Hmm.. s obzirom na to DE, FRA i GR upravo šalju vojsku na Kipar... te je počelo otkazivanje uskršnjih aranžmana na istom, čini se da je nesigurnost u kontekstu turizma na Mediteranu sve izvjesnija.
Printable View
Hmm.. s obzirom na to DE, FRA i GR upravo šalju vojsku na Kipar... te je počelo otkazivanje uskršnjih aranžmana na istom, čini se da je nesigurnost u kontekstu turizma na Mediteranu sve izvjesnija.
Rat nije dobar za biznis.
Osim ako si kontraktor US DoD.
Ako se ova drama sa gorivom nastavi, eto cijene gore 10, 20+%. Kad cijene goriva rastu, sve ostalo raste. Samo obrnuto ne vazi, ako gorivo pada, nista ne pada, nego se kajmak skida.
Sezona 26 ce bit jos jedna sezona na misice. Mozda nam se cak preliju neki gosti koji.bi inace posli na kipar, uae itd. To je optimistican scenario.
Pesimistican scenario da ce se rat oduziti, ili mozda eskalirati, pa se ljudi ne vacaju budjelara da trose na ljetovanja.
Vidjecemo, jos je rano reci ista.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Ja ne znam ali čini mi se da primorci imaju veći uvid u to nikad nama nešto nisu dolazili u nekoj mjeri ti turisti iz EU osim po kampovima i u kamperima na sjever ljeti to znam. A primorje je najviše struktura bila iz bivše Yuge Srbije i BiH tako da u tom smislu ne mjenja mnogo.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Kakve gluposti,nit nama ko dolazi iz tih zemalja niti ista,exyu ce svakako ljetovat makar bombe kod nas padale,a ovi iz evrope ce prije doc kod nas nego ic blize iranu
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Bice dobro... kad bude i po turskoj i okolini sijevalo prvo dolaze bogati tj odlaze
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Na Mamulu im je sigurica.
Još uvjek je rano za bilo šta, buking je, otprilike, na nivou od prošle godine. Prošlo ljeto (avgust) smo imali grupna otkazivanja grupa iz Saudijske Arabije zbog mogućeg konflikta (koji se nije desio tada).
U prevodu, da se ne lažemo Srbi su nam sigurica i Bosanci da mi od*****o ove iz bijelog svijeta. :joy:
A kad slušaš ugostiljske žalopojke, čuješ samo :"Loše, slabije no prošle, i ti što dođu ne troše...", a ponekad im se, kad prođe 5-6 godina, omakne i kažu da se mijenja na bolje. Moguće da su ti ti poznanici bili malo pripiti pa im se omaklo te rekoše da se struktura gostiju poboljšala
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Il' pak samo to sto rade ili u malo boljim ugostiteljskim objektima, ili u OK hotelima pa nema potrebe da se slusaju zalopojke "izdavaca apartmana" koji nikada nisu (vecinom), niti ce ikada biti zadovoljni. :D
Al' kapiram tacno sta pricas te i mene nervira ta prica koja se vrti iz godine u godinu nebitno kakva sezona bude.
Tako je. Samo bih dodao da im se ista priča ne vrti svake godine kao što ti kažeš, nego se svake godine priča apgrejduje sa podacima o daungrejdu njihove rentabilnost iz godine u godinu [emoji1787]
Meni su izdavaoci privatnog smještaja a i većina hotelijera koji gostuju na TV-u turistički pandam hipohondrima u medicini
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Za nas ce biti dobra prica kad se bude gradilo sto vise hotela...jer oni izdaju račune....za razliku od apartmanskog smjestaja.... koji nasa strucna inspekcija ne moze ispratiti...
Ova ce biti siguran sam jedna od najboljih sezona...bas zato sto se nece ici na Bliski Istok (ako potraje ovo stanje).... a bolja je i povezanost aerodroma sa odredjenim destinacijama.... ostaje zal za Rusijom, Ukrajinom i Bjelorusijom.... al dobro....
Kad se veli sezona ljeti misli se obično na more samo da ne otkriju bahati turisti čari planine ljeti e ćemo dobit Zlatibor.No čini mi se da sve više ide ka tome i na sjever.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
За годину и кусур до Цетиња жичаром.Нот бед.
https://www.vijesti.me/v/798695?utm_..._share_counter
Nedje prvo cuh u prolazu na TV...kao "za CG rat na Bliskom istoku moze biti dobra sansa za turizam"
Aj reko kakav je ovo gadluk, ali ajde...mozda se nekom balavom novinaru sa cuclom u usta omakla takva psihopatija...
Okle...
To su uslijedili TV prilozi, emisije, clanci na portalima...
To sansa za nas. To jes lose za njih, mi se ne radujemo ratu. Ali se radujemo nasem tuzimu!
Da nas neko pogresno ne svati, mi smo za mir!
Ali smo i za pare!
Mi bismo najvise voljeli da je tamo mir, a da mi imamo rekordnu seoznu...
Ali posto tamo nije mir, onda bi bilo dobro da ti turisti dodju kod nas! A da tamo bude mir...
Jednog dana...
Ovo maltene nisu parafraze nego citati...
Dok se nedje broje mrtvi, crnogorski ekonomski analiticari, novinari, ugostitelji, se nadaju da ce imat vise posla oko brojanja para...
Ovo nije ni neka najgora vrsta kapitalistickog razmisljanja...nego klasicna nekrofilska morbidna ratnoprofiterska svirepa logika...
Jos jedna sansa za iskoristiti da se podignu cijene
Potrčaće turisti u ovu zaštićenu prirodu.
https://x.com/meljine1/status/203029...MNfGKNr96RlWvw
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja racunam od utorka kad skoci gorivo, svi ce da zakmece da se dizu cijene.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Ako nam značajan dio turista čine Izraelci (a dolaze masovno), zar nam onda rat u tom dijelu svijeta nije nedostatak, a ne šansa? Ili ja nešto pogrešno računam.
Taman da ne bude guzve.
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Nekidan je završio 60. Međunarodni sajam turizma u Berlinu.
Ono što sam ispratio, poruke su bile odmjerene.
Kipar, Turska i Grčka sa kiselim osmjehom se nadaju da će aktuelni rat završiti do kraja marta. Hrvatska s druge strane se kao auto destinacija uzda u Slovence, Austrijance i Njemce, ali ima jedna kvaka - blizina destinacije ne garantuje veliku posjetu ako se potencijalni turisti kod kuće suočavaju sa skokom cijena energenata, troškova života, inflacijom.. te skokom cijena turističkih aranžmana. I zaista 2025. je bila godina kada je naviše Njemaca odlučilo da ferije provede u domovini.
CG je svakako preskupa za ono što nudi i dosta ograničena u pogledu svega..od kvaliteta usluge, ponude, infrastrukture... Ako na to dođu nove više cijene, ne znam koja su to tržišta gdje ovi stručnjaci vide dobru šansu za turizam.
Koliko shvatih Izrael ima zakon kad je ratno stanje kao ovo da nema izlaska iz zemlje zbog regrutacije.A stranu na stranu sad ovo oko rata ali gorih turista nema na svijet zajebali su i Amere.
Pretekli smo bez rusa koji su bolji gosti i kojih je bilo mnogo više,dako preteknemo i bez čifuta.