Bol skoro skroz prošla,da sam mirovao izašao bih iz forme,tako da neka oni miruju :cool:
Printable View
Prvo sam isla jedno 3 godine u teratanu, pa dodje korona, pa sam onda nesto jadila, krenem, stanem. Pa biciklo pa setnja, a sve u stvari nista.
Sad sam se prije mjesec opet vratila na trening jer sam bas zakrzljala.
POcela sma na pilates reformer, kakva smrt i kakav spartanski trening a vse bez tezina, uh.
Evo o dparila kako je stanje bilo, a mislim da je sda jos gore, pa cu nakon dva mjeseca poci opet da provjerim.
https://i.postimg.cc/J0zJ15pK/IMG-20250416-084105.jpg
4 nedelje od zadnjeg mjerenja, 2kg masti manje, body fat na 19.7%. Misicna masa +100/200gr vise, sto je odlicno, s obzirom da sam 6 mjeseci u kaalorijskom deficitu.
77kg total, prije 6 mjeseci 90 :)
Sad malo okrecem igricu, idem sa jacom ishranom i treningom, pa da vidimo mogu li dobiti kilo misicne mase :)
Ako bih mogao 4-5-6 kg misicne mase dobiti u narednih pola godine, bilo bi dobro.
Kazu da je oko 1kg mjesecno realno za novajlije, pa da vidimo :)
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Grlo boli,neka kao poluprehlada,ali zayebi sve to i vani odradih i odmah se osjecam bolje :D
Ove nedelje 5-10% vece tezine digoh no prije 2 nedelje, a noge pogotovo napredovale, tu sam izasa u prosjek 10-15% vece tezine.
Neke sprave sam po prvi put preskocio svoju tezinu sa radom i makar 6-7 ponavljanja.
Snaga dolazi brze kad se jede jace i izadje iz deficita :)
10k juce.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9b446455bc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a0d481df8c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5bc3099a25.jpg
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Trening nije trening ako niste oznojili i gactje, ne znam da li vam je to neko rekao:D
E, onaj osjećaj kad pređeš stepenik više od momenta - na kraju si treninga, jedva ustaneš i hodaš, vrti ti se u glavi, popiješ vode, zapitaš se "ko ovo radi" - pa do "aj još ovaj set ili dva za samopouzdanje"... e posle toga čini mi se mogla bih i polumaraton istrčati jer to uopšte više nisam ja no gospod bog kroz mene :joy:
Tajming za siestu,e necesh no trening,ne morash svakog dana siestirat!
Odradjeno 9/10.
Upravo odradjen zadnji trening za '25,9,9,/10,iako je po rasporedu trebalo sjutra,ali kad sav svijet ima rest day sjutra,onda i ja moram tako :)
Brutalan trening odradih,ali baš.sad,prija mi ovo vrijeme :) 10/10!
Nisam navikao u ovo vrijeme da treniram,ali sunce,ljepota...odradjeno fantastično,posle ručka ide zaslužena,produžena siesta :D
Dodatna motivacija za što bolji trening,ovaj spot...
https://www.youtube.com/watch?v=1W5BA0lDVLM
Ponedeljkom tradicionalno leg day da otvorimo jako nedelju.
Prekjuce poceh poslije praznicne pauze nedelju dana. Kao da nisam trenirao mjesec :)
Kako je to loše... nađeš svoju rutinu, uobročiš se i dođe gripa i pomete te ka da ništa činio nisi (a ako si žensko, još dodaj na to i onih par dana u mjesecu) I ja se vratih od sredine prošle nedelje, 5 sklekova i drhtim ka leptir:rolleyes:
Ali generalno kad si zdrav i pauza od 2 nedelje je dobra stvar za organizam, no kad je čeljade june.
Iako me grlo bolucka od sinoć.upravo završen brzi al' fantastichan trening :cool:
Završen vrhunski trening u 17:30 i do maloprije siesta pored kamina...:D:cool:
A što ne napišeš neđe od čega ti se sastojao (neki) konkretan trening? :)
Dobro, prelistaću cijelu temu, nije duga... No mi upalo u oči da samo reportuješ da si završio i ništa više :)
Mislim, jes' to bitno, takav je i naziv teme, ali... Prelistaću ;D
Iz 2 razloga reportujem,recimo prošle i pretprošle godine sam baš u Februaru zakačio grip/virus,i tokom toga naravno mrdnut nisam mogao,i onda polako ulaženje u formu...pa mi ovo dodje kao neki dnevnik,nadam se da cu ove godine virus zayebat nekako :joy:
edit-pogedaj,to su 2 treninga,koje ne mijenjam godinama,jer meni su itekako dovoljni za moj cilj,zdravlje pod br1 i izgled br2.
Da hocu nešto više a neću,onda bi to naravno bilo sa još više serija,nekim tegovima koje možeš okaćiti na sebe pa da budu teži zgibovi i propadanja,itd.
Odradih trening posle 2 god pauze zbog povreda raznih...nisu ni povrede toliko trajale ali se kanim od ljetos da pocnem.
Da me ne raznese jaka upala trening je morao biti laksi i kraci - zgibovi 6 serija po 6 ponavljanja, u super seriji sa tricepsom na raznim sajlama, 3 serije nizeg veslanja na sajli 7-8 ponavljanja i 3 serije trbusnjaka po 20-25 otprilike.
Tu ide andol prije i posle treninga, ali nisam imao pa samo 1 posle.
Sad u sledeca dva treninga da uklopim noge/ramena i grudi/biceps.
Sent from my phone
Sad odradjeno,10/10,pojačani,da mi se tigrica ne ljuti :D
Tokom januara malo jaca ishrana i trening,
+300gr misicne mase
+600gr masti
78kg total
Moglo je ovo i bolje, ali ok je i ovako, 5-6 treninga nedeljno.
Prvi mjesec poslije 8 mjeseci da su masti posle gore, ali to je realno sa malo vise kalorija da bi se pogurala izgradnja misicnog tkiva. Masti cu u jednom od narednih mjeseci ocistiti kad budem opet u deficit.
Nastavljamo jako i tokom 2026 :)
Zašto 5,6 nedeljno?
Hm,ne treniraš kao profi sportista,smanji to na svaki drugi dan,ispada 15 dana mjesečno,15 dana rest days,s time što u rest days bi idealno bilo da ubaciš brzo hodanje 45 min,i idu i masti dolje brzo :) plivanje,trčanje ako voliš trčat,meni bude sasvim dovoljan brzi hod,lijepo mi se majica oznoji i tada.
Na ovaj način bi tebalo se da bude ok,iako je sve individualno.