Pa da, tako radi kod mene. Iskoristio sistem za prskalice, ostale mi slobodne dvije zone bile.
Printable View
Pa da, tako radi kod mene. Iskoristio sistem za prskalice, ostale mi slobodne dvije zone bile.
Neko je na forumu postavljao neke sisteme za balkone doduse, za automatsko zalivanje...
Sad ću imati veću terasu, dvije, valjalo bi da mi predložit edj eimaju neke lijepe police za balkon da posadim malo začinskog bilja. Im aonaj momak artsteel radi baš lijepe police sa željeznom konstrukcijom ali je dosta skupo. Muž puno radi i to isključujem da on pravi :). Za sad nema vremena.
I ideja za neko začinsko i ukransi bilje je dobrodošla.
Imama u HN kuću i tat aje zaduzen bio za sve vrste sadnje i voća i povrća i začina, i mi se nismo baš time mnogo bavili pa sad treba pomoć :D
Ako se dobro śećam, @kimmi je pravio sistem automatski za zalivanje na balkonu...
Sent using Tapatalk
Meni je u glavi @pumba, mozda grijesim ali evo da vidimo...
Not guilty this time :)
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Ima opcija. Kupiš tajmer i crijevo za kap po kap. Sve što mi je tad trebalo u Centrometalu sam uzeo. Tajmerom namještaš oće li da se pali svakih 4,6,8,12 ili 24h i koliko vremena ce da kapa kada se upali.
@MeDo_JE je u pravu, iako sam čini mi se na zahtjev @Ben Dover tada slikao i tajmer i crijevo itd.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Evo ga tajmer.
Crijevo se kupi ono gumeno i kupe se one male plastične kapaljke koje se ubodu u crijevo i naravno čep na kraju.
Morate vidjet kakva vam je česma i kupiti adekvatan nastavak za crijevo za nju, kako ne bi postojala opasnost da prokapa na česmi, jer je crijevo stalno pod pritiskom. Moja slavina u kupatilu ima mali dio (onaj sa mrežicom) koji se odšarafi i lagano se nakači crijevo sa jednim dodatkom (bitno je da ima žlijeb na slavini)https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f2686453b9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b1a71bc2ba.jpg
A kako radi tajmer ? Ima bateriju u sebi pa punis ,mijenjas ili nons top nakacen na struju?
koliko mani?
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Logika je da je samo potrebno da bude puno crijevo?
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Pa to i ja mislim, ako se sud izdigne iznad površine zalivanja jedno metar, to ce dovoljno pritiska stvoriti.
Može biti, nisam probao.
Ja kačim na česmu i nidje kap nikad pustilo nije. Fakat, crijevo sprovedem iz kupatila kroz prozor na terasu, čisto da ne razmišljam o eventualnoj poplavi u stanu.
Kolko pritiska je dovoljno za kap po kap, stvarno ne znam, pa stoga ne znam kako bi funkcionisalo iz posude. Neka logika mi kaže da je izvodljivo, al da opet može biti komplikacija u vidu isparavanja vode iz posude protekom nekog period itd.
Kimmi, meni su kupatila dalkeo od balkona, znaci da zaboravim ovo jer bi crijevo vodila po hodniku i sobama.
Moraću čeakti da Djed Djuro napravi sistem na balkon pa da prepišem ili da koristim svekrvu umjesto ovog sistema kad nismo tu :)
Možda da probaš da ga nekako dobačiš kroz prozor od kupatila do terase (pa da ide spolja), pa uzmi neko providno crijevo da bi se manje vidjelo...
E sad ako imaš dje kakvu ostavu veću da držiš tamo kad ti ne treba, pa možda da probaš sa nekom posudom, ovo što @Djed_Djuro priča.
Al mislim da to nije dugoročno rješenje zbog isparavanja vode... možda neku kvadrolikog oblika posudu pa da se obloži stiroporom i izolacijom nekakvom pa da bude slično termosu.
Baš ne znam. Mislim da ti je svekrva najjeftinije, a možda i najskuplje, rješenje.