Bez majke, i ura se na isto zaklinjala, i časni snp. Nije valjda da neko misli da će se i oni dvoumit ako se im kaže šta i kako...
Printable View
Баш због искуства УРА-е и СНП-а ЕС неће/не би смио улазити у причу са ДПС-ом, ма колико то ДПС-овцима и западу одговарало.
ДПС није ништа урадио да заслужи повратак на било какву врсту власти осим на локалу у Петњици.
Слична је прича и са СДП-ом, они су једноставно изабрали да буду права опозиција свакој новој влади (па чак и кад их позову у исту) док се ДПС не врати на власт.
Šanse za nekakvu ES-DPS postizbornu koaliciju su minimalne.
Zašto? Da stavimo na stranu to što je kompletan vrh ES sastavljen od ljudi koji mrze DPS na nivou gdje bi im NSDAP bio prihvatljiviji partner.
Glavni razlog je što ide predizborna kampanja. Kako je Lucke već pomenuo, i ES i Demokrate će u toj kampanji morati 20 puta da se javno zakunu da "nikad neće sa DPS". Jednostavno im je takvo biračko tijelo - bez toga će izgubiti pola glasača.
Formirati vladu sa DPS posle toga će biti nemoguće bar neki vremenski period - minimum godinu, možda i dvije. I to pod uslovom da se DPS "reformiše" (tj otarasi Mila i raznih Gvozdenovića, što će ih dodatno oslabiti).
Ne posmatrajte sdp kroz prizmu desavanja u 43. vladi, razumijem da vam je odgovarala igra da je vlada deklarativno evropska, a da je realno obicni pion u rukama vase profasisticke sekte. Sdp je jednostavno dobio podrsku od Evrope za svoje djelovanje u toj vladi, a ostali su dobili podrsku od rusko srpske bulumente. Ocigledno je problem reci istinu, meni je odavno sdp najgadnija partija, ali stanje je ovako i bili oni meni mrzni ili mili.
Poslije Sraga Spicanovica i Sava Kantere tesko da SDP moze i da primirise
Jos je tu Olivera Injac na ciji rad je jedino Rasko imao primjedbe.
Sva ova prica i Ljusa i CDM i forum i twitter je sto oni ES gledaju kao DPS. Jednostavno ne umiju drugaije. Obratite paznju da se Spajic ne dira. Da je to finta on je nova Britva i sta on kaze tako ce da bude u ES. A svo vrijeme je teska pljuvacina na Drgasa, Odovica, Injac, onog bivseg poluministra pravde, na kraju i Bojane jokic i Ganda.....
DPS pokusava da satanizuje pred EU i domacom javnosti sve one koji DPS ne vide kao partnera. Jer se nadaju da Spajic ima drugacije misljenje jer se ne izjasnjava.
I to je sav plan. Ispljuvati dovoljno pne koji se ne smatraju "kooperativnim za saradnju sa DPS" pred EU i SAD, da bi se vratila mjesta po dubini odakle se i moze vrsiti uticaj na zaposljene u drzavnoj upravi ili zavrsiti nesto nekome preko veze za glas.
Koliko je ta nada opravdana, ostaje da se vidi. Ali je realno smanjen napad na ES u nadi da ce se na taj nacin predstaviti EU kao kooperativan partner novoj vlasti.....dok ne prodje dovoljno vremena za zabijanje noza u ledja.
Abazovic ih je zajebao i zavrnuo ruku prije nego su se nadali pa imamo ovo danas sto imamo.
Vladu ce biti tesko sastaviti bez podrske DPS ili DF. S kim ici u koaliciju?
Sto mislite, kome ce prednost dati SAD ambasada;)
Ja ne znam sta bi mi ista mijenjali. Abazovic vrsi vlast sa 5% podrske, Vukovic gradonacelnik iako je izgubio, DF sjeo na sve najisplativije pozicije u drzavi bez zrna odgovornosti, 81 luckeja u Skupstini prima redovno platu, Medojevicu internet stabilan... ja ne znam sto bi tu ko sta mijenjao i sto moze bolje od toga CG da ponudi [emoji847]
Jos jednom za raju sa foruma. Premijera i ministre biraju vasi predatavnici u parlamentu a ne ambasade. Oni sami biraju puteve a to sto su to putevi kojima niko ne ide u velikom ste krivi i vi sami. Ambasade vam samo kazu nemojte da vam nismo rekli. Ne mozes govoriti o EU, demokratizaciji, integracijama i sl. a glasati DF. Ta jednacina ne postoji.
Jedna je stvar kada ti neko kaze ko im je pozeljan partner a tebi ostavi na volju da odlucis, a druga je kada si samo marioneta i radis kako ti drugi naloze.
Ovđe je jedino DF završio priču moj brate... ;)
Samo treba biti realan.
Df je odavno zavrsio pricu, svima je ovaj status quo odgovarao zato smi i dosli dovde.
Не може се рећ да је завршена прича за стално, али тешко ће у скорије вријеме у власт.
Никад није касно да се прикупе гласови десничарских црногораца колико их год било, сдп вазда има шансу за тако нешто, посебно кад им дпс да простора а још (увијек) нема озбиљне странке која се бави тим (малим) гласачким тијелом.
Подгорица им је била грешка коју ако ду паметни више неће поновити.
Nije da dio SDP-a ne pokusava tako nesto, no mi se cini da Rasko (i Ranko) na neki nacin pokusavaju da ne izjednacavaju SDP sa Draginjinim nastupima, koliko mogu. Nesto mi se cini da SDP nece dugo funkcionisati ovako (a mozda je neka moja zelja) te da ce se SDP brzo otpiliti Raska ili Draginju.
Moras da znas da ES ima glasove zato sto kazu da ne bi nikad sa DPSom. Zli jezici bi rekli kako se cudno pise U R A 2.0...
Ako naznace da bi sa DPSom, nece preci cenzus, tako da ne bi ni bili u vladi.
Znaci da Vlada mora ES, Demokrate i DF, znaci ES mijenja URA.
Osim ako postoji kalkulacija za koaliciju od 51% bez DPSa i DFa, a ja je ne vidim...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Možda je moguće uz SDP (koji će izaći samostalno) i manjine.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Kakav ekstremni dio, je li to i dalje sve sto ukaze na istinu se racuna u ekstremiste crnogorske, da ima crnogorskih ekstremista prvo bi crkva Srbije bila manja od makovog zrna, a za one kokosare po skupstini da ne pricamo. Nego treba izmisliti drugi ekstremizam da bi se prvi pravdao, da nije taj broj smijesno mali ne bi policija sjedjela skrstenih ruku. Koja bi bila svrha takvog sdp a da imamo jos jedan front ?
SDP. Previše su metodični. Preskupo plaćaju vrijeme dok oklijevaju.
SDP treba da “grow a pair of balls”. Poslednji SDPov “strah” je Draginja.
Nisam siguran da mogu ove dvije mane eliminisati u neko dogledno vrijeme.
Sent आत्मनः
Potpuno je irelevantno.
Ni ES ni Demokrate ne mogu u koaliciju sa DPS, a mogu u koaliciju sa DF. Izbor između onog što je nemoguće i onog što ti nije milo ali je moguće je svakom političaru jasan.
Ako ne budu mogli sami sa manjinama da dođu do 41 u skupštini partije centra nemaju drugog izbora osim DF.
To definitivno.
Demokrate su jednako losi kao DPS i DF, jer imaju samo partijske parazite koje trpaju po dubini, a kadrovi im veze s mozgom nemaju u oblastima kojima se bave.
Oni samo imaju srece sto imaju bolju percepciju od DPSa i DFa, inace nemaju nikakvih drugih kvaliteta.
Ako ES prodje kao URA, da motamo kablove.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
A koga to ima ES? Eto kaži za te njihove kadrove da vidimo mi neznaveni.
Ajde da uzmemo da su ova 2 apostola sposobni, ko ima još tu? Janko odović stručan? Onaj kao što izgleda kao baba tetka? Evo imaju (imaće) nekoliko gradonačelnika pa nek pokažu to umijeće. Po meni, kao što sam rekao i za uru (i kao što kažem i za preokret) - mrka kapa.
Injac. Fenomenalna.