Zajednički plus pokojan..
Printable View
Zajednički plus pokojan..
Bica iz vodovoda, vi sto uzimate ono sto vam ne pripada po zakonu, po kojem osnovu naplacujete ove fiksne naknade na racunu za vodu, i po kojem se osnovu ista naknada naplacuje potrosacima koji su potrosili 0 m3 ??
Dalje po kojem osnovu moze da bude skoro isti racun onome koji je potrosio 7 m3, i 14 m3 u istom gradu - jeste li poceli neke 'specijalne klasifikacije', strucnjaci.
Evo godisnjeg izvjestaja podgorickog Vodovoda.
Sta reci 50% gubici na mrezi iz godine u godinu. Otpisuju se dugovanja itd. Broj radnika se ne smanjuje. Kao da smo London.
https://www.pobjeda.me/clanak/podgor...starjelog-duga
Ovi iz Vodovoda su ludi!
Goli uhljebi sve. A ima ih dva puta više zaposlenih nego treba ali niko ništa ne radi. Došao nam račun za vodu za poslovne po 190eur! Stanje na vodomjeru 0. Poslovni novi, nikad korosteni. Poslali izvršotelju, a račun enijesu ni slali, ništa. N ajedvite jade dodju da očitaju ponovo, da isprave to i juče račun i dalje ista cigra ikao stoji sad stanje 0 i opet kaže opomena pred utuženje.
Da je srećne zemlje, sada bi mi njih tužili.
Vodovod uh. Sve uhljebi i patriote
https://www.foxnews.com/story/if-you...e-raelly-smrat
Većina postova koje napiše @montenegrina :D
Uz izvinjenje za off
Hhahahahahaa to se zove moc citanja prvog i zadnjeg slova a izmedju kako hoce. Nego ja i prva slova grijesim, spajam zadnje slovo prve rijeci sa prvim slovom druge rijeci :D Sestra me blokirala zbog kucanja, a ja nemam kad da ispravljam a u brzini bas grijesim.
Hvala, lagano sam procitala tekst koji si postavio :D
Drago mi je da se citamo. Trudicu se da ispravljam ;)
Ovo je pakao sa računima za vodu. Svaki mjesec mi dolazi oko 15, 16e bio stan prazan ili ne.
Samo radi tih go**** tamo treba micati gradsku vlast pa da su najbolji na svijetu.
Kako moze druze da ti dodje 15,16 kubika,a ako nisi bio u stanu?
Imas sat? Imas stanje?
Moze radnik da pise pausal,al to se lako provjeri i stanje dovede prem satu.
Bilo koja vlast da ti dodje,nema ti veze to sa vodom,nego sa tobom [emoji16]
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Biće da je zajednički vodomjer, da nema svoj. Tako je to dok ne ugradiš svoje vodomjere (vjerovatno treba više od jednog). Al onda mora sav dug da se plati i po novom vodomjeru uzimaju po 100€ + majstoru za ugradnju. Bar je tako bilo prije 3-4 godine kad sam ih ja ugradio.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Zajednički vodomjer je u zgradi, žalili smo se kolektivno 10 puta najmanje, smanje nam račun nešto sitno i poslije toga opet po starom. U julu nikog nije bilo u stanu, a račun 16e tj 25 kubika.
A kakve veze ima vlast sa vodom? Dođe novi menadžment vodovoda, smanji se broj uhljeba, pa onda ulože malo u vodovodnu mrežu da ne curi na sve strane, pa možda smanje cijenu vode iako ne znam kakva je tu situacija jer je to sad regulisana djelatnost. Uglavnom vodovod je odavno spreman za jedno veliko čišćenje.
Au brate onda te razumijem. Tebi bio ko u stanu ili ne stize ti racun. Uzas je tako
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Ja znam dvije familije koje su uvele svoj vodomjer u starim zgradama. Odmah bih to uradio.
Ja ugradio 2 vodomjera u stanu kad su počeli računi +25€ da dolaze(4 člana) i platio sve 300€.200€ prema Vodovodu i 100€ majstorima za ruke.Od tada računi max 12€(u prosjeku oko 10€) ukupno.Znači isplatilo se meni za 20 mjeseci(manje od 2g).
Inače tih 200€ prema Vodovodu(takse i vodomjeri) možeš na 10 rata
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Koji je prosječan račun za vodu u PG, u stanovima? Je li ok 8,5 EUR ? Dovoz i odvoz smeća je sad 7 EUR jel, po 3,5 EUR?
meni 11, bazen imam
Otkad ugradismo 2 vodomjera u naš stan nas četvoro troši 10€(+/-1€) mjesečno.Dok smo bili na zajednički vodomjer na 4 člana su nam bili računi od 12 do 25€,jer su tada računi u direktnoj zavisnosti od qrcobolje nekog od komšija.
Smeće ti je otprilike 8-9 centi po m˛
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Meni oko 15 m2, zalili se 100 puta, imamo vodomjer svoj. Kazu sve oky
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Мени по 20е дође за воду. У стану. Да напојим све слонове свијета не би толики рачун добио. Ко зна чију воду у згради плаћам
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Zajednicki vodomjer je kazna.
Slicna kao 'zajednicka potrosnja' i 'gubitak na mrezi' kad je struja u pitanju samo jos gore jer to nije dio racuna vec kompletan racun.
A vodovod traži ovo da bi se ugradio interni vodomjer kako bi se stan skinuo sa zajedničkog:
https://vikpg.co.me/images/dokumenta...uputstvo-2.pdf
Kolika je vjerovatnoca da vam rachuni za dva mjeseca budu u cent jednaki i 3 x veci od uobichajenog?
A treci,sad septembarski,nije isti kao ta 2 prethodna vec veci za 1 chitav € ha ha
Ako potprosis na 10 kubika vode na pr svaki mjesec,i to ti se ucita, cijena ti mora biti ista. Tako je meni bilo prethodni 4-5 puta. Jer se tacno zna koliko kubik vode+ kanalazija
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk