Originally Posted by
diVerso
Nisam puno ucestvovao na ovu temu, ali sam vec par puta do sad naglasio da mi nije drago sto se ovo desava, niti se sladim bilo cijim pobjedama ili porazima. Ali me iritira ova vrsta propagande koja se siri odje, ista koju su jadni ukrajinci progutali pa se sad preko njihovih ledja vodi rat izmedju zapada i Rusije. Oni su kolateralna steta u svemu ovome. Izgubice dio teritorije, koliko izgubljenih i upropastenih zivota, a i to sto im na kraju ostane, iscijedice od njih isti ovi koji ih pumpaju da su heroji i da ce pobijediti ruse, jer, svo ovo oruzje sto im salju i logistika nisu dzabe, sve ce to neko da im naplati kad dodje vrijeme za to. Nekad nije lako potisnuti emocije i objektivno sagledati problem, pogotovo kad su ovakve stvari u pitanju, ali jedno je sigurno - Ukrajina je najveci gubitnik u svoj ovoj prici i nema sansi da ce se nesto tu skorije promijeniti. Ja razumijem zasto je vecini zao ukrajinaca, zao ih je i meni, ali te price: “rekli su za tri dana pa nisu uspjeli”, i “evo vidite kako je Rusija slaba, jos nije odgovorila na upad u Kursk”, to su veoma površna razmisljanja, pojedini su previse subjektivni i zanemaruju cinjenice, a to cesto prelazi granice dobrog ukusa