Интересантан текст.
Neće Crna Gora propasti... | Aktuelno
Printable View
Интересантан текст.
Neće Crna Gora propasti... | Aktuelno
Kredibilitet medija je postao oksimoron.
Lovci na tiraž bez cenzure. [emoji3]
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Kredibilitet informacije je proporcionalan cijeni koju smo za nju spremni da platimo. Moda je čitanja novina za DŽ, taman toliko im se može i vjerovati. To prvo.
Drugo, poplava individualnim perspektivama razvodnjava povjerenje i u ono što je sasvim tačno, najviše zato jer su te perspektive ili očigledno trule, ili su oblikovane senzacionalističkom potrebom za tiražom. Što je isto u suštini.
Treće, i najvažnnije, s kojim kredibilitetom zahtijevamo kredibilitet medija, kad završavamo škole preko wikipedije, bez ijednog udžbenika?
Какав кикс/превара Вијести :
Viši sud: Obrušio se dio plafona, nije pala WC šolja u pisarnicu
"Naime, istina je da se u prostoriji u kojoj se nalazi krivična pisarnica Višeg suda obrušio dio plafona, koja informacija je i saopštena za portal Vijesti. Sanacija nastalog problema i utvrđivanje preciznog uzroka istog je u toku, a navedeno je u nadležnosti Uprave za imovinu. Istovremeno, za portal Vijesti neposredno prije objave ovog teksta iz Višeg suda je saopšteno i da su netačna njihova saznanja o tome da je sa prvog sprata Višeg suda pala WC šolja u navedenu prostoriju, koja informacija je uprkos tome objavljena", navodi se u reagovanju.
Viši sud: Obrušio se dio plafona, nije pala WC šolja u pisarnicu (vijesti.me)
Portal ETV je vijest objavio prije Vijesti
SKANDALOZNO: WC šolja sa prvog sprata Višeg suda propala u krivičnu pisarnicu
Jasno mi je da ti, i zbog čega, Vijesti "iduckaju na živac".
ETV sam pominjao vise puta, kao jedan od novijih a najgorih portala u zemlji koji skoro iskljucivo plasiraju neprovjerene informacije a nerijetko i totalne gluposti na nivou susjednog Kurira, Blica i ostalih splacina.
Svako ko "prepisuje" od tog portala je isto toliko neprofesionalan i za osudu.
Kako i zasto ovakvi portali cvjetaju kod nas (i jos vise u regionu) je pitanje samog mentaliteta ovaca koji i citaju te portale a zasto se to dozvoljava i ne postoji nikakva odgovornost za plasiranje neistina je vec pitanje za ovu napacenu drzavu i propalo sudstvo/zakonodavstvo.
Непотписани текст наравно, (мада је само пренешена изјава из другог медија) а види се и да је мијењано нешто на њему, вјероватно наслов да буде бомастичнији.
Дало је резултат јер се исти наслов и дио текста (без контекста наравно) већ дијеле на друштвеним мрежама.
Vulin o Abazoviću: Da smo ga duže držali pod kontrolom povukao bi i priznanje Kosova
"Sada je spletom okolnosti i naravno nakon što je izdao Srbe u Crnoj Gori Dritan Abazović postao premijer Crne Gore posjetio je Beograd i bijedno, kako samo kukavica može, cvilio da se ukine pojačana kontrola na ulasku u Srbiju crnogorskim poslanicima koji su glasali za rezoluciju o Srebrenici kojom se Srbija proglašava genocidnom."
On je naveo da je Abazović tada "kukao" da zabrana smeta njegovim saborcima da obilaze imovinu u Srbiji i da ubiraju prihode, te da će on učiniti sve samo da im se omogući da nesmetano ulaze u "genocidnu" Srbiju.
"Da smo ga još malo držali na režimu pojačane kontrole povukao bi i priznanje Kosova i ispovijedio se da nije Dritan već Dušan. Šibicar ostaje šibicar", naveo je Vulin.
Vulin o Abazoviću: Da smo ga duže držali pod kontrolom povukao bi i priznanje Kosova
znači lažni tekst, jel? :D kako braniš abazovića, al mora se. sve vam je završio.
Sent from my iPhone using Tapatalk
A momentalno bih te banovao da sam moderator.
Čovjek nije napisao post ko zna od kad i ti momentalno ovako uletiš. Užas
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A gotovo svi su prešli u taj fazon n.n. klik bejt i što više trzanje u emocije čitaoca tako da gledam da više ne čitam ništa od članaka bilo u CG/SR/ pa i HR nešto što si mogao nekad i hajde.Kao da se utrkuju u pažnji čitalaca na tako nešto što reći.Možda je tako zapravo sve više i globalno vjerovatno što ljudi su prešli na instant sve instant čak mediji ubacuju i Twitter i to što mi je nonsense.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Antena M je definitivno dno kace kad je "novinarstvo" u CG u pitanju.
A konkurencija je prilicno jaka, pogotovo od ovih kvazi novinara koje je sramota i incijale da stave.
Samo da je drzave za dezinformacije i sl. bi direktno odgovarao glavni urednik pa bi se takve stvari manje gledale.
Al' ovo je banana drzava gdje moze da pise sto ko oce i da ni za sta ne odgovara.
P.S. Ne pricam ja konkretno za ovaj clanak jer ne pratim nista od toga nego pisem uopsteno a kad vidim Antenu M odma znam o cemu se radi. Mada s' obzirom da goveda koja citaju takve i slicne portale... taman su prikladni naslovi i sadrzaji.
A šta je problem sa tekstom ako je istinit tj ako je Vulin to zaista izjavio
INFOrmer (koji je ispod dna kace)
https://informer.rs/politika/vesti/1...vic-zvucni-top
Je objavio vijest u 13:11
Ostali su prenijeli nakon sat vremena.
Postoji gomila prepucavanja između Abazovića i Vulina evo jedan prije skoro 3 godine
https://www.vijesti.me/svijet/balkan...samo-crna-gora
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
AHahaha Vulin će nekome nešto da reče. [emoji1787]
Meni je dragocjeniji onaj intervju uhapšenog Rusa kako ga je u stopu pratila ova horda samo što mu u krevet ušli nisu ta mreža Vulinovih špijuna a onda ga ovi na aerodrom sproveli u tvorza no svi mediji na svijet.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...76c529156a.gif
EDIT:
A što se novinarstva tiče druže potpiši se kad već praviš članak o nečemu kad vidim ovo redakcija ta i ta ono aj zdravo.
Koliko ja vidim INFOrmer je objavio naslov iz teksta podvučen crvenom bojom, a AntenaM onaj zelenom bojom.
Naslov je iz izjave.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f269fd0b72.jpg
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Замало да јесте, јер да је тако наслов би био, "Да смо га дуже држали на режиму појачане контроле" а не "Да смо га дуже држали под контролом".
Наслов број један сугерише да је режим појачане контроле везан за прелазак границе црногорских посланика који су гласали за Резолуцију о Сребреници, а наслов број два, који су смислили у Антени М сугерише да је Вулин контролисао Абазовића, што је наравно био и циљ.
MORH objavio: „Pilotkinja Doboš nije gasila požare u Crnoj Gori“
Ona ne leti od 2024. Godine
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Mislim da se posle ovih desavanja kredibilitet medija ugasio kod građana...
Do sledeceg stana...drzavljanstva...exterea exterea
...Pecunia locuta, veritas siluit...
Ако је ико имао какву сумњу шта је новинарство у ЦГ сада би требало да им се распршила.
Мање више свако зна чији је који медиј, то су јавне тајне биле.
Оно што ове поруке раде јесте да огољавају ту тајну, и радујем се новим.
Немам сумње да исто то раде и други медији, што ће се кад тад такође потврдити.
Оно што је најинтересантније у свему овоме, прича о нападу на слободу медија не пролази код оних који до ње највише држе, ЕУ и САД.
Нико се није обрнуо на апел ових 5-6 (про)дпс медија.
Можда су овог пута остали без иностране заштите.
Opozicioni mediji rade isto što i npr. Vijesti kada nisu bili režimski medij. Objave što im neko dobaci i nisu gadljivi na to ko im je izvor. A izvor je uvijek neko ko ima interes da ode priča.
Mislite li da im je za Limenku npr podatke davao MUP kad mu se obrate na arhivu i zavedu zahtjev? Ili za KAP, telekom itd...
Nego ko ti dobaci... Uvijek neki Mijajlović koji je imao neki interes.
E u međuvremenu su Vijesti postale režimske pa ne moraju da se cimaju već im policija i tužilaštvo proslijede šta da objave i ljepota.
Qqqqq kako se sve zataskalo....pored sve buke i afere opet se nesto zataskalo.... hahah
Све ок, и треба да истражују шта ради власт, то им је посао. Али није исто објавити инсајдерску информацију (па чак и тајну) и примати наређења од једног моног бизнисмена, а за све то вријеме бусати се еу груди да си бољи од осталих медија.
Лименка и КАП мислим да нису биле тајне , већ да се све доста јавно одиграло, продаје тендери, гаранције и слично се морају хтјели не хтјели објављиват.