Originally Posted by
bracodubrovnik
Čitajući sve ove komentare ne mogu se otet utisku da je dio nogometne javnosti Crne Gore previše poletio. Bez uvrede prema bilo kome, ali CG je prosječna europska reprezentacija koja ničim ne odskače od toga prosjeka. Ne zaboravimo da je prije nešto više od godinu dana bila u 5. šeširu. Taj dio javnosti je bez ikakvog opravdanog razloga svoju reprezentaciju digao do uloge favorita i svrstao je rame uz rame s Engleskom i sličnim reprezentacijama, a Švicarci, Bugari i Velšani su odjednom postali raspali autsajderi (balkanski mentalitet?) koje treba pobjeđivati taman da se igra u sred njihovog dvorišta. Nakon 4 odlična rezultata u smislu osvojenih bodova, ali ne i neke ubitačno dobre igre (sjetimo se: tri puta 1:0 i jednom 0:0), porasli su apetiti, narasla su krila pa se očekivalo razbijanje "raspale" Bugarske i pobjeda nad Walesom u Cardiffu. S Bugarima ste odigrali neriješeno, protiv Walesa ste izgubili ali to očito dobar dio vas nije dovelo do otriježnjenja. Taj isti Wales je samo nekoliko dana kasnije s Englezima igrao na nož i dobro ih namučio, a raspala Bugarska je u gostima dobila Wales koji je vas dobio kao domaćin. Uglavnom, nogomet je igra gdje i favoriti kiksaju, a vi vjerovali ili ne, niste bili favoriti.
Što se tiče Cica Kranjčara, taj čovjek je jedan trener koji ima nekoliko solidnih rezultata kojima ipak odskače od prosjeka. Po meni njegov najveći rezultat je osvajanje prvenstva s NK Zagrebom pored, u hrvatskim okvirima, vrlo jakih Dinama i Hajduka. Usporedimo li našu ligu sa španjolskom to je otprilike kao da Getaffe osvoji Primeru pored Barcelone i Reala. Cico je uspio bez i jednog poraza provesti Hrvatsku kroz kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2006. Na svjetskom prvenstvu se nismo obrukali ni protiv velesile Brazila, ali je Cico smijenjen. Zašto? Zato što su i nama tih dana porasli apetiti i vidjeli smo se tamo gdje realno nismo pripadali. Ok, Cico je smijenjen i tu završava njegova tadašnja priča s hrvatskom reprezentacijom. Poslije toga je lutao na sve strane i napokon došao u Crnu Goru. Njegova cijena je bila više nego mizerna, a za takve pare više nikad nećete dobiti selektora njegovih kvaliteta jer je od prosječne europske reprezentacije napravio reprezentaciju koja je nadomak Eura.
Ok, Cico je prošla svršena priča. Koliko vam je vrijedio vidjet će se u kvalifikacijama za SP 2014. Ono što mene nervira je ovo pljuvanje po njemu nakon svega što je napravio. Kad shvatite da ste prosječna reprezentacija iz koje je CICO, ne Dejo, ne Brnović, ne Božović, Marko ili Janko, izvukao MAKSIMUM, onda će te shvatit koliko vam je unaprijedio igru i koliko je vrijedio. Brnoviću je ostavljena solidna podloga da vas provuče do baraža, a da li će uspjeti ne znam, no siguran sam da bi Cico uspio jer je on majstor kad treba odigrati na taj jedan bod protiv Švicaraca koji bi vas odveo do baraža. Ako je Brnović s njim u kontaktu vjerujem da će biti dovoljno pametan da ga pita za savjet, mada na Cicovom mjestu bih ga pozdravio i poručio mu da savjete potraži od Dejana Savičevića.
p.s. I dalje vam držim palčeve da prođete dalje.