Nisam siguran pripada li crni mercedes republichkoj ili opshtinskoj al da je presretach sigurno jeste...
Printable View
Nisam siguran pripada li crni mercedes republichkoj ili opshtinskoj al da je presretach sigurno jeste...
Samo treba neki pravnik, ne mora vala ni neki prejaki, predpostavljam da moze i "hobista" da izvede sve dje i kako krshe zakon i napishe odje...jer ga definitivno krshe na svakom coshku...
Ima li u Nk ovih presretaca?
Crni mercedes postoji,prije par dana iz Ulcinja prema Baru su me snimili i zaustavili zbog preticanja...tako da zbog toga stvarno obracam paznju na to auto i sivi pasat...
Crni mercedes tamo ne bi smio da bude jer to nije reon PG policije. Ako su te tamo zaustavili oni krše svoja ovlašćenja.
edit:imaju i barani jednog.
stalno su sa pasatom sivim neđe po putu izmedju Danilovgrada i Nikšića. Znaju da se zaštekaju na one sporedne puteve sto se ukljucuju sa strane na magistralu i svaki od tih puteva se spušta ka onim mjestima ispod puta, a oni uđu malo ispod magistrale u rikverc i vire ko će da naleti magistralom...
Malo sam čitao Zakon o prekršajima, nasao sam samo ovo.Ovo znaci da policija na sudu mora dokazati da im je uređaj (Radar) kojim dokazuju moj prekršaj ispravan. Preostaje mi da jos procitam Zakon o Policiji, mozda tamo nadjem nesto.
http://img17.imageshack.us/img17/6821/cdm111.png
Dobro, ti sad ides kod sudije i trazis da vidis taj papir...ako bude 6+ mjeseci star, cao.
tacno tako, evo sto kazu na SRB forume-
Kao vozaci, vi imate pravo da trazite, a pub je duzan da vam stavi na uvid dokument o bazdarenju radara. Kao i svaki merni instrument u javnoj upotrebi, i on mora biti bazdaren u Zavodu za dragocjenosti i metale svakih sets (6) meseci - tako pise u zakonu.
Svaki put kad sam bio na sud oko istog, svaki nash je bazdaren taj ili predhodni dan, znaci svjeze... (ili lazno) :)
Mislis na dan sudjenja ili na dan kada su ti napisali prijavu? Jednom su mi pokazali validan sertifikat, a drugi put nisu imali "kod sebe, jer im komandir ne da"... ali mi je bilo lakse da platim 20-30 eur nego da se jurim po sudu. Svakako treba traziti i u prigovoru navesti ako ti ne dozvole da vidis/nemaju.
vidjecemo, ja cu angazovat i branioca, sve ce se ispitat i provjerit, ovo me do sad nije interesovalo jer sam do sad platio ukupno 0.00e kazni.
A oni trebaju da imaju pečatiran dokument od strane neke institucije, da je bio ispravan na datum kad je meni oduzeta vozačka, ako to nemaju onda prijava se odbacuje.A tesko da mogu falsifikovat sluzbeni pečat i logo, osim ako im neko ne izda fiktivni dokument, Masinski fakuletet ili neka dr institucija.
Na osnovu člana 14 stav 3 Zakona o Metrologiji (Služebeni list br 79/08) Vlada Crne Gore donijela je uredbu o Zakonskim Mjerilima za koja je obavezno odobrenje odnosno ovjeravanje.
Član 1
Ovom uredbom propisuje se zakonska mjerila za koje je obavezno ovjeravanje
Član 2
Mjerila iz Člana 1 ove uredbe su:
Mjerila koja se koriste u u funkcije zastite saobracaja
Mjerila za kontrolu brzine u pokretu
Manomteri
Taksimetri
.......
.......
Laboratorija koja je zaduzena za ove radnje u CG je Zavod za Metrologiju Crne Gore
http://www.metrologija.gov.me/
U Zakonu o Metrologiji (parafraziram) stoji da svaka osoba ima pravo da zatraži na uvid sertifikat odredjenog merila (nalepnica) i ako postoji sumnja u ispravnost merila zatraži vanredni pregled merila.
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/...png?1321272571
Mislim na dan kad su me kaznjavali.... al realno sudija mi nikad nije pokazala, samo konstatovala ispravnost...
Kladim se da je ta tablica bila na sive Passatlije...
Kako kod, sad mogu da se vade na to da nije sluzbeno auto kad zena vozaca istog ide po djecu u vrtic ili do grada...
mogu li ja napisat prijavu onoj crnoj B klasi zbog zatamljenih prozora? :D
Jašta ne
svi u kunetu zavrsili
a neka, kako ti nije zao?
Imagine this in our land
http://www.youtube.com/watch?v=o_ofgD19-d8
hahaha :D ništa nije prošlo :D
Znaci crna B klasa me je pratila danas PG bulevarima, sve dok nisam stigao na destinaciju :)
Znaci ladno mi se piljubili u branik zadnji i 6 semafora smo proshli tako, ja konstantnom brzinom 75km/h :D Osjetio sam da su se ponadali da cu prebacit 80 :)
Kojim bulevarom? Koliko znam gradska vožnja je na 40km/h ograničena, pa nebitno bulevar ili ulica.
pa jes, ali presretači nikad neće da se crnjače sa prijavama za prekoračanje, samo za oduzimanje jer imaju normu :D
Čudno, znači imaju neku novu politiku :D
40+30=70 sto je za 5 manje od 75 sto znaci da su imali uslov za oduzimanje?
Je li realno da se igraju presretaca po gradu?
Kakve fukare.
Da, uhvatili frenda 109 km/h prije neku noc...castio ih 20 eura i prijatno.
50 je ogranicenje u grad osim ako nije znakom regulisano 40