Jel se odje pricalo o Sinjajevini? Zna Steari nekad da ubode [emoji3]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3c8ade9109.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Jel se odje pricalo o Sinjajevini? Zna Steari nekad da ubode [emoji3]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3c8ade9109.jpg
Da pohvalim samo Bosnjacku stranku i ovu albansku koaliciju, dokazali da im fotelje nisu prioritet iako su se npr. Bosnjaci prozivali zbog toga. Djeljosaju je bitna samo fotelja i partijsko zaposljavanje tako da ne sumnjam da ce uci u Vladu, covjek bez principa
Zaspah sinoc pa ti ne odgovorih. Sad vidim da je taj snp odbor iz Tuzi prešao u Demokrate. Ali mozda nije svako.Možda je ostalo desetak ljudi u Tuzima Ne znam za Kolju. Uglavnom, opozicija ima Albanaca i Bošnjaka u svojim redovima kojima će davati namještenja i resore da to ne moraju biti Djeljosaj i Mustafic.
Nijesmo im mi kukavicki DPS koji je plaćao reket manjinskim partijama u zemlji u kojoj je ustavno uređenje takvo da je ovo građanska država. DPS im dao pola vlasti da bi se dokazao da je navodno demokratska partija, a obični članovi DPS nijesu imali hleba jesti. Zato su ih birači kaznili. Ali to je već stvar DPS-a pa neka vide šta će.
Plaćali reket Sulju i Rafu a ovamo se Milo drči da je neki opasan tip i britva. Mi ćemo drugačije malo.
Opozicija neće napraviti grešku DPS-a nego će izmedju sebe podijeliti resore. Neće nas niko reketirati i hvatati na neke kvazi demokratske fore.
Neće nama Bošnjačka sttanka sa jadna tri mandata upravljati sa polovinom budzeta. I SD sa dva mandata da nam kolo vodi u državi.
kakvi su ovo sateliti...
https://www.facebook.com/BijeloPolje...6240882512673/
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fb8182ef5a.jpg
Sent from my iPad using Tapatalk
Mnogi obični članovi DPS-a će dobiti otkaze pa neka se žale Sulju Mustafiću i Brajoviću kojima su bili dali pola vlasti iako imaju zajedno 5 mandata.
Ma daj,sram i stid ih bilo,guraju nepismene ljude isto ka i Dps,a ti budalo nosi dokumenta i idi regularnim putem,pa ti se smije svako kad te vidi da nosish ili shaljesh CV,a josh kad chujem ovo...ospice,da se uzdrzim dalje,bolje.
Samo shto ipak ne bih generalizovao,ima dosta poshtenih momaka sa Sjevera,koji rade ka crnci i na plus 40 i sad zimi po 10 i vishe sati,zivi se ne chuju jadnici,njima skidam kapu.
Ja se iskreno nadam, da će sada biti drugačija situacija za sve one koji su propatili zbog svog nepovijanja kičme i koji nisu mogli naći zaposlenje jer nisu bili članovi partije. Bez toga smo zalud krečili. Bilo bi to istorijsko ispravljanje nepravde...a mišljenja sam da će biti promjena, ne baš brzo ali hoće. Apsolutno najviše cijenim ljude koji su bez obzira na sve nedaće hodali uspravne kičme. Previše su ljudi gledali procvat poltrona kojima su se otvarale sve moguće karte samo zbog glasova.
Teshko da ce se to desiti u skorije vrijeme,jednostavno previshe je uzelo maha,sad se unapredjuju,dobijaju rjeshenja,ko ce to moci da makne...?
Zamisli bre odesh u neku ustanovu a radnik/ca ne zna da ti otkuca shta mu /joj trazish,poslednji put sam jednoj takvoj gusketini rekao daj molm te ajde ustani ja cu sve zavrshit sam,pih.
Zenka dominira. :)
Link: https://www.antenam.net/politika/175...ja-kao-albanca
Ja sam samo od uprave za nekretnine izavetao zadnjih godina dana...nisam ja jedini slučaj, znam ali bez pretjerivanja 20 ljudi koji su bukvalno ekplodirali sa nervozom zbog zaposlenih tamo i nemogućnosti rješavanja osnovnih stvari. Prvo što nemam vremena da se bakćem u nedogled sa nečim što je njihov posao, drugo što nemam ni živaca više da budem strpljiv sa drsakim i nadobudnim ljudima... Jedini pozitivan primjer su zaposleni u MUPu jer tamo nikad problem nisam imao, čak sam i bez ikakvog potezanja veza završavao stvari , samo sa molbom ili mailom, što je za pohvalu.
Inače je 2014. proglašen zakon o elektronskoj upravi, koji je 2019. inoviran i po kome je predviđeno da se izvršavanje svih servisa iz domena javne uprave mora strankama omogućiti i elektronskim putem. Dakle, tehnički, po zakonu, bi sve ove stvari o kojima govorite morale da budu omogućene u digitalnoj formi. Zašto se to ne radi - pretpostavljam da je u pitanju sitan interes. Naime, da zaista zažive e-servisi, povećala bi se efikasnost administracije (i to značajno), pa bi ona posljednično zahtijevala značajno manje zaposlenih (a i trenutni viškovi su alarmantni).
Problem je što su zaposleni u javnoj upravi zaštićeni zakonima, sindikatima i opštim kolektivnim ugovorima kao bijeli medvjedi, pa i u slučajevima drastičnih kršenja radnih obaveza, otkaz je misaona imenica. Osim toga, nijednoj vlasti se ne isplati kadrovska optimizacija, jer se narušava krhki socijalni mir. Posebno sada, kada bi se to moglo protumačiti kao revanšizam. Mada, sumnjam i da ima bilo kakve volje za takvim potezima. Naprotiv, ubijeđen sam da će veći dio konstituenata pokušavati na sve načina da "udomi" svoje (odatle i otvorena borba za pol pozicije u vladi), kao što je bila praksa na lokalnom nivou gdje su na vlasti, i tu leži velika opasnost. Benefiti za njih su očigledni - sa pozicije moći se osvajaju glasovi ("jedan zaposleni = četiri glasa") i jača partijska infrastruktura. Još ne sumnjam da će se, za razliku od trenutne garniture, nova upravljati dominantno nacionalnom dimenzijom i projektima (Srećko Crnogorac je to otvoreno najavio).
Zaštićeni su bili kao bijeli medvjedi kod prošle vlasti koja ih je dovela na korito da jedu, a druga poovina da gleda dok oni jedu. Poštovaće se prava zaposlenih iz javne uprave isto kao što je bivša vlast poštovala prava sadašnjih nezaposlenih koji su konkurisali, a o čemu je pisao Al no1.
Iscijepaćemo jednim potezom sve kolektivne ugovore i sindikate koje ste vi uspostavili. Pa tužite sve do Strazbura. Ali uvjeravam vas da će Strazbur i Brisel biti na našoj strani povodom toga. Mi se pitamo sad a Evropa nam je saveznik.
Njemačka i Francuska su nam strateški saveznici.
Ако буду смањили државну управу нек им је са срећом.
Видјели су како је прошла Жељка Вуксановић у Колашину.
Иначе Жељка је ушла у парламент на поновљеним изборима гдје су гласачи дф-а али су тактички други пут гласали сдп да би исти ушли у парламент и скинули дпс.
Па кад је Жељка и њена већина смањила трошкове и почела да води Колашин како треба, изгубила је изборе следеће.
Ако смање администрацију спасиће црну гору.
Ако не смање администрацију спасиће себе.
Aahah, ovakve izjave mi nekako lice na situacju kad se iz zatvora ili iz vojske vraca stariji brat, pa klinac koji je do tog trenutka bio objekt izivljavanja, odmah pocinje prijetiti okruzenju u stilu "Mi cemo vas nabiti na ...! Mi cemo vam majku ...!" i t.d., mada je ocigledno da on osobno cini samo 0,00001% od tog "Mi":lolblue:
Nothing personal
RTCG: „Pobjeda saznaje da je početkom prošle sedmice mandatar Zdravko Krivokapić u društvu Srećka Crnogorca i Miodraga Daka Davidovića ubjeđivao Ivana Radenovića bivšeg direktora Dojče banke, da preuzme resor finansija. Sastanak je održan u hotelu „Hilton” i prema nezvaničnim informacijama tada nije postignut dogovor.”
Ovo je apsolutna neistina. Nikada u životu nisam upoznao g. Radenovića, niti sa njim razgovarao, niti je njegovo ime ikada na sastancima pominjano ili razmatrano u ovom, ili bilo kom drugom kontekstu. Indikativno je da postoji očita sinhronizacija između domaćih medija koji su i dalje pod kontrolom odlazećeg režima i pojedinih drugih, kako bi mandatar bio osujećen u njegovom teškom zadatku, a ne bi li Đukanoviću bila pružena još jedna šansa. Kažem „sinhronizacija”, mada bi izraz „centralno upravljanje” bio vjerovatno adekvatniji.
Kada pojedini novinari nalaze da im je preteško da sažmu i prenesu izjavu uz očuvano značenje, pa tako i u naslovima (sic!), navedu kako se zalažem za poboljšanje „rođačkih veza” između Srbije i Crne Gore kao „prioriteta naredne Vlade”, to je onda simpatična, mada pomalo groteskna nekompetentnost. Kada se, međutim, njihove kolege većih sposobnosti a manjih skrupula, bave sistematskim fabrikovanjem i plasiranjem dezinformacija, kako bi unijeli razdor i poremetili proces formiranja nove vlade, od kojeg zavisi što brže rješavanje kriza koje direktno utiču na dobrobit, zdravlje i živote građana, to je onda nešto sasvim drugo.
Srecko Crnogorac
Mislim da ćemo nove izbore imati mnogo prije nego što se iko od nas nada.
Zapravo, imam neki osjećaj da Abazović, Bečić i Krivokapić već vode novu short-term izbornu kampanju. Naravno, DF ne kapira, nego kidišu i grabuljom i lopatom na fotelje. Mislim da polako broje svoje posljednje mjesece kao relevantan politički faktor u Crnoj Gori.
Srecko Crnogorac ne postoji...to je hologram :D
Ja mislio narod slobodan, stidi se kad je onomad bio neslobodan :)
DF ne kapira? Jeste li pratili DF do sad? Vazda oni imaju rezervni plan. Ovo sto trenutno rade je pritisak na URU, ne samo da bi dobili ministarska mjesta i uticaj, nego da već unaprijed označe URU kao krivca za neuspjeh. URA mi je totalno nejasna. Oni imaju najveći prostor za manevar i planove B, C,..., ali kao da sve čine da sebi to izbiju iz ruku.