz grad 90% sve završavam pješke i biciklom.
Problem je što mi je skoro svaki posao vezan za vožnju van pg, a zamisli firme koje zavise od transporta, a na kraju svi zavisimo od njega, dok ne izmislimo leteće tanjire ili tako nešto. Građevinske mašine, sve zavisi od goriva, cijela ekonomija. Sve će da povuče jedno drugo... Ulazimo u koronu 2.0
Ti koji zavise od goriva sad najviše su firme i preduzetnici, koji u stvari i izdržavaju ovu državu i hrane administraciju, a doći će do svakoga, na svaki mogući način.
Ako bude skupo gorivo kupicemo elektricna auta ... problem rijesen
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ako je inflacija dobra za državu jer je veći PDV, rast cijene goriva je još bolja stvar za državu jer osim PDV raste i iznos akcize...
Sent from my SM-S937B using Tapatalk
Ne, akciza ostaje ista. Fiksna je.
Poskupi sada u utorak,hljeb ti na 1e 100%,a sa hljebom idu ide ostalo,ada normalno [emoji854]
Sent from my XRN 12 Pro 5G using Tapatalk
Polakote ljudi zatvorili smo poglavlje trijesšestsedam, puštite se hljeba i goriva
Zdenka i Ziroje petroli, dok je takvih tu smo dje smo...
Da, PDV nisam računao. Možda naivno, ali može li se računati da će, ode li cijena u nebo, narod ipak manje goriva trošiti pa samim tim ni iznos PDV neće ukupno porasti?
Ili takva računica važi samo za osviješčenene i normalne ljude/narod, a mi...jesmo li takvi,zaboga?
[emoji1787]
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Kod nas je obrnuto. Sto je skuplje vise se trosi.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
https://i.postimg.cc/vbmJGJ8H/1774019027015.jpg
Fala Vladi CG!
Zivo me zanima ko je prelomio.
Ministar finansija sa temua nije.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Vlada pojma nema ...
Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela maksimalne mjere ograničavanja cijene goriva i smanjila obračunski period sa 15 na 7 dana.
Kako je saopšteno iz Vlade, mjera je utvrđena nakon intenzivne komunikacije i detaljnih analiza sa nadležnim resorima energetike i finansija, kao i predstavnicima naftnih kompanija i ekspertima EU.
"I pored značajnog gubitka državnih prihoda po ovom osnovu, na koje je ukazalo Ministarstvo finansija, u cilju zaštite interesa građana i privrede, Vlada se odlučila na maksimalno moguću mjeru. U praksi to znači da će cijena dizela, koji predstavlja 86 odsto ukupne potrošnje, umjesto za 31 cent porasti za samo 4 centa. Tako će cijena dizela od utorka biti 1,54 eura umjesto 1,81 eura, dok će se litar benzina plaćati 1,51 eura umjesto 1,68 eura", saopšteno je iz Vlade.
Jesmo srali po vladi ali realno najjeftiniji smo u evropi
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sada ce iz Trebinja da idu kod nas da sipaju i iz Skadra sto je bilo nezamislivo [emoji28][emoji23]
Barem humora ne fali...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...05250c4a98.jpg