Originally Posted by
mexiko
Fino je to kad se ljudi bave svejtskim temama.
Meni je sin trenutno u USA, upoznao je tamo nekog amerikanca, mnogo im je pomogao kad su dosli. Rekao mu je da nije nikad vidio da je neko toliki patriota kao on. Pricam nesto sa njim nocas, oko stanja kod nas u CG,...i na kraju mi kaze, grijeh, a mozemo svi dobro da zivimo,..... E, ajmo da pricamo o tim stvarima, ajmo da nam djeca ne moraju ici na kraj svijeta da bi jasno vidjeli kakvo je stanje kod nas. Ajmo da pricamo o tome, ali sa isto toliko zara kao o Ukrajini i Rusiji, kao o Srebrenici, Kosovu, Palestini i Izraelu., Jasenovcu, Drazi, Kalabicu, Titu,...... Ajde da ne idemo rog u rog zbog toga jesu li izdajnici ovi sad na vlasti ili oni prvi, ili koji su veci lopovi. Ajde da probamo bez price o dps, frnotu uri, snp,...i ostalim matracima koji zive ka bubreg u loju. Iskreno, Ne sjekira me mnogo svjetska politika, ukrajina, rusija, .... da ne recem da mi puca ona stvar, ka sto je svima njima pucala kad je nasa drzava bila na muke, od turaka pa na ovamo. Muka me fata od toga sto moje dijete, kao i vecina druge djece nema buducnost ovdje, a imaju veliku zelju da se ostvare ovdje i porodicno i poslovno. A onda moraju da idu vani. Samo ove godine poslo je preko 1000 studenata u USA da radi. Neki se mozda nece ni vratiti. Meni je to pakao, veci nego bilo koji drugi po bijelome svijetu.
Ali ne..mi cmeo jedni drugima oci povadit zbog bjelosvjetske politike, a ono sto nam se ispred nosa desava, ne pokusavamo da rijesimo, no svako za svojom partijom i juris na one druge. i pljuj i psuj i vrijedjaj i izmisljaj, samo da onaj drugi nije u pravu. E to smo mi.
Ne znam sto ovo napisah...nesto mi tako dodje. Ufati me neka muka kad vidim sto ceka crnogorsku mladost (crnogorska, u drzavnom smislu, ne u nacionalnom, da ve preduhtrim) a mi ocemo da se svadjamo zbog stvari od kojih nam zivot ne zavisi.
Prastajte na off....mora' sam, pa izbrisite...