na ig i fb (alatshop, prodajaa.me) ima par modela makita i dewalt od po 40-70e. 2 baterije, plus dodaci.
vrijedi li te pare za amatersku upotrebu?
Printable View
na ig i fb (alatshop, prodajaa.me) ima par modela makita i dewalt od po 40-70e. 2 baterije, plus dodaci.
vrijedi li te pare za amatersku upotrebu?
To su vjerovatno kopije.
To su kopije bez garancije. Bolje kupiti u Okovu, Kipsu i ostalim radnjama uredjaje koji imaju 2-5 godina garancije za iste pare.
Einhell slicno kosta a ima garanciju 2 godine i sigurno da moze dosta posla obaviti.
ima jedan aparat za varenje u kovac 70 je kostao mali ubica bolji no svi enheli i ostali od 200 eura:))))
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Danas kupih DeWalt DCD796P2 sa 3 god garancije u Okovu.
Sto sam mogao naci na netu, prije vise od godinu je DeWalt presao na 20V ali nema kod nas nista bez 18V.
20v je valja za americko trziste
Ima i forch. Ali su baš skupi. Evo u odnosu na Sloveniju i do 150eura marža.
Primijeti se to kad nešto jače šarafiš pa kad prifali obrtnog momenta.
Brat ne voli Bosch nikako. Kvarile su mu se na posao zvek. Makitine su mu bile OK, mada je jednoj motor otišao poslije 20 dana u garanciju.
Onaj koji ne koristi alat neće primijetiti. Ali ko imalo je koristio, oće bgm.
To je isti alat i baterija, smo što ga u USA zovu 20V jer je 5 baterija po max 4volta a u EU 18V odnosno 5 ćelija po 3.6 volti a to su iste baterije samo što je 4 max kapacitet a 3.6 realni.
Da, da,upravo to.
Sto se tice kvarenja, meni je Bosch srafilica(brushless) crkla 2 mjeseca pred istek garancije. Ponio u servis, vele stator i ti si prvi kojem se ovo desilo. A u pm,kako sam vazda ja prvi . Sto snage tice,njoj je ne fali,no mi je par puta imala ruku zavrnut a kidala je debele serafe kad pretegnem u beton.
Ja sam se odlucio da uzimam Bosch nadalje jer ima dosta servisa koji ih rade, djelova i novih i polovnih i baterije su dosta pouzdane pa ne moram brinuti o njihovoj zamjeni. Makita je otpala zbog servisa Kipsovog, Milvoki mi preskup a i popravke, Dewalt isto dosta jak sa cijenom u odnosu na Bosch i Makitu, a nisam bio u toku kakav je servis.
Ja sam za firmu uzimao i Bosch I Makitu i Dewalt, sve je to sličnog kvaliteta. Nema pravila. Sve se kvari. Čak Makitine baterijske možda i najviše. Sad smo uzimali iz Wurth-a, koji je skuplji bar 30 posto, kvari se možda i najviše. Davno (prije 15 godina) smo i Hilti uzimali, ništa se bolje nije pokazao od drugih. Plus što je sa servisom tada bio baš loš. O cijeni da ne pričam. Tako da treba gledati cijenu i garanciju. Servis Boscha je dobar. Mada I Kips sad Makitu radi ok skroz.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Prvo Milwaukee,pa 6 mjesta prazno,pa ostali. Dewalt,Makita,Bosch,ne mogu da primakmu Milwaukee-ju.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
kao sto rece extravaganca servis je najbitni
Koju mi preporucujete polirku da kupim?
Nije mandatorno da mora biti na baterije-može i na kabal.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Polirka ili šlajferica? Za auto ili ...
Bas polirka. Pretežno za auto ali bi se ponekad možda eventualno po nešto drugo ispoliralo (ali rijetko).
Ako je za tebe doma, valjda Einhell zavrsava posao, pogledaj sto ima od opcija na dostupne modele. Ako ces cesce i eventualno usluzno drugima, Makita ili Dewalt
Dewalt uzeo kum. Ne da je dobra no vrhunska.
Einhel valja jednom u mjesec ako koristiš.
Al viđećeš, zakači te neko aj da taknem to, pa aj drugu,pa ovome onome, i bolje ti je uzet bolju...
Jes, al je dewalt 300 i kusur, za te pare mu godinama neko usluzno moze zavrsit
Najbolje masine za poliranje su festool
Posle mirka, rupes, krauss
Posle flex, dewalt,makita,bosh
Posle ove manje poznate marke
Ako ces kuci da poliras tvoje auto i mozda druga uzmi neku jeftiniju, mada ako ne znas da poliras mozes nagrdit auto i bolje bi ti bilo platit nekome da zavrsi
A ako znas da poliras i imas para festool je neprikosnoven
Odje ga nece naci, a sa strane uzimat,nemat garanciju itd. Skuplji od dewalta jos.
Mada, moze coek na buvljak poc, tamo svasta donose.
Festool je imao prodavnicu u Pg dvije godine ali nisu imali prodju pa je ugaseno.
Nije se lako probit sa premium proizvodom na malom trzistu, a troskovi su prilicni.
Ima li ko da mi sredi popust od 18% u okov?
Ja mogu 10%, 18 firma neka koja tamo trguje svako malo.
burgije sa upustacem - gdje naci mimo okova i kipsa?
ima li neko preporuku za tragac kablova u zidovima?
za strujne kablove....da ih ne probodem u zid
imam fluke za te druge rabote....
probah neki Raxx u Okov, to kurca ne valja
Fluke 117 ti ima opciju prisustva napona pa se i on može iskoristiti za traganje.
https://instagram.com/highlander_brushes/
Bosch Wallscanner D-tect 200 C
centrometal bi ttrebalo da je ostalo
Moze preporuka za Aku srafilicu koja ima opciju cekic da mogu da probusim burgijom 8 i 10 zid debljine max 30cm
ako nema sto jeftinije idem na milwokee bas neka extra povoljna opcija
DeWalt. Al ne ocekuj da ce beton ici lako, kroz opeku po zgradama ne bi trebalo da bude problema. To su ti ovi modeli od oko 300e pa na dalje.
Pa otprilike samo da vidim koji je brend najisplativi jer jedna baterija ide na sve modele tog proizvodjaca....
Vecina ima 2 tipa baterija. DeWalt je kupovina bez greske, al proguglaj modele,jer ovi nasi svasta valjaju,pa da ne bude neki osiromaseni.
Tako je nego sam se nadao da cu moci sav alat spakujem u jedan kofer :)))