a kako ogladnjeh :PPPPPPPPPPP
Printable View
a kako ogladnjeh :PPPPPPPPPPP
Bogome i ja, evo sad se digohi uzeh malo da ispregledam forum da vidim je li shto pametno recheno... Apetit mi je na nivou, pizza je uvijek dobrodoshla.. S tim shto cu se stvarno odluchit jedan dan, mozda chak josh danas, da napravim jednu povecu pizzu sam kuci i to tako shto cu na nju da stavim SVE zivo shto moze da se na pizzu stavi i shto moze u prodavnicu da se kupi.. Ali bukvalno sve, jedino ne masline poshto ih nikako ne mogu pojes... Jedino mi je problem odakle mi tijesto? :( Ja to neumijem sam napravit nikako.. Kako se to pravi? Zvonce? Ostale domacice/djevojke? Zborite
Hvala goozice. Ima na ovom sajtu josh recepata za razna tijesta za pizze.. Treba odabrat izmedju svega ovoga.. Ko zna koje je najbolje od svih ovih.. Jesi ti probala da napravish ovo "jednostavno tijesto" kao shto ova preporuchuje? Ili neka od ovih drugih mozda?
Rekose mi u Makedoniji da Crnogorci dolaze u kupovinu autobusima, kao u turistickom pohodu ali u povratku nose vrece i vrece hrane. Najbolje jabuke iz Resena 25kg 5e. Med domaci sa sacem (tegla 900g)2,5- 3 e. Paprike 15 centi kg, krompir 20centi, grozdje 10-15centi.. itd..
U odnosu na ovo sto se nudi u CG samo med bez saca 10-11e kod seljaka koji ne kucaju ni fiskalni racun.. Razlika bas, bas..
Hvala Lepo
Ja u ono zlatno vrijeme (prije krize :)) bilo mi je sramota i da pomislim koliko sam trošio mjesečno na izlaske, putovanja (svakih nedelju ili dvije sa kolima od 4.4L putovao za BG da se vidim sa đevojkom), cigarete, kafenisanje i izlasci po čitav dan, garderoba, teretana sa proteinima svaki mjesec, telefon postpaid bez ograničenja, za novu godinu putovanja po svijetu. A sad, plaćam fax stvarno skupo ali zaradim te pare jer radim ljeti, auto od 1.4L na plin koji skoro uopšte i ne vozim, telefon ograničavam na 20eura mjesečno, u grad ne izlazim uopšte (zadnji put sam izašao u maju 2011 i potrošio 10 eura čini mi se), od kad su uveli zabranu pušenje u kafiće, sjednem ponekad na terasu ako je lijepo vrijeme a od kad je počela zabrana nisam ušao nijednom u kafić jer kad mi ne daju da pušim za kafu koju debelo plaćam nema potreba to da radim nego popijem kafu doma, u teretanu ne idem nego trčim u šumicu tako da ni to ne plaćam. Tako da sad trenutno moji troškovi su kutija cigara dnevno i telefon 20 eura - to je 70 eura, sipam 10,15 eura plina i to mi traje čitav mjesec znači mislim da sam najštedljiviji na forum sa 80, 85 eura mjesečno a trošio sam nekad hiljade :)
e vala svaka ti cast !
no reci ti nama svidja li ti se takav zivot :D
Ne znam sviđa li mu se ali je sigurno teško navić' se na to posle ovoga što kaže da je ima' prije krize...
Haha a naravno da mi se ne sviđa ali ne mogu drugačije bez da počnem da kradem ili kakvim lopovlukom da se bavim :) a i navikneš se vremenom, nije odjednom došla kriza no je svake godine sve gore i gore makar u mom slučaju pa se privikavaš da sve manje i manje trošiš... Taman kad završim fax, počnem da radim , živjeću kao svaki normalan momak što treba da živi, od svoje plate. Da sam krenuo da radim uz fax, znajući sebe sve bih batalio jer kad imam svoje pare samo skitam tako da i ovo ima svoje prednosti, kad ne znaš što ćeš , učiš po malo :).
Kao student...
Stan,struja,voda i net 200e..
Hrana 30e(studentska menza) ;)
Izlasci,odjeca,obuca,ostale zajebancije 300e...
Zajebano!!!
Da mi nije kladionice davno bi uklonio ovaj dodatni trosak od 300e :D
vidim ja da je odje pojedinima frka s vremena na vrijeme. kum mi daje pare na kamatu, pa cisto da znate...
Mora da koristite neke najeftinije sastojke jer mene kad pravim pizzu ispane taman koliko i kupovna ako ne i vise.
I ne, ne pravim tijesto sam i tih ~euro sto se potrose na tijesta su sigurno manje nego kvasac i sastojci za tijesto, pa struja i vrijeme pec i spremat to...
Mada ako vam je cilj sto jeftinije proc, uzmite malo leba, sira i sunke sa kecapom pa se pravite to da je pizza :p
dodji kod mene naucicu te brzo da vidis kako moze kad se mora
Hvala hvala, danke scho(e)n Zvonce. Vielen dank. Nedje cu se malo pomuchit pa ga napravit , da vidim kako ce da ispane.. A ima li dje gotovo tijesto da se uzme a da nije ono polupecheno iz prodavnica?
sa 1 000 000 :P ma salimm se :P :P :P
Nismo znali :roll:
kEDOWN, postovan si na ovom forumu, ali ovo boldovano nema apsolutno nikakve veze sa onim sto si ti naveo. Nisam hejter, ali mora sam, prastaj.
Inace malo citah sto se ovuda pise, i znaci bruuuka kako se dobro zivi u lijepoj nam drzavi. Jbt, je li cijeli forum u DPSDP?! Studenti po 600-700 eura mjesecno, zajebajete li me to?! aj da zaradite te pare, no sve od roditelja se trazi.
No dobro, ovo je zemlja cuda.
Laku noc.
OT: ja i žena, 800-1000€ mjesečno minimum, sa svojim krovom nad glavom (tj. nismo podstanari)!
Računi:150-200€, hrana:300-400€, gorivo:100-150€, ostale potrebštine(održavanje kuće, kozmetika):100€,
razno (neki izlazak/nešto za kuću/garderoba/tehnika):50-200€
To je stvarno neki minimum za iole normalan život, sve ispod te cifre je nemaština (sad će biti raznih komentara vjerovatno).
Mada i mi često pijemo socijalni sok (sok na rastvaranje) :biggrin:, i daleko od toga da je to cifra sa kojim se "opušteno" živi.
Ali biće bolje jbg... :very_drunk:
Teke, ima li ovđe neki da nema ženu, a da nije student...
da podijelimo troškove?
Ima li ko ođe da zivi od 150€ mjesecno, ili da im plate uopste ne isplacuju?! Bas ga dobro zivimo, a sve se nema...
Ja potrosim oko 2-3 hiljade mjesecno... Sve se pitam kad ce mi pokucat na vrata povjerioci.
Zivim sa mojima, student sam...ne radim...
Vozim auto, na gorivo ide 50-70 eura.
Telefona 30-40 eura...
Onako za ostala troskarenja imam 100 eura. Hranu ne placam...
Sa 200eura, i to stisnuto, bez hrane
Šta, nisi upoznat da živiš u dobroj zemlji ???? Đe je prosječna plata za srednju stručnu spremu preko 500E, đe nema fakultetski obrazovanih sa platom ispod 1000+ E
Fakat je da je prosječna plata oko 500E (Direktor neke banke sa platom od ~10.000 pokrije posjek za 20~30 ljudi). Ja jedem jagnjetinu ti suvi kupus, u prosjeku jedemo sarmu
Misliš zato što se ne govori istina ?? Davno je prošlo vrijeme kada samo imućniji imaju kompjuter i internet
Ima nevjerovatnih postova na ovom topicu,
Momak bez obaveza ne može da prođe mjesec ispod 700~800E i slične izjave.
Ta priča da se troši na kozmetiku 100E mjesečno ne da je glupa nego nemam riječi.
Ne vdim šta posebno za muškarce može da stoji 100E mjesečno (idete li na depilaciju, razne masaže i sl.)
ja imam 2~3 kvalitetna parfema, 2 dezodoransa,kupku, pastu za zube,vodicu za zube, pjenu za brijanje i Gillete fusion za koji kupujem patrone i mjesečno trošim na šišanje 10~15E. ĐE SU TU 100E. Parfemi su veoma skupi ali ne kupujem ih svaki mjesec
Najrealnija/normalnija izjava je:
Ko živi sam i u svom stanu/kući može glatko bez štednje,ali i bez prosipanja da prođe sa 300~400E mjesečno
Ziva ti je to istina... Mada ljeb ce pojeftinit, a mozda i dizel, ali ne sumnjam da si i to ukalkulirao.
Ajde ovako:
Mr_Gospodin_Signore kolika ti je plata ???
NSX kolika ti je plata ???
zvanicno zakonski minimalna :)
Pretpostavljao sam, ali o tome ćeš se brinuti kad odeš u penziju ili kad zatrudniš. Mada pošto svake godine podižu stzarosnu granicu neka ste mi zdravo ali dosta nas neće viđeti tu penziju.
Pravo stanje stvari ?
NSX je krimos, zato vozi M5 da bi sto brze drogu prenio
:mrgreen:
ela neka si me ti odruka :)
rakune nekad je 500 a nekad malo vise...nemam standardnu platu :)
Oko 700 Raki. Ali ne zivim od toga :) Takodje smatram da samo bijesni odje spominju jake cifre, kao da nije alternativa i 300 eura, a da opet kvalitetno provedes mjesec, ako si kod roditelja, bez obaveza (sem ponesto u kuci)...
sve je to relativno,onaj koji potrosi 100e isto tako misli za onoga koji trosi 300 da moze i sa 100 da kvalitetno proživi, uglavnom onaj ko ih sam zaradi ne vidim razloga zasto ne bi i po 5000E trosio ako mu se može.
niko nije rekao da se ne može proći sa 400 eura (pričam o samcu, porodica tvrdim da ne može sa toliko para proći), ali i kad imaš 1400 ne živiš nešto posebno luksuzno i opet ti nedostaje ponešto! Svi se pružamo koliko možemo, ali je poenta u tome da je život jako skup a primanja nikakva, tako da je za jedan prosječan život četvoročlane porodice, bez ljetovanja i zimovanja, da im zimi nije hladno, ljeti vruće, da imaju čizmu, zimsku cipelu, sandalu, papuču, da im ne fali ni da jedu ni da se obuku (ne pretjerivati), ako ti crkne mašina za veš da ne čekaš 2 mjeseca da bi mogao majstora daa zovneš no odmah popravljaš, auto čukneš odma vodiš majstoru i td, potrebno od 1200-1500 eura! To ne znači da ne može i sa manje da se živi, ali je greota da nas primoravaju da budemo željni svega normalnoga, da po 5 mjeseci unaprijed moramo da štedimo ako treba da damo djetetu 150 eura da ode na utakmicu, u Češku na pr.(želja će ih bit, ja ovo samo radi primjera) da se djetetu ne smije jakna pocijepat jer nema načina da mu kupiš drugu...a nije da jakne koštaju po 200 eura! Ima ih i za 50...i na kraju, najbitnije, nijesmo u mogućnosti da djetetu priuštimo da se bavi sportom jer je svaki sport skup, a bavljenje sportom je od neprocjenjivog značaja za fizičko i mentalno zdravlje djeteta, da ne možemo platiti djeci kurseve stranih jezika u današnje vrijeme kad je bitnije govoriti neki strani jezik no maternji, da ne možemo matematiku, fiziku- predmete koje realno s razumijevanjem uči mnogo manji procenat djece nego ostale predmete, spremati uz stručno lice, i time djetetu približiti ono što mu nije jasno, pomoći mu da nauči ako nije stiglo...ne pričam o nastavniku tri puta nedeljno, nego o nekome ko pomogne 2 ili 3 puta u toku školske godine, ali ljudi nemaju djeci udžbenike da kupe, a ne da mu plaćaju dodatne časove iz matematike! Nije ovo, gospodo, ništa obavezno, i nije nikakvo preseravanje, samo kažem da ne bi bilo zgorega da SVI imamo ovo, a onda- neka neki imaju sto puta više! Veliki posa':)
Misliš ko živi sam tj. bez žene/djevojke, a tama i mama mu plaćaju račune?
I da taj neko ne troši niti nikotin niti alkohol, i da nema ni jednog prijatelja da ponekad izađe i plati piće?
Da se naravno vozi biciklom?
Da nema život nikakav na kraju krajeva?
Pa takav zaista glatko može da prođe sa 300-400€ mjesečno, pa čak i da mu pretekne...
Tačno tako. Ne vidim što se pojedinci ođe ljute što neko troši više nego oni (ne računam klince koji lupaju cifre i izmišljaju), zavist?
Nema tih para koje se ne mogu potrošit, moji momci i djevojke... :D
uh, pričaj mi malo o tome:D:D:D