Zato sto su bila trojica koji trce ka da im je motor u guzicu i beskompromisno ulaze u duel a sad je jedan takav pekovic i drincic koji to nije.
Printable View
Zato sto su bila trojica koji trce ka da im je motor u guzicu i beskompromisno ulaze u duel a sad je jedan takav pekovic i drincic koji to nije.
Na nekom linku sto sam gledao prenos komentator rece da je prvih sat igre najbolje u istoriji Velsa. Sto se to uvijek nama desava?
Vukcevic je solidno odigrao bilo je njegovih bisera u par navrata. Joveta nije trebao onako da sutira (pokusaj voleja) da je primirio loptu pa krenuo ka golu, mislim da bi nesto postigao. Vrijeme je da Beciraj zamijeni Djalovica.
Imamo 3 klasna igraca (Savic, Vucinic, Jovetic) i par prosjecnih, mislim da je to dovoljno za baraz uz adekvatno zalaganje.
Momak je bio pozvan da igra prijateljsku protiv Albanije, ali je rekao da je povrijedjen i da ne moze da igra. Mi smo odigrali utakmicu i izgubili, a Beciraj je vec sjutra igrao utakmicu za Dinamo. Toliko o povredi. Vjerovatno se Cico tu naljutio i odlucio da ga kazni tako sto ga nece zvati za reprezentaciju.
Momci stvar je u ovome,vidjite kako smo mi odigrali freneticno prve utakmice a kako smo sinoc pecki igrali.e samo se o tome radi.
Ono sto nas savez treba da radi je i da po svijetu trazi nase igrace i da ih regrutuje u reprezentaciju. Pa i ako mu je đed iz CG treba ga nagovoriti da igra za nasu reprezentaciju. Tako su i Bosanci radili (Ibisevic, Pjanic, Salihovic...) i danas postizu odlicne rezultate.
To je živa istina. Ali nije problem u njihovoj želji ili patriotizmu. Problem je kad znaš da je Batak iza tebe, kad ne uđe zicer, kad se protivniku pokloni gol u utakmici koja je morala da se dobije. Sasvim je očekivano da igrači psihički padnu u takvom slijedu događaja. U tom rasulu su mogli još više da se raspadnu. I malo sreće je falilo da izvuku remi. Sreću smo ispucali u prve 4, sad treba proć na mišiće.
Takođe ja čisto sumnjam da bi Cico izveo onako ofanzivnu taktiku da je imao kompletnu odbranu. Znao je da ne mogu proć bez primljenog gola i išao je na sve ili ništa.
Nego sve nešto razmišljam kakva će fešta bit ako u baraž izvučemo Srbiju :)
imamo 18 igraca. . . na prosirenom spisku cini mi se 20, ili 22.
nemamo retardiranih igraca u ekipi. imamo samo preslabo motivisane igrace (sto je sinoc bio izuzetak u odnosu na kvalifikacije generalno). svi mogu igrat i svi mogu odraditi svoj dio. ne treba nam 11 vucinica/jovetica i sto bi rekla ona budala sa javnog servisa "napadaca sa smekom". . . pokakim se u taj smek ako mi sutiramo 6 puta i ni jednom u okvir gola za prvih pola sata. Winning Ugly. TO ja zelim, one mrzne 1:0 i 0:1 pobjede, ali 3 boda u dzep i znojave dresove. Neko spomenu Savica da je bio "zbunjen" - on jeste odigrao manje vise perfektno, ali su ti komentari vjerovatno nastali iz onih par pogresno procijenjenih visokih lopti - u prvom poluvremenu. potpuno nebitne stvari s obzirom da nas velsani nisu kaznili.
Bilo je sto je bilo, ne trazimo stoprocentan ucinak u kvalifikacijama, trazimo ono sa pocetka - zar, zelju, borbu, znoj, PAMET. i bez straha da idemo na njih a ne ovo cim nas pritisnu mi se u*****o, ne pokrivamo teren nego blejimo, i ne daj boze ako pogrijese - u brzini grijesimo i mi.
Jovetic katastrofa. Dade go cisto da zamaskira koliko je nupotrebljiv. Jedan sut sa 17 metara je zavrsio u aut, par suteva su zavrsili van stadiona. Bio je sam ispred golmana i nije upio da primi loptu. Dvije lopte je dodao precizno cijelu utakmicu. U odbrani bukvalno ne postoji. Znam da vas je vecina odje veliki ljubitelji Partizana, Fiorentine i Jovetica ali pogledajte ucinak reprezentacije dok on igra. Je li slucajno da se evo dvije godine masu bolje i bodovno efikasnije igra kad njega nema.
Bozovic nije ni pola Poleksica. To je ipak drugi golman Videotona. Svi ste odje koliko se sjecam trazili da ovaj strucnjak bude na go. Da nije bilo lude srece i Zverotica primili bi jos bar dva na njegove kikseve. Poleksic nije ima kikseva u karijeri koliko ovaj sinoc.
Drincicu se treba zahvalit na saradnji. Nikad mi nije ni bio jasan.
Simon opet nije nista znacajno napravio ali ja tome momku nista ne mogu zamjerit. Opucio se ali nema s kim da igra.
Dejo treba da smjeni onoga alkoholicara hitno. Evo je uspio i da izjavi kako nismo imali srece. Koliko neko mora da bude retardiran pa da pocera Beciraja iz reprezentacije koji bi , da je bio sinoc umjesto Djalovica ili Jovetica, da dva gola lagano i uzeo tonu lopti. Da ne komentarisem potez sa stavljenjem Bataka.
Mi, HR, BiH, SRB u baraz, kakve ce to zurke da budu.
Najveći problem sinoc je bila brza igra i dodavanje na prvu loptu jer kad smo god to uradili lagano je bio prolaz ali neki igrači iz NAPADA su dosta puta beskorisno zadržavali loptu još kad se tome doda mnogo loš šuterski momenat dje je Jovetić iz drugog šuta naših u gol dao gol (prvo je mislim Vukčević pokušao dobro ali skide golman za dlaku) nema što da se traži protiv Welsa koji je po igračima u ovom trenutku sigurno posle Engleza najbolja ekipa na ostrvu!!!
A što se tabele tiče i naše šanse posle ovog rezultata nema puno filozofije jer će Bazel odlučivat o svemu i od svih varijanti će bit ona najgora jer će njima trebat bilo kakva pobjeda a da smo dobili sinoć onda bi nam jedan gol tamo vrijedio kao 2 nego nismo i sad ima još šanse da se konačno kompletiramo na neku utakmicu!!!Po ovome ispda da ne očekujem puno protiv Engleske ali što god u da se tu desi Švajcerska bi pobjedom protiv Bugara riješila sve što se njih tiče...sve je moguće...
Iskreno se nadam da će Bugari čupnuti makar bod Švajcarcima,najbolje po nas bi bilo tako nešto..
Ma jedino da kiksaju Svajc u obije utakmice nama odgovaa, jer i da uzmu 4 boda iz dvije utakm, opet im treba pobjeda protiv nas da budu drugi.
..u tom slučaju sa 4 boda imali bi 9 i sve skupa 12,mi ako isčupamo makar bod od Engleza imali bi isto 12,dali se gleda onda medjusobni susret ili gol razlika? Najbolje bi bilo da pobijedimo Engleze i neriješeno sa Švajcarcima :)
Možda bi najgora varijanta bila da bude remi sa Bugarima jer bi se ubili da dobijemo Engleze a za 4 dana gostujemo Švajcarcima...najbolje bi bilo da Bugari dobiju pa da mi protiv Engleza tražimo bod koji njima tada ne bi značio gotovo ništa jer ih mi ne bi mogli stić nikako...
JA SAM SE PRVI PUT OSJECAO SINOC KAO PRAVI CRNOGORAC KAD SAM SLUSAO HIMNU,HVALA VAM MOMCI ZA SVE...
najbolja igra u istoriji velsa,e majku im *****,da boga se engleske nikad ne oslobodili,uvijek im oni krojili sudbinu...
nije ni taj vels toliko los..ljudi pa mi imamo vucinica jovetica savica...vels ima bale-a,ramsey-a belami-a...imaju igrace sto igraju u englesku prvu ligu,nasi neki igraju u mogren..izgleda da je sudjeno da se zadnje kolo uz podrsku 5-6 hiljada crnogoraca resava u basel.AJMO CRNA GOROOOOO !!!!
Ajde uspio sam da zaspem sinoc ali ove medije ne mogu da prebolim , koliko samo oni prazne price pricaju ..
Slabo smo mi spavali sinoć, tema aktivna od 8 sati :-)
Ajde bar ne mlatite,nije Euro 2004 bio tako daleko,a Vels je zamalo tamo bio(ispali u plej ofu od Rusa),imali su oni i jednog Gigsa,Spida,nisu bas neki pacijenti
Naravno, teško je bilo što komentarisati poslije poraza za koji sam, moram priznati, pretpostavljao da će se desiti. Ipak, prvi minuti su bili obećevajući. Viđelo se da smo jača ekipa i onda taj gol ni iz čega. Božović nas je sinoć sahranio. Kad primiš gol ni iz čega poslije odlične igre onda se ekipa (a mi nijesmo Brazil) raspadne. Poslije toga ništa nije vrijedno komentara. Zapravo što je bilo sa našim igračima koji pucaju na gol a lopta završava pored korner zastavice? Ne znam, zaista. Đalović je, mislim, dovoljno bio Cicov džoker i uvijek smo se čudili zbog čega igra kad ne daje golove za klubove u kojim igra. Ipak, u reprezentaciji je to bila druga priča ali ni to ne može vječno trajati. Ulaskom Damjanovića smo vidjeli što znači čovjek koji posjeduje kvalitet. Kamo sreće da je igrao od početka. Simon, samo neka je zdravo. Čekamo ga od formiranja reprezenacije da pokaže svoj talenat i kako izgleda načekaćemo se osim ukoliko Grbić ne zaigra u Olimpijakosu ili Seratlić počne da napreduje u Jagieloniji. Ukoliko se to desi Simonu ne gine klupa. Ja ne mogu ništa zamjeriti igračima koji su dali sve od sebe, ali očigledno da nam je nedostatak startne odbrane bio veliki hendikep a, ruku na srce, odbranom + Mirkom smo ostvarili prvih 10 bodova. Šteta, velika šteta. Ne dobiti ovakav Vels čije igrače psuju na ulicama, koji nije imao nikakav takmičarski motiv da nas dobije, sa onako slabom podrškom publike ne može se ne nazvati neuspjehom. Još jedna stvar me sinoć žestoko iznervirala. Prenošenje meča od strane Gorana Radevića je bilo katastrofalno. Sve je pokušavao da odbrani igrače od javnosti kako se niko ne bi usudio da koga kritikuje. Kad je Bonja primio onaj gol on kaže mrtav ladan "nećemo mu to zamjeriti". Čuš, čuš. Naravno da mu hoću zamjeriti na onom golu. To nikako ne znači da ću mu zaboraviti sve ono što je radio do ove utakmice i koliko nam je bodova donio svojim maestralnim odbranama. Ali ovo pre*eravanje teško da mogu podnijeti. A još kako je prenosio (plus što ton ide brže od slike) kad neko centrira. On vikne "odličan centaršuuut" a iz aviona se vidi da je to prosječni centaršut koji završava u golmanovim rukama. Pa kad kaže "moramo više da napadamo sa krila" a igraju nam trojica napadača. Užas što je čovjek sinoć izmlatio.
Eto, nije sve izgubljeno i i dalje zavisi sve od nas, ali zato što sam pretpostavljao da će se ovo dogoditi bio sam nezadovoljan ispuštanjem pobjede protiv Bugara na onakav način najneiskusnijih ekipa. Ništa, ja neću sigurno psovati i kritikovati bez ikakve mjere jer dok ima nade nadaću se. Zapravo, trebaju nam "samo" dvije pobjede i na Euru smo :D
Statistika je sledeca.Mi mozemo biti
prvi: ako pobijedimo Englesku i Svajcarsku bez obzira na ostale rezultate
drugi: U najgorem slucaju,da Svajcarci(cisto sumnjam) uzmu 6 bodova prije meca sa nama,mec sa Engleskom je revijalnog karaktera jer nam je isto ponijeli 0 ili 3 boda sa tog meca,sve se rjesava u Bazel
Ostale varijante da ne dodje do rjesavanja u zadnjem kolu idu od toga da svajcarska izgubi dvije utakmice ili remizira dva puta do toga da svajcarska sa 4 boda(pobjeda i remi) izgubi sansu zbog toga sto mi uzmemo 3 boda Engleskoj.
Dakle Svajcarska mora da bude prilicno dobra,da ne kazem perfektna u nastavku kvalifikacija da bi nam uzela toliko nam bitno drugo mjesto.Sad razumijem da ima skepticizma nakon sinocnje utakmice ali isto treba znati da nisu ni svajcarci neko cudo bozje,jesu uigrani,ali nemaju nekih jacih individualaca i zvijezda koje mogu da naprave neku vecu prevagu sto npr ima Vels(vidjeli smo Bejla juce).Dakle najvjerovatnije zadnje kolo ce nama trebati remi sto je po meni velika prednost za nasu ekipu jer Svajcarci nisu ekipa koja ima ne znam kakva rjesenja u napad i koja ako se dobro zatvori a sigurno kompletni imamo i te kako snage za to,moze da se savlada i nadigra bez puno problema.
Podsjeticu da Svajcarska,famozna sad vec,je igrala zadnja 3-4 takmicenja,ali nidje se nije pokazala nesto bog zna sta dobro,eto od 2006 i osmine finala na sP,kao DOMACIN(sto je nama vazno) je vec poslije dva kola grupne faze ispala sa EP,a nakon lake grupe i novog plasmana na SP su pokazali da takticki umiju protiv napadackih selekcija(dobili Spaniju) ali da kad oni moraju da igraju i napadaju,itekako imaju problema,cak i sa osrednjim timovima(Cile i Honduras).Da li im je prednost Sep Blater to cemo da vidimo
Na neki nacin smo vratili i Vels u igru jer ako pobijedi,iznenadi,Englesku na Vembli sasvim je u igri i imace motiv da pobijedi Svajcarsku doma...ne treba ni takvu neku soluciju bas potpuno ostavit po strani
Sto se mogucih rivala u baraz tice(Dje cemo naravno biti i mi) to ce najvjerovatnije biti:Turska,Hrvatska,R.Irska ili Slovacka,BIH ili Rumunija,Srbija ili Slovenija,Ceska R ili Skotska,Svedska ili Madjarska   dok ce Norveska,Danska ili Portugal biti najbolja drugoplasirana selekcija