Originally Posted by
HighCastle
Može li bit to što se posrao po Njegošu npr? Ako je već Andrić četnik i nije nas i Nobel mu ništa ne vrijedi, onda barem da se osvrnemo na ovog našeg. Mislim dovoljno je skandalozno to što u maniru seoskih pisaca napada nekog koga ne može ni da razumije ali zašto to nije mogao da zadrži za sebe npr ? Ili barem da prihvati da će biti ljudi koji će mu na to odgovoriti. Pljuneš me, pljunem te ali nakon toga epilog je da se ja smijem a ti si ljut i proglašavas se žrtvom jer si u tom rasporedu zadnji pljunut a ovaj se već očistio i smije se...pa ne ide to tako čini mi se.
Oko drugog dijela, nije vrijedjao ni naciju ni vjeru...u pravu si, nije...jer je vrijedjao DVIJE nacije i jednu vjeru. Pravoslavlje je još uvijek vjera a u CG su Crnogorci i Srbi pravoslavni. A pošto pravosljavlje(vjera) smrdi kao kužna lešina a PASTVA(narod) je još gora, jasno je da je vrijedjao i nacijE i vjeru.
Na kraju svega, prilicno sam siguran da se ovaj grk kaje zbog izrečenog ne zato što misli da je pogrijesio nego zato što misli da je u otrovnim strelicama mogao biti mnogo pametniji, nešto poput njegovo oca koji mu je i prenio ovu očiglednu mržnju prema Njegošu.
Uostalom ako pravoslavlje smrdi kao kužna lešina, siguran sam da se islam u CG nakon ove sky otkrivalice (u kojoj vidimo da su progonili sopstveni narod i ulivali im strah sa DPS udbom) ubazdio nesnosnim smradom pa taman da provjerimo piščevu doslednost, sigurno je do sa napisao desetak oštrih osvrta o "Reisu i pastvi"...neka me neko uputi u djelo...ili neka zauvijek ćuti o dostojanstvu ovog selektivnog mrzitelja