@Incognito, imas ti i boljih fotki :) uzivanje je gledati kuda ste prolazili! Svaka cast!
Ja sam napravio jedno putovanjce, myself, uzeo odmora malo i iz Los Andjelesa posao da obidjem mjesta, puteve i drugare u San Francisku/San Jose-u dje sam nekad zivio. Dosao mi sestric od 15godina u goste pa smo ucili malo kako se vozi motor i kako se ponasa, a bogami i back to basics, basket se igra svaki dan, al to je offtopic :)
Iz LA do San Jose ima nekih 500-800km, zavisi od rute kojom se ide, ja se uvijek trudim da izmislim nesto zanimljivo, bilo je dosta kise ovog proljeca u Kaliforniji i naljepsi dio cuvenog HWY1 je zatvoren. Ovog puta sam presao samo 650km :) jedvaaaa sam prvih 300 odvozio. Nisam bio odmoran, krenuo sam sa posla, pa svratio kod zubara pa dok sam izasao iz gradske guzve i onda uz okean 15tak stepeni, medjutim cim sam se odvojio od obale temperatura se dize i u neka doba bjese 35C. Razmisljao sam cak i da se vratim, pa sjutra dan da probam ili da trazim neki hotel, ovo mi se desilo prvi put.
Stadoh da jedem i odmorim, pijem nesto malo i ajde krecem dalje i iducih 300km je bilo skroz druga prica, vratila se neka energija, naisao na ljepse puteve i manje guzve i uzivao sam iako sam se dovezao kuci tek oko 22-23h.
U iducem postu ide par fotki, sa telefona sa tog puta.
E sad, oko Los Andjelesa ima sjajnih puteva i cijele godine se vozi jer je klima perfektna, ali oko San Franciska ima jos boljih puteva jer je priroda savrsena :) Ima vise kise i naravno sve je zeleno i u par minuta se predje sa obale okeana koja zna biti surova, u najljepse moguce sume sa sekvojama kojima nema kraja!
Tu u sred sume se srecu ti dobri putevi i na raskrsnici su 2 prodavnice, mala pumpa ii mali restoran koji postoje tu cirka 70 godina.
Svakog vikenda se skuplja ekipa motorista, ne postoji motor koji ovdje ne mozete da sretnete, oldtajmeri, 6 cilindara, 2taktni...motori sa 200.000km i motori sa 200km.
Ko voli, sa druge strane se parkiraju automobili...ja sam mislio da sve znam ali je ovog vikenda bilo auta koje nisam umio da prepoznam. Meka i Medina :)
vruce, 35 stepeni, dokopali se hlada i tu u pricu, malo i neki momak sa Aprilia RSV4 Tuono Factory simpatican :) nesto prica o voznji, udavi sve ostale, i sad se nesto zafrkavamo i on kao idem do okeana da se rashladim, reko i ja sam mislio jer sam izgorio i dan prije i danas, moram malo da se smrznem (15c). I on se oblaci, a ja spakovao jaknu jer sam mislio da vozim skroz polako i da uzivam, reko nece mi trebati. Pitam ga mogu li ja sa tobom, on veli moze ako mozes da me pratis. Reko i ako ne mogu, samo ti pici, znam ja put a i bez jakne sam, necu brzo. E evo vam sad video
https://www.youtube.com/watch?v=VtjZQhrDwT4&t=25s&ab_channel=danil o_brate