Moze li neko da me nauci kako da podesim ovu konverziju na PP da ne dolazim u situaciju da mi patike od 55 eura kad zelim da ih platim ispadnu 62,70 eura.Izludjeh od mrtvog PP.
Printable View
Moze li neko da me nauci kako da podesim ovu konverziju na PP da ne dolazim u situaciju da mi patike od 55 eura kad zelim da ih platim ispadnu 62,70 eura.Izludjeh od mrtvog PP.
prije sam ovdje procitao da su i drugi imali negativna iskustva dok nisu podesili svoj PP Profil. Gdje grijesim,kako da podesim "konverziju"?Ili-mozda je neki drugi problem?
Dok budes placao obrati paznju na valutu (currency)
Zna li iko kad cemo moc primat te uplate ili postoji li fora da se uradi da mozemo primat cuo sam nesto aktiviras karticu kao na hrvacki nalog i mozes da primas.
Najavljivali su oko 7-8 mjeseci posle naseg ulaska u sistem,cini mi se u Jul da smo usli?Za ovo sto si sad rekao prvi put cujem,a bilo bi dobro da ovako moze.
Ima li noviteta oko PayPal-a ,jeli profunkcionisao u obadva smjera ?
kako da obratim paznju? Na E Bayu je cijena izrazena u Funtama.Cijena je GBP 46.99 (75,18 USD)
a kad treba da platim iznos u eurima mi je : 62,76 eura iako po bilo kojem kursu ne moze biti
preko 55,00 eura. Negdje sam video da su i drugi imali ovaj problem.
Attachment 125940
Eto ti oči iskopaše ta plava slova.
Pa piše da odabereš drugi način konverzije, tu bi trebalo da možeš odabrat jeftiniju varijantu
evp probah i-nista iako sigurno imam minimum 10 eura vise nego sto treba.Pay Pall je moje najgrore iskustvo sa online kupovinom.Sta sve nisam probao,setao se do banke 10 puta,kontaktirao PP oni kazu do moje banke je,kontaktiram NLB oni kazu do PP je...auhh! Sad sam npr izabrao donju opciju...
Attachment 125948
U adresi isporuke ti u prezimenu nedostaje jedno slovo, cini mi se... Meni su za sada tri placanja na ebay preko PP prosla lagano, cak mi je prodavac poslao invoice sa znatno manjim shippingom nego sto je pisalo (kontirao sam ga radi jedne nedoumice u vezi sa artiklom koji prodaje)... Iskreno, kada sam setovao nalog nesto se ne sjecam kako sam i sto podesio oko valute ali mi je za sada skinuo tacne iznose...
Ja već godinama trgujem i bez problema(dešavalo se nekih puta stvarno ali jbg, 3-4 puta u 1000 transakcija).
verifikovana je,kontaktirao sam PP sluzbu,tvrde da nije do njih.Provjerio sam podatke na PP(ime prezime,adresa)sve je tacno iako se kao sto kaze Ben Dover na adresi isporuke pojavljuje prezime sa jednim slovom manje.Do sada imam oko 80 uspjesnih kupovina na Aliju,mozda je ovo stvarno samo-maler.
Na ali si stavljao direktno karticu, a ovo je nešto drugo.
Kada se uloguješ na PP imaš neđe pri vrhu Verified ili Unverified.. Ako piše Verified onda je do NLB.
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy S4 x2
Ż\_(ツ )_/Ż
Jeli sigurno da se kupuje sa ebay polovna roba?
Jedno pitanje.
Dosta godina kupujem preko na ebay i placam preko paypal-a. Sad sam izvadio novu karticu (premijum hipotekarne banke) i vidio kad kupujem preko nje da je provizija oko 4%. Prije nisam imao servis da mi javi SMS-om kolkko je novca skinuto sa kartice a i nisam kupovao stvari vece vrijednosti da bih primijetio tu proviziju. Znam da kad se salju pare preko paypal-a ima da se odabere ko snosi te troskove ali sam mislio da ih je do sad prodavac snosio.
Pitanje je sedece da li ovih 4% uzima paypal ili banka?
Paypal, to je ovo podešavanje o kojem smo pričali. Ja sam uspio neđe da ga iskopam, jer je baš zavučeno ali sad se ne mogu sjetit nema trika. Imam i ja karticu HB i nema provizije.
Nisam pratio :)
Pokusacu da nadjem to a ako se sjetis u medjuvremenu dje je to oodesavanje javi jer danas kupovah jedno 320 eura oa mi je tu mnogo provizije :)
A idi redom tamo u podešavanja, ono oko banaka, kartice isl i tu svaku opciju čačkaj, čak i one koje izgledaju da nemaju veze sa tim. Uglavnom ispada ti na kraju mogućnost da promijeniš. Ili oprobaj na starom dobrom guglu ali traži novija objašnjenja, jer su ti meniji mijenjaji. Vjerovatno sasvim slučajno :D
Pricamo li ovo za ono biranje seller curency i bank itd?
Sent from my iPad using Tapatalk
Nasao sam o cemu se radi, ali ne na paypal account nego kad kupis nesto i da ides na placanje kad ti otvori stranicu da ukucas paypal sifru imas dolje da izaberes da ti ne konvertuje paypal nego da ti naplati u valuti koju koristi prodavac i onda nema provizije, tacnije to nije provizija nego samo pretvaranje iz npr dollara u euro pa koriste neki drugi kurs.
znaci ovo donje treba da izaberete
http://www.dodaj.rs/t/3I/12q/4h5USzey/paypal.jpg
Pa može i tako a ima opcija da trajno riješiš to.
Kao na primjer ovako,
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice ->
Hvala, mada i onako kad se izabere ostaje zapamceno
Mnogi sigurno ne znaju za ovo kao sto ni ja nisam znao :)
A ja sam znao jer sam 2x to mijenjao, ali svaki put zaboravio putanju do konačne strane.
Zna li se sto kad cemo moci da primamo novac?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cim skupis jos 2 posta
bas dobar odgovor t com prodana duso :)
edit : vratio sam se par stranica unazad i nasao
Lol....
Zna li se kada ce se uvesti primanje novca na paypal?
Jos nista ne kucas.cekas jos par dana pa trazis novi izvod u novi izvod ce ti biti kod.prelistaj temu vidji dje sam dao objasnjenje sta je pp kod