Ferrari nije zeznuo, djeluje da se Vettel uspavao i los tempo.
Izaci ce Ham ispred njega.
Printable View
Ferrari nije zeznuo, djeluje da se Vettel uspavao i los tempo.
Izaci ce Ham ispred njega.
Nikad ovi iz ferarija nece naucit kako da osvajaju pozicije, nikad.
fixni telefon
Zao mi je sto su unistili Vettelu onako dobar pocetak trke.
Vozio je momak bez greske, drzao Hamiltona iza bez vecih problema i umjesto da koriste taj momentum, oni ga useru ovako...
Ferrari je isao na default strategiju i ne vidim nikakvu gresku tu.
Ovo je presudila mnogo, mnogo bolja voznja Hamiltona.
Presudio je onaj krug dje vettel nije ispratio hamiltona za pit
Imao je Hamilton i peh u prvom pit stopu sa zadnjom lijevom gumom pa je stop trajao oko 5s... Ne znam, mozda bi ga Hamilton i sa prvim pit stopom presao preko undercut-a da je sve bilo ok...
nadam se da ce kimi prec botasa, primice se
kimi na medium a botas na tvrdim, sad ce...
Ili mozda nece, izgleda da mu prednje gume nisu potrajale, nema dobar izlaz iz krivine prije drs-a
Kimi baksuz....toliko zaostalih vozaca koji omogucavaju drs botasu
Da, steta..
Mnogo losija trkanod ferraija nego sto se ocekuvalo...kimi baksuz i to je to....cekamo monako...
Kakva voznja Kimija u prvom krugu.
Moze li mi neko ako mu nije crno ispricat ukratko kako je prosla trka?Bio sam na Plavnicu pa ne uspjeh da odgledam
I Alonso je pokusao da ubije njegovog mehanicara, kako je samo pobjegao kad je vidio da se Alonso nece zaustaviti na oznaci :-)
https://www.youtube.com/watch?v=985BYoRWp-0
Zakljucali mu se tockovi, samo mi nije jasno kako pri toliko maloj brzini...
Otkazale mu kocnice, razlog prilicno bizaran http://f1weekends.com/visor-tear-off...-wire-failure/
Trebali su poslat Vettela odmah prije Hamiltona, bilo bi mnogo bolje. Trebali su pratit Mecku i tako bi osvojili drugu poziciju.
Tvrde gume su bile za *****, trakcije bez.
McLaren je bas napredovao.
džaba dok oni sastave auto kako treba promijeniće se pravila skroz i motori :)
Za Hondu je potrebno vrijeme. Mercedes je kupio Brawna pa su trebale 2-3 godine do prve pobjede i kasnije sampionskog bolida. Koliko se sjećam Red Bul je kupio Jaguara pa je bila slična situacija, nekoliko godina ništa, pa onda pobjede, pa onda sampionski bolid....
Za Ferrari,mislim da nisu imali šanse za drugo mjesto, Mercedes ih je taktikom naveo da idu ranije u box. Hamiltonu su pred prvi stop poručili da ide u box ili uradi suprotno od Fetela, tj. ostane na stazi ako Seb podje u box u tom krugu. Da ih je Ferari ispratio sa taktikom 3 pit stopa, možda bi i imali neku šansu ali Hamiltonovi prvi krugovi po izlasku iz boxa su bili ubitacni, mislim da bi on undercutom obišao Fetela i nakon prvog stopa, da nije bilo problema sa zadnjim lijevim točkom.
Aooooo