Da li ima neko ko se grije kotlom Termomont Toby 30 na primorju ili Podgorica?
Trebao bi mi iscitati parametre podesavanja da bih ih uporedio sa mojim. Naime, ljetos, dok se renovirala prostorija (u kome je inace smjesten), kotao je bio iskljucen (potpuno iz uticnice) i ostao tako do kraja oktobra. Kad sam ga ukljucio parametri su se bili pogubili i pretpostavljam vratili na pocetno stanje sa kojim nije mogao upaliti kotao. Na netu sam nasao spisak parametara raznih korisnika i uspio sam da pokrenem kotao uz pomoc parametara koje sam prepisao od lika "Iromaiden" (vidim da je iz CG).
https://docs.google.com/spreadsheets...mo4/edit#gid=0
On radi sad OK, potrosnja je trenutno oko 3.3 kg/h. Radim na tome da spustim potrosnju (doduse to je njegova prosjecna potrosnja zadnjih par godina) jer ovih godina od kako ga imam nisam nikad obracao paznju na te parametre a vidim da se sa njima moze lijepo namjestiti rad kotla. Promjenio sam par parametara jer ipak moj kotao nema mjesni ventil, nalazim se na primorju gdje nije tolika zima. Postavio sam tempraturu u kotlu 65 trenutno (bila je na 70 i dugo joj treblo da stigne do nje), promjenio sam parametre u snazi 5 (pojacao). E sad, mene interesuje sledece, kolika je temperatura gasova u raznim rezimima snage (od 1 do 5), meni ide od 95 (snaga 1 tj modulacija) do 125 (snaga 5). Na koliko stepeni postavljate temperaturu u kotlu? Na koliko palite pumpu da pocne da radi, cirkulise? Da li imate mjesni ventil? Ja grijem dvospratnu kucu (cca 150m2) do pola je izolovana stiropolom, dimnjak je visok preko 5 metara, pelet je iz Kipsa (mislim da je iz Andrijevice porijeklom).
Ako neko ima isti kotao Termomont Toby 30 (30 kw) ili elektroniku (jer se koristi i u nekim drugim markama) volio bih uporediti parametre i iskustva.