Realni pokazatelj performansi:
Kimi 1:21.504 a Alonso 1:22.146
'Bem ti pouzdanost i Mercedesovu i McLarenovu
Printable View
Realni pokazatelj performansi:
Kimi 1:21.504 a Alonso 1:22.146
'Bem ti pouzdanost i Mercedesovu i McLarenovu
Moram da priznam da Kimi je brz ali svi moramo da priznamo da je8e bolid! Gori je Sata. Samo njemu rikne motor, kao Satu prošle godine.
uporedjujes kimija i alonsa ili reno i mclaren ?Quote:
Originally Posted by ShAq_Ct
Ccc, a stvarno ovaj Kimi nema srece! A Alonsa prati sreca dje god da ode ove godine.
E ako mora stedjetbolid,onda bolje da ne vozi.A da je8e bolid,vise ga je8e Monty nego on,vazda su mu gume mnogo manje istroseneQuote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
Mc Laren i RenoQuote:
Originally Posted by Grungy
kimi je odlican vozac ali alonso je nekako "standardniji", sigurniji, vazda uzme neke bodove, dok je za kimija trka na sve ili nista. ne za kimije, za mclaren..:)Quote:
Ali je zadnja 2 kruga bilo "sedista se treeesuuu u tvom mercedeeeesuuu" :lolblue:Quote:
http://www.vidiauto.com/autoforum/im...iles/roll2.gif http://www.vidiauto.com/autoforum/im...iles/roll2.gifQuote:
Originally Posted by NSX
http://www.vidiauto.com/autoforum/im...iles/roll2.gif http://www.vidiauto.com/autoforum/im...iles/roll2.gif
http://www.vidiauto.com/autoforum/im...iles/roll2.gif http://www.vidiauto.com/autoforum/im...iles/roll2.gif
Jednostavno, najjaca koju sam čuo na ovaj forum!
Nego, stvarno me čudi BMW i njegov Top Speed od 371 km/h!!!
Shaq_CT ona pobjeda sto je Kimiju oduzeta u Brazil je ispravno oduzeta. Onakvu gresku i zabunu u mjerenju vremena i pozcija nikad u zivot nisam vido bez onamo.
Jos uvijek najjaci motor i spusten spojler. Nemoj nista da te cudi.Quote:
sto mu je bolje kad i pored tog top speeda ima nikakve rezultate? :D
Kimiju se definitivno nece, a Alonso je vozacina al ima i srece namrtvo...
vidim pobrisan cio odgovor, pa samo da pitam jedno:Quote:
sta je kad nekome kazes da je npr. budala, debil i bolesnik, ako ne vrijedjanje??? I dje sam ja to koristio tako uvredljive rijeci, pa da (samo) mene opominjes??
I rest my case.
A za kafanu, jedino ako ces nas sa tom fabiom u "Knjaz" vozit :)
1 zanimljivost:
ko bi rekao da je toliko proshlo?? :)Quote:
The race was the first to feature no retirements from a full grid since the 1961 Dutch Grand Prix.
I jos jednom, evo kako se preuzima odgovornost:
Vi Ferrarijevci bi ovo SIGURNO svalili na Bridgestone! :razz:Quote:
After the race, McLaren team boss Ron Dennis admitted that the problems on both cars had almost certainly been down to set-up rather than the tyres themselves.
A za Prijatelja, nisam ja jedini koji Gumija poziva na penzionisanje :) :
"Prohujalo sa vihorom", hehe :devil:Quote:
Former world champion Jackie Stewart believes Kimi Raikkonen has taken Michael Schumacher's mantle as Formula One's dominant driver.
Stewart is convinced the McLaren driver is ahead of the rest despite the Finn lagging behind Renault's Fernando Alonso in the championship race.
"Raikkonen is now the fastest driver in the world," said the Scot.
"At present he has already taken over the position of the dominant driver, even ahead of Schumacher and Alonso."
"Renault should win the title but there's no doubt the car of the year will be the McLaren," added Stewart.
And Stewart, who quit the sport after his third world title in 1973, believes Schumacher should have taken the chance to retire from a position of dominance.
"Michael now has to win more Grands Prix, not just one or two, he now has to regain the world championship and prove his dominance again if he's going to go down in history as the man of his time," said Stewart.
"It's always nice to go out on top and he had that opportunity.
"You are judged on what you last did against the competition of the day. And sport is cruel. Suddenly someone else can become the man.
"And even though you have won seven world championships or four like Alain Prost, it was immediately taken over by someone else.
"Michael was the best racing driver of his time but that period may have moved."
Kimi mijenja Mihaela Šumahera
Šef Formule 1 Berni Ekleston, tvrdi da će 2007. godine Kimi Raikonen doći u Ferari na mjesto Mihaela Šumahera koji će se navodno na kraju 2006. povući. Ros Braun otkriva da je i Valentino Rosi sve bliže ekipi iz Maranela.
- Šumaher će završiti karijeru u Ferariju - rekao je Ekleston i dodao: - Spreman sam da se kladim da će Kimi doći u Ferari 2007. Volio bih da vozi zajedno sa Valentinom Rosijem, ali o tom nemam informacija.
Ferarijevom tehničkom direktoru Rosu Braunu se sviđa Raikonen - Rosi kombinacija. Koliko je Rosi blizu Ferarija 2007. godine govori i to da italijanska ekipa priprema čitav test program sljedeće godine za motociklističkog asa. Rosi ne skriva veliku želju da se proba u F1 bolidu, ali sigurno je da prije 2007. neće dobiti tu priliku u trkama pošto ga do tad veže ugovor sa Jamahom.
- Valentino Rosi već postiže jednaka vremena kao i sadašnji Ferarijevi vozači kroz sporije zavoje. No, još nije dosegao njihovu razinu kroz brze zavoje kao i pri kočenju. Poboljšavanje u tim segmentima zavisi od njega, pa će ove zime odraditi još par ozbiljnih testiranja - kaže Braun.
Braun misli da u Rosiju postoji ogroman vozački potencijal, ali još je veći onaj u marketinškom smislu. Sigurno je da bi Italijani željeli vidjeti svog vozača u Ferariju, a nema bolje opcije od harizmatičnog Rosija.
Nije Shumi josh za bacanje,nije ni meni omiljeni lik,daleko od toga,al majstor voznje jeste.Alonso npr nikad nece biti takav,i pored toga sto ce biti najmladji shampion,al se vidi da iako je odlican vozach,nije extra klasa.Al zato Raikonen jeste u svakom pogledu i definitivno ce obiljeziti naredne godine.Svaka cast Alonsu,al ako ima titule da je osvojena sa maksimalnom dozom srece,onda je to ova.Ne znam zasto,al imam osjecaj da ce zavrsiti kao Vilnev,mladji naravno:).Kimi je bez premca,samo je trebalo gledati zadnju trku-i pored greske koju je napravio kad je jurio Fizikelu,voznja je bila maestralna-uzivancija.Quote:
Originally Posted by pahuljasti_dvometrash
Alonso nema petlju,a to se kod vozaca najvise trazi.Ja nikad ne bih moga da navijam za covjeka koji se nikad ne upusta u "tocak uz tocak".U redu je to st o skuplja bodove za titulu,ali stvarno,odkad vozi u F1 jos ga nijesam vidio da nekoga pretice i da se upusta u duele,dok Kimi,Button,Sato,Montoya,a Shumija da ne pominjem,do ove sezone(a i ove ponekad) stalno su u svakoj trci imali duele i masu puta izlijetali,ali i uzimali vazne bodove.Navijanje za Alonsa je po meni isto kao navijanje za fudbalski tim koji cijelu utakmicu ne predje centar.
Pa ovih godina je shumi bio najbrzi i nije imao koga preticat u direktni duelima :D
A sad malo ozbiljnije, sjeti se prosle godine u ovo doba...
Mjesto zlocina....Monza......
Zrtva.......Button......
Zlocinac Sumaher ga je opleo na onu pravinu i postavio rekord brzine tokom trke :D
Toliko o otme da se Sumi nije upustao u to :wink:
A ti da si malo bolje procitao njegov post, vidio bi da je on rekao da se Shumaher UPUSTAO u takve "borbe". Alonso ce takticki da odradi ovu sezonu, na srecu ili ne niko mu tu titulu ne moze osporiti. Tek sledece godine cemo da vidimo ko je pravi vozac i ko koliko mooda ima. Ne navijam ni za alonsa ni shumahera, ali imam neki osjecaj da ce shumaher sledece sezone blago receno da se pose*e na sve njih i posle te sezone da se povuce. Kad bi se sad povuka sve njegove titule sampiona pale bi u sijenku ove zadnje sezone.
Kad nema mačke, miševi kolo vode!
Zasto bi pale,jedna losha sezona ne moze da obrishe sve sto je covjek uradio,mada jeste bilo bolje da je prosle godine posle onakve sezone otishao.Inache,tesko da ce se u narednim godinama ponoviti ferari iz prethodnih sezona,jedino ako mozda bude vozio McLaren:)Quote:
Originally Posted by Mugi
Super je sve to,ali od sjecanja se ne zivi Miloshe:)Quote:
Originally Posted by hercules
Quote:
Originally Posted by zocko
Prebrzo ste gubili nadu!
Ako ti kazes,mada mi nije najasnije na sta si mislio.Quote:
Quote:
Zocko, na ovo sam mislio, prebrzo si gubio nadu!
Pa znah kako,to bi vishe bile moje zelje,nade idu ka McLaren-u:)Quote:
E ovome ja pricamQuote:
A mogao sam se zaklet da sam suprotno procitao :)Quote:
Dijelim,o isto misljenje sto se tice iduce sezone :D
I ja mislim da ce naredne Shumi da ih nagrdi :respect:
Ali opet njegovi mrzitelji bi pričali kako je on bio sr"nje, ovo ono, izašla je ko pi"ka posle jedne dobre godine i tako dalje i tako dalje!Quote:
Nije bila jedna dobra no masu dobrih,tako da ne znam ko bi to mogao da mu kaze:)Evo,ja ga nikad nijesam volio ko vozacha i ko licnost,a ne bih to rekao.Al isto tako bi mogli i ljubitelji Ferarija i Shumahera da skinu kapu Raikonenu,jer se prvi posle Shumija extra klasa vozach.Quote:
Quote:
Pa kad pričaju tako za Sennu, za Prosta, za Rosberga....kako neće onda za Schumija?
OK, njemu je lako a i drugima jer su danas bolidi sigurni ali kako je bilo recimo Senni kad je vozio prebrze turbo bolide bez rol bara, koji je pobijedio gotovo svakog i koji je izgubio život a mi danas pričamo kako je bio ovo i ovo.
Nama je lako, sedimo pored malog ekrana, pijemo pivušu, jedemo čips a sa istom rukom českamo muda a oni po visokim temperaturama, ispred desetocilindarskog motora koji zna da se vrti do 20 000 giri......e gospodo moja....
Rado bih se zamijenio s njima. Dao bih i mali ekran (ma i 2 :!: ) i vrecu cipsa i gajbu piva za par krugova ispred desetocilindarskog motora...Quote:
Znam, znam, oni ne bi :lol:
Ali zato oni posle trke idu u njihove perverzno dobre vile i tamo ih cekaju sisate crnke i plavuse u jakuzi i onda piju sampanjac i jedu kavijar, e sinko rado bih se ja mijenjao sa njima ne za 1 nego za 10 malih ekrana.Quote:
Dobro Vilneva mozda i ne cekaju... :lolblue:Quote:
Mugi i NSX, vidim da dajete čips i male ekrane ali jaja ne. E onda niste ozbilni! http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile06.gif http://www.vidiauto.com/autoforum/im...es/smile06.gif
A zašto ne čekaju Villeneue-a? Misliš da ne vidi dobro da...??? E taj lik mi je duboka koma!
Vozio bih ja F1, kad bi mi se pruzila sansa. A tu sansu sanjam ja i 99% stanovnista zemlje :D
Nije me strah od brze voznje, ali me strah od glupe brze voznje u kojoj vozac ne kontrolise auto, niti zna kako ce auto da se ponasa ako uradi odredjene stvari pri odredjenoj brzini, vec samo daje gas.
Zamisli da je u toj situaciji neka zena koja je los vozac :DQuote:
1 Raikkonen McLaren M 1:48.206 144.214 mph
2 Wurz McLaren M 1:48.216 0.010
3 Fisichella Renault M 1:48.619 0.413
4 Zonta Toyota M 1:49.445 1.239
5 Webber WilliamsF1 M 1:49.692 1.486
6 Button BAR M 1:49.890 1.684
7 Trulli Toyota M 1:50.542 2.336
8 M Schumacher Ferrari B 1:50.564 2.358
9 R Schumacher Toyota M 1:50.820 2.614
10 Liuzzi Red Bull M 1:50.951 2.745
11 Sato BAR M 1:51.003 2.797
12 Barrichello Ferrari B 1:51.117 2.911
13 Villeneuve Sauber M 1:52.173 3.967
14 Massa Sauber M 1:52.236 4.030
15 Karthikeyan Jordan B 1:53.148 4.942
16 Pizzonia WilliamsF1 M 1:53.535 5.329
17 Albers Minardi B 1:53.807 5.601
18 Kiesa Jordan B 1:54.437 6.231
19 Doornbos Minardi B 1:54.973 6.767
20 Monteiro Jordan B 1:55.174 6.968
21 Toccacelo Minardi B 2:02.502 14.296
22 Alonso Renault M No Time -
23 Montoya McLaren M No Time -
24 Coulthard Red Bull M No Time -
25 Klien Red Bull M No Time -
Pada kisha.Eto radosti za Ferrarijevce,a i nama odgovara posto je prosle godine alonso imao problema sa autom po kisi :) :) :) Ovaj Fizikela nije losh.Ali ovaj Toccacelo razvaljuje :lolblue: :lolblue:
da, ko zna, ovaj put mozda i uzmu neki bod, mada kvalifikacije ne obecavaju! :yipiiii:Quote:
2-GI trening: prejaka kisa,nijesu bez liuci,alonso i jos jedan panjat izasli,uglavnom uslovi su nemoguci.E,da,Fizikela mijenjao motor "for precaution" ,montoya takodje samo sto je njemu kvar bio otkriven prije nego sto je izasao na stazu pa za njega nece biti kazne.Kakav loodak :lolblue: