Paul Kennedy-"Uspon i pad velikih sila"(The Rise and Fall of The Great Powers)
Printable View
Paul Kennedy-"Uspon i pad velikih sila"(The Rise and Fall of The Great Powers)
Lolita :)
/me pREverzan :D
Lolita je mnooooooooooooogo dobra knjiga. Ja sam je citala jos u srednjoj, i nazalost joj se jos nisam vratila, premda planiram vec duze vrijeme, i sjecam se da sam tad totalno bila poludjela za tom knjigom :D me pReverzna, too :D :D :DQuote:
Originally Posted by Fenix
Khm... Steta sto nisi mladja :-/ :-D
Ovog ljeta sam procitala: "Andjele i demone" i "Da Vincijev kod" od Brauna. Knjige jesu dobre, mada sam ostala prilicno, ne mogu reci zbunjena... ok, vrlo su uzbudljive, mada... valjalo bi napraviti raspravu o tome.
Sada citam " TRAGOVI BOGOVA potraga se nastavlja" od Grejema Henkoka... odlicna knjiga - govori se o starim civilazijama: Egipat, Mesopotamija, narodi Maje, Inke, Acteki...
erland lu - naivan.super.
slatko.nikhornbichno.
Dozivljaji machka Toshe od Branka Copica, i
Sidartu od Hermana Hesea.
Ivo Andrić - Jelena,žena koje nema
Slavica Knežević - Izlog u srebrnoj lisici (mislim da ću da stanem)
(a da ću da nastavim sa) Džon Apdajk - Romance
Šo Drame - done
T. Bernhard Stari majstori
autorsko pravo - bar se nadam da cu pocet
odlicna knjigaQuote:
Originally Posted by Blitzkrieg
posebno uvod...
Bog malih stvari - Arundati Roj
Quote:
Originally Posted by underwater love
same here. mnogo slatko
Funky Business - Kjell Nodstrom & Jonas Ridderstrale
I svima koji vole recimo Ruzdijev, Jergovicev, Kurejsijev... senzibilitet je preporucujem. /me still pod utiscima, i ako mi je zbog cega zao sto nisam pisac, zao mi je zbog ovako lijepih i lijepo napisanih prica.Quote:
Originally Posted by underwater love
historija muzike-nemam pojma kako se zove pisac :)
France Bevk - Price o Titu
Isaac_Asimov_The_Naked_Sun_Po_Ko_Zna_Koji_Put
Hej, Milkman, i ja isto.
gardens of the moon, malazan book of the fallen 1. knjiga
steven erikson
:joint: :hardrock:
Ozbiljno? E bas mi je drago sto postoji jos zena zainteresovanih za tu vrstu literature.Quote:
Originally Posted by cvrchak
Je li neko citao Bevka?
Jok ti si...
Cool, aaa?Quote:
Originally Posted by Bonja the Zmaj
I ja sam uzela da citam po drugi put Tarika Alija - Knjiga o Saladinu.Quote:
Ej, odlicna je- nasao sam je u Sarajevu (ima malo smijesnih bosanskih izraza, ali je Ok).Quote:
Originally Posted by cvrchak
Sad idu dva sljedeca romana. Za jedan znam da je o Samarkandu. Znas li da li je to i dje vec stampano i dje se moze nabaviti
Quote:
Originally Posted by Nemo
Tito was the rolling stone :-)
The Zmaj se ne odrice relikvija prolosti i ima simpaticnu biblioteku sa knjigama iz KPJ perioda. Ponos moje kolekcije bila je knjizica o djeci-junacima NOB-a... Dovoljno je samo da jos jednom pomislim na Boska motherfucking Buhu i da zaplacem...
Dvori od oraha - Miljenko Jergovic
Naslov jedna lijepe monografije kou trenutno prelistavam ("Bilo ja casno zivjeti sa Titom"), sve vise dobija na tezini.Quote:
Zadnja procitana knjiga Slika Dorijana Greja-Oskar Vajld! dobraaaaaaaaaaa:)
Skoro sam procitao "Gubitnik" od Tomasa Bernharda, po preporuci dragog prijatelja :respect: i jos ne mogu da se oporavim...
*ebeni Verthajmer... :sad:
Upravo zapoceh -Alexander Bulatovich - Ethiopia trough Russian Eyes.....izvanredno djelo...one of a kind...
obavezno ali zaista obavezno svi da procitaju Ismaila od Arsenijevica. Prica o jednom vremenu o jednoj sudbini, zapravo prica o nama. Ko uzme knjigu u ruke znace o cemu govorim.
:confused:moram priznat da sam prilicno zbunjena kako je gotovo nezapazeno prosla promocija Vidojkovicevih Kandzi u Podgorici. Osim odredjenog kruga ljudi koji isprati sva nova kulturna desavanja, uglavnom im to spada u opis posla, neki siri auditorij kao da je ostao gluv i nijem za Markovu knjigu. Toplo je preporucujem svima. Necete se pokajati.
Ja trenutno Idiot - Dostojevski
Las Svensen Filozofija dosade ili Bukovski i moj omiljeni roman Zene, mada sve od njega mi je super; zatim Bram Stoker Dracula, Albert Cami, neprevazidjeni Kis.....i td i td...Hemingvej...za kim zvona zvone, vise ne mogu da se sjetim, puno toga sam procitala u poslednje vrijeme..nesto novije recimo od Stinga Rastimovana muzika...eto tek da vam zagolicam mastu.
Flen O Brajen Arhiv iz Dalkija, uzasno interesantn, Pol Oster Njujorska trilogija, jedna mlada beogradska spisateljica Zvonka Gazivoda i roman Delfini na helijumu....Dzejms Dzojs Sto od limunovog drveta...
Ostala sam duzna komentar na Ruzdija. Underwater_love, "Tlo pod njenim nogama" je super. Jedna od onih knjiga kad vec kad zavrsis prvu stranu znas da ne moze da ne bude dobro. Ok, biased, obozavam Ruzdija. I po zilioniti put se desava da mi odredjene knjige padnu ruka bas kad trebaju.
Trenutno citam "Komunikologiju".
PAPAGAJEVA TEOREMA, Deni Gedj
vrlo interesantno, ako ste ikada voljeli matematiku...
Sartr, "Mucnina"
Ecco, "Il nome della rosa"
Da ne pominjem strucnu literaturu...... Vodovod i kanalizacija :-|
Upravo zavrsavam "Intervju sa vampirom"-En Rajs i mogu reci da me je knjiga prijatno iznenadila.