Pri tome, vecina mrežnih kartica je 100Gbps i dzabe ti net od 200 Mbps kad ti la top ili pc ne podržavaju tj nemas noviju generaciju mrežnih kartica
Printable View
Pri tome, vecina mrežnih kartica je 100Gbps i dzabe ti net od 200 Mbps kad ti la top ili pc ne podržavaju tj nemas noviju generaciju mrežnih kartica
Hehehehe :)
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Asus AC1700 ruter, ako oćete nešto da valja...
Dual band, na 2.4GHz gura do 400Mbps, a na 5GHz do 1300Mbps, i riješeni svi problemi :)
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ali obavezno plavi kabal, nemojte sivi.
eo šaljem dimne signale
Mrežni kabal ima oznaku Cat,Cat 6 je gigabitni,mislim i 5 E,sve ispod toga je slabiji protok.Sto veći broj bolji je kabal.I naravno mrežna kartica mora biti gigabitna.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Kod nas su u prodaji najčešće cat5e, cat6 i cat6a kablovi, a ima i cat7...
I NIKAKVE veze nema jel plavi, sivi ili žuti, to je obična glupost...
Cat5e ide do 1Gbps
Cat6 od 1-10, zavisno od dužine
Cat6a 10Gbps...
I nisu tako skupi, eno u npr Multicom ima npr cat6 za 0.60€ (1m) i to plavi ako se nekome bolje slaže sa komodom ili misli da boja utiče na brzinu, pa do 4.20€ za 20m...
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ako nije plavi, onda gubi 30% na brzini.
Zato su svi žuti sporiji
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ne znam ali ja imam na wifi onoliko koliko je placeno . Na optici 200 na koaks 120 . Isto koliko i preko kabla . I njihova je oprepa nista nisam kupovao . Prethodbi ruter nije mogao preko sto bezicno ovi bez problema . I ne znam koji su kablovi i to je njihovo .
Kako se nadjose strucnjaci odma cim se boje kablova pomenuse,a dje ste do sad bili da pomognete narodu oko ovoga problema!?
Nisu ovdje svi strucnjaci kao vi,pa im se pokusava prostim jezikom objasniti u cemu je problem oko brzine interneta...
Znaci li to da je plavi najbrži?
eo šaljem dimne signale
Fali li nekomE kanal br 87 na Move?
Ima ga na obični risiver, nema na Move.
NBA TV inace.
eo šaljem dimne signale
Mislim da ga nece ni biti na movitv sem ako platite 9,9 evea mjesecno .
[QUOTE=chochek;5221651]Kako se nadjose strucnjaci odma cim se boje kablova pomenuse,a dje ste do sad bili da pomognete narodu oko ovoga problema!?
Nisu ovdje svi strucnjaci kao vi,pa im se pokusava prostim jezikom objasniti u cemu je problem oko brzine interneta...
Ja sam to jos odavno rekla da kad dodju da zamjene D-link ruter sa 4 antene koji ide preko 100 i mozete da imate brzinu preko 200 da se stavi kabal plavi koji je dosao sa njim.. NE PLAVI koji mozda neki vec imaju godinama nego plavi iz KUTIJE.. I to evo ponavljam mjesecima...
Koja je razlika, sto se tice tih kablova?
#sviMiKojiPlaviKabal
eo šaljem dimne signale
Nema to veze sa bojom kabla,bitna je oznaka o čemu smo već pisali
Treba uvijek imati na umu da je forum otvoren i da nijesu svi "tehnički pismeni"...
U redu je našaliti se, ali ne treba pretjerivati.
(Ne volim da "glumim" nekakvu savjest, ali je otišlo predaleko)
Pusti ih Montica,vidis da izigravaju neko ludilo
10 puta sam objašnjava barem da su brzine 200Mbps i dosta jače vrlo moguće i da ne nasijedaju na priču operatera kojima je najlakše reći da ubodeš kabl ako ćeš sav protok, a preko WiFi-a - to ti je što ti je.
Što se boja tiče, upravo zbog toga sam mislio da se neko sprda, tj. da troluje pa se nadovezah. :)
Ja sam stalno imao problema sa internetom,opadala brzina,kocio itd. Mijenjali razne rutere,dok nisu donijeli d-link sa 4 antene,postavili ga i dobio stabilan internet ali nije mogao preko 90 da gura,onda serviser rece da je do kabla jer ga je nakacio na kabal od prethodnih rutera,uzeo je kabal iz kutije od pomenutog rutera,u ovome slucaju plave boje (svi znamo da boja kabla nije bitna ali sigurno su svi plavi koji dodju sa ovim ruterom u kutiju),cim ga je promijenio dobio sam brzinu 130-150 i radi besprekorno,imam masu uredjaja nakacenih
A ako neko oboji žuti kabal u plavo temperama i ubači ga sa dlinkom u paket?
Sent from my logorska vatra
Vjerovatno nisi smijesan ni svojima doma,klovnu
Ne razumijem odgovor. (
A treba li kul da se osjecam jer su klovnovi sad trendi zbog Hoakina?
Sent from my logorska vatra
Nebitno drug,ne znam ni sto se ukljucujem ovdje,pozdrav.
Moze li bilo ko da mi kaze jel uspio da uradi port forward na prsli mtel.Posto ova kombinacija jeftinog modema i jos goreg rutera netisa pravi dupli nat problem.A gospoda iz podrske se prave blesavi.Dok na T-com je to dva klika na njihov huawei ruter.
moraju prvo da ti daju javnu ip adresu, koja nije natovana,posle radi kako treba
Ma nisam se salila niti trolovala no pricam bas onako kakvo je moje iskustvo. A sto se tice boje kabla to sam navela zato sto dosta nas je imalo vec plavi kabal na starom ruteru kad jos nije bio ova vrsta interneta.. pa su nam stavljali recivere napolje i imali internet i fixni i onda dodje plavi kabal i kad dodje majstor on da nebi koristijo novi zakaci taj plavi kabal na novi ruter iako ima uz ruter sivi.. ili u ovom slucaju plavi kabal al sam zato naglasila plavi kabal iz kutije sto je dosao sa ruterom. ;)
Nisam ja inace od onih koji zeza narod.. volim objasniti i pomoci ako mogu.. a i nasaliti se.. al odje se nisam cak ni salila hehe
[QUOTE=chochek;5224098]Ja sam stalno imao problema sa internetom,opadala brzina,kocio itd. Mijenjali razne rutere,dok nisu donijeli d-link sa 4 antene,postavili ga i dobio stabilan internet ali nije mogao preko 90 da gura,onda serviser rece da je do kabla jer ga je nakacio na kabal od prethodnih rutera,uzeo je kabal iz kutije od pomenutog rutera,u ovome slucaju plave boje (svi znamo da boja kabla nije bitna ali sigurno su svi plavi koji dodju sa ovim ruterom u kutiju),cim ga je promijenio dobio sam brzinu 130-150 i radi besprekorno,imam masu uredjaja nakacenih
Eto.. to je to o cemu ja pricam ;)
Meni je nakacen na neki prastari kabal sto sam pronasap po fiokama i radi ful brzinu . Nije to audio gdje su se jao bolji kotirali oni sa pozlatom ba cincevima ( a i to nikad nije u praksi se osjetilo bilo u kakvoj razlici ) . Ako je kabal ispravan , sa konektorima neostecenim nema razloga da bilo kojo radi bolje ili gore . Izrada kabla i njegovo trajanje je druga prica .
Saga o kablu se nastavlja :)
Jel se ovi sprdaju u vezi kabla ? Pitam ozbiljno !