Originally Posted by
Massaro
Znači, ipak nije Zakonom zabranjena indoktrinacija maloljetnika.
Zainteresovalo me samo zato što si to naveo kao "prvo".
A te smjernice kao što sam reče, nijedno nacionalno zakonodavstvo nije razradilo kroz formu zakona. Ili bar rijetko koje.
A postoji i dobar razlog što nije, jer je teško pronaći pravu mjeru i univerzalni princip.
Sud u Strazburu je sudio i presudio po konkretnom slučaju, kao što uvijek i radi.
Treba vidjeti koji je slučaj u pitanju, pa povlačiti neke paralele i zaključke o tome šta Sud u Strazburu smatra "odredjenim roditeljima" i "neprihvatljivim uvjerenjima".
E ovdje već malo karikiraš.
Zakon smatra da su djeca već od 15 godina na nekom nivou fizičkog,emotivnog,intelektualnog i socijalnog razvoja da mogu izražavati svoje sklonosti pa i odlučivati o njima.
Recimo, koju srednju školu će da upišu.
Ako ih religija i nacija interesuju, imaju svo pravo na to.
Malo je i smješno pričati u današnje vrijeme o indoktrinaciji djece, kad im je dostupan svakakav sadržaj na interenetu.
Na žalost, znamo za slučajeve i samoubistava djece.
E to je strašna indoktrinacija i manipulacija.
A ne igrati kolo i pjevati na nekoj livadi na vjerski praznik.
Da li je to bio vrhunac programa i predmetnog produhovljavanja, ne znam. Možda si ti bio svo vrijeme sa njima, pa znaš više.
Ali vidim odmah da su djeca lijepo vaspitana
Prišao im neki matori debil i dere se pred njima što to pjevaju i tjera ih u Srbiju. Svadja se oko politike s djecom, od kojih su koliko sam primjetio većinom djevojčice.
Oni zapjevaše neku hristoljubivu pjesmu, okrenuše se i odoše od njega.
Pa ko je tu zaista indoktriniran na pogrešan način?