imash sve objasnjeno na burekov forum,da ne ostavljam adresu jer ce biti da sam placen da ih reklamiram
Printable View
i ja sam imao muku oko toga i onda mi je jedan lik editovao kod i sad sve radi OK :D a pomoci ce i tebi sigurno
Instaliraj CallerID Fix sa Cydie i onda odradi ovo kao sto je dolje napisano i restartuj tel.
Montenegro is included in
CallerID Fix for 2.2 (Cydia Localization)
but Mobile Country Code (MCC) used from your operator
probably is 220 (Serbia) instead of 297
and you need an extra fix:
save original file :
/System/Library/Frameworks/UIKit.framework/PhoneFormats/UIMobileCountryCodes.plist
for Montenegro substitute with:
http://rapidshare.com/files/20338913...des.plist.html
and restart
Stivi, hvala puno! Rijesen problem!!! Otvorio sam ovaj file koji si poslao sa pledit i stvarno su samo par country code-ova izmijenjeni i sve funkcionishe...
Koraci (podrazumijevaju jailbrake-ovan telefon):
1. Instalirati iz Cydia-e CallerID and Format Fix for 3.0 by iSpazio (naci cete ga pod Sections > Localization)
2. Poslije toga iskopirajte OVAJ FILE (koristeci iPhonebrowser ili neki SFTP ili SSH client) preko posojeceg /System/Library/Frameworks/UIKit.framework/PhoneFormats/UIMobileCountryCodes.plist
3. restartujte telefon i normalno ce vam se prikazivati kontakti u porukama i imeniku :)
Jeste li za to da se otvori neki Tips & Tricks topic za iPhone? Ova stvar je mene izludjivala, a sigurno izludjuje josh 99% korisnika iz CG koji imaju 3.0 software :)
mene je ovo mucilo i na 2.2.1 , i onda sam samo preko SSH zamijenio ovajispravljeni file i prije toga instalirao Caller ID Fix
na 67 mrezu nema problema josh uvijek ali na 69 se mora ovo odraditi , jer je evo par mjeseci promijenjen ovaj kod sa 220 na 297 ( 220 je bio za sve mreze i nashe i u srbiji a sad 67,68,69 treba da budu na 297 (valjda :D ) )
iPhone 3g-s preko T-Mobile? Kad? Dje? Kad?
Sve u svemu ima li ko da je pristalica moje teorije da bih trebao prije uzet 2g-16gb prije 3g-16gb??? Presudno mi je to sto nema nekih bitnijih promjena sto se softvera tice (sem gpsa koji mi i nije prijeko potreban i jos nekih stvarcica), dok mi je fizicki 2g mnogo bolji (zbog aluminijumskog kucista), plus sto je cijena mnogo povoljnija kod starije verzije koja je ako je vjerovati prodavcu neotvarana (za ovo mi je malo cudno)... Hvala
Po kojoj je cijeni taj od 2G? Ako ti nijesi zainteresovan možda bih ja bio.
Inače 3GS je počeo sa prodajom u T-Centrima.
Ima li ko cjenovnik kako ide sa SMART paketima cijene?
Moće li mi neko reći jeli 2G ikada imao T-Mobile u ponudi?
U T-Com centrima imaju samo 3gS - Model od 32gb :( mene treba ovaj od 16. Jel imaju namjeru da nabavljaju i taj model?
http://www.t-mobile.me/iphone/
T-Mobile ima u ponudi od modela 3G, pa sada i 3GS. Mislim da je uz Smart 15, 3G8-399, a 3GS32-509 eur. Za detaljne cijene kod smart paketa pozovi 1500, jer to nema na site-u.
Bugi gledam na e-bay da ga uzmem pa koju ponudu uvatim da valja to mi je. Hvala ti na savjetima (Stivi) mislim da cu ga uzeti. Samo ima li ko kakvu preporuku da da' posto su to usa telefoni, pa pitam iz razloga prostog mogu li ga dekodirati i tako te zaebancije koje se rade da bi mogao telefon da radi na nasim prostorima?
Naravno da bi...
pazi imash dvije vrste, imash SimFree i imash takozvani kodirani (kao npr. kod nas ovi sto su sa T-Mobile) , ovi simfree mogu da se koriste na bilo koju mrezu bez ikakvih zezalica dok ovi kodirani moraju da se jailbreakuju i instalira redsn0w ili jellowsn0w (ali je fora sto ako je instaliran sad ovaj zanji software 3.0.1 josh uvijek ne moze da se otkljuca softerski nego mora sa onim uni sim karticama , dok ako je 3.0 mozes lagano da ga otkljucas i koristis)
tako da kad ga kupujesh vazno ti je da znash koji je u pitanju SimFree ili zakljucani
ako je simfree josh bolje a ako je zakljucani onda ne smije biti instalirana na njega novija verzija softwera od 3.0 da bi normalno mogao da ga otkljucas
Dobro i to nece dugo biti tako, jer dok njemu stigne telefon, ovi ce razbiti i 3.0.1
3.0.1 vec moze da se otkljuca. Baseband je isti kao na 3.0.
True, true :)
Eto, telefon jos nije krenuo, a vec je razbijen 3.0.1
mada taj 3.0.1 ne donosi nista novo osim fix za msg (koji ce se pojaviti brzo na cydiji) , nove stvarcice i poboljsanja se ocekuju u novoj verziji 3.1 koja se ocekuje krajem mjeseca eventualno pocetak sept. i sa njom ce biti updateovan baseband
sale,imate li u planu da prodajete iPhone 3Gs od 16gb?
Za sada ne.
Nemam tu informaciju, pitaj T-Mobile
update: Eto i informacije iz TMO :)
Evo i jedne novosti za one koji nisu znali http://www.iphone-srbija.com/iblog/1...cija-za-iphone
iGO My Way - Prva prava GPS navigacija :D
ja sam skinuo sa www.appulo.us iz tri dijela 1.4gb komplet program i cijela evropa je podrzana i radi ok :D
http://appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=10318
58558 2009-08-05 06:27:23 Néo.Z IPA 2shared.com 58559 2009-08-05 06:27:23 Néo.Z IPA 2shared.com 58560 2009-08-05 06:27:23 Néo.Z IPA 2shared.com
ovo je pas za rar datoteku jer na appulo ne pishe pass pa sam se ja malo ubijao trazeci i na kraj ga nashao :D
Password: BG_iPhone
Ako je skinem na racunar, kako se prebacuje na iPhone? Ja sa appulo skidam direktno na tel., a ovo nikad nisam radio...