a be mu miša,nauči kucati,neka ti google translatera.
ponesi malo više para,treba platit ovu ljepotu
Printable View
a be mu miša,nauči kucati,neka ti google translatera.
ponesi malo više para,treba platit ovu ljepotu
To će mo konfiskovat i podjelit prosvjetnim i zdravstvenim radnicima.Polonski je i tako propao,pa nikakva šteta. :)
Vidim da su u Moskvi protestvovali prevareni kupci,a rusi naivni....
hypou pripada manje od desetog dijela vridnosti zavale
Mislim da su ovi što su kupili vile osnovali novu firmu da ih završe,mada ne znam kako će se to raščivijati.
Rusija-zemlja oligarha.Jedno suđenje je u Moskvi a drugo u Kotoru.Panina kaže da će dati izjavu preko skajpa Kotorskom sudu,a ne nego preko facebooka :(
Pa u Rusiju su dužni 600 miliona,oni su konglomerat,nešto ne vjerujem da im se išta može...
ne no na tvanjnjnjnjnj:)
Evo na sjeveru najgora zimska sezona u zadnjih nekoliko godina. Možda nije neki dug period, ali svi oni pojma nemaju zbog čega je to tako. Da mi je znat koja je to strategija sad dala tačno onakve rezultate kakvi su predviđeni...
Sve ima svoju cijenu, ne vjerujem da su rusi išta džabe dobili pa ko je što zakučio dobro je proša a ko nije više sreće sledeći put.
Ako smo mi PRAVNA DRZAVA,
svaki ugovor ovjeren o NEPOKRETNOJ IMOVINI, koji su sklopili Rusi sa OPSHTINOM I DRZAVOM, ili koji su OVJERILI OPSHTINA I DRZAVA,
ce poreski OBAVEZNICI ISPLATIT DO ZADNJEG KRAJCERA,
lopovi su PODIJELILI PLIJEN,
sad ga PORESKI OBAVEZNICI MOGU PUSHIT SVETU I BRATU I TETKI I STRINI.
Gospoda iz Rusije se svuda ponasaju na isti nacin kao u CG - osim u USA.
Susrecem ih svuda po svijetu i samo sam u USA vidjela neko "smirenje" kod njih. Ali to nije samo karakteristichno kod Rusa.. Kad vidim grupu crnogoraca da "sljegne" u BG... strasno. U drugim ex YU republikama ne... ali zato po aerodromima kad treba da se vrate sa Montenegroairlines-om... kao da ih neko "ubode"...Poavetaju, preglasni, bahati..
Italijani su se prije nekoliko godina bunili na Njemce da su oholi, bahati, pijandure itd.... pa diplomatski skandal. Ali zato su Italijani kao psihopate kad odu iz Italije.. Nevjerovatna promjena.
Amerikanci pored sve kulture do koje drze u US, kako prelete okean, nesto izbija iz njih da se ponasaju blesavo... A nije bash da ne putuju i da nemaju iskustva, nego eto...
Ja sam se navikla pa samo zaobilazim chim chujem turistichki "nagluve" kako se dernjaju i nesto dokazuju hotelijerima, konobarima...Kad cujem italijane kako traze pastu br 3/br2/fusilli ovo ono i u sred nekih drzava gdje veze nemaju sta je to...Sta reci, sem.. trebali su povesti mamu sa sobom da im odradi bar pastu za tagliatelle ili ostati u It da budu manji od makovog zrna..
Tako da... nisu Rusi krivi sto je vecina turista malo "pogubljeno" u vremenu i prostoru - nisu uvijek svjesni toga..
Turisti se spremaju za odmor mjesecima, mnogi stede novac da bi se proveli nekoliko dana negdje, gdje bi pobjegli od svakodnevnog stresa, posla itd.. i normalno je donekle da se opuste i da osjete da je "party" njihov... Kad ce to "turisticka drzava" CG, tj. narod i usluzna djelatnost u CG prihvatiti, i da li ce... tko zna..
Dojadili su mnogima turisti (ne samo u CG) iako zive od tog njihovog novca, ali posa' je posa' pa trpi...
Jeste da bi gospodin Minjo da Crnogorci trce oko njega jer on ima zaradjenog novca da moze mjesecima u CG da odmara, ali Crnogorci tj. CG nemaju toliko pa moraju trpjet turiste, a i josh poneki koji su strpljivi jer shvataju o chemu je rijech...;)
Hvala Lepo
p.s. Pomislih kako se ponekad radi okolnosti, tradicije, i reda moraju istrpjeti gosti... Kod gospodina Minja garant i ne dolaze - da ne smetaju "turisti"(zbog prirode posla) u rodjenom domu.:D
Ne donesi pare,ne valja.
Donesi pare,ne valja.
Pošalji pare ali nemoj dolazit, valja.
Ne valja samo onima koji imaju dosta novca za sebe i svoju familiju pa im smetaju turisti u CG bilo koje vrste jer bi sebi da ugode i da imaju svoj mir, plazu, lezaljku, i konobare koji ce samo oko njih da se vrte ;)... Takve nije briga ni za koga i izmislice da su svi ili fsb/fbi/bia spijuni, ma i teroristi ako treba, pa i da su svi turisti neprijatelji drzave, morala, omladine, radnichke klase itd itd:D
Hvala Lepo ;)
turisti nisu jedini koji su krivi. zamislite se na stranu turista npr: dodje njemac u cg i vidi gradilista pored hotela u koji hoce da se odmori, ili lose puteve ili konobare be manira. On je dosao tu da bude KRALJ za par dana, a ne da se vama prilagodjava. Sva auta i produkte sto vam je zauzvrat proizveo morate trpiti. Alternativa: zatvorite hotele i napravite neku jaku industriju.
Pa dobro, sledeci put kad dodjem k sebi u vikendicu na CT , odmah cu reci mojim susjedima da necu vise kupovati kod njih prsutu, meso, sir. Necu vise narucit pizzu s vinom u Enoteci te popeci na podgoricki nacin u Hogaru. Necu vise korist usluge Lovcen-taksija. Necu vise kupovati hranu, pice i sapun u Marteksu. Nazvat cu stovanog g-na Niklanovica na mobitel da necu vise u Jadran. Planirao sam naruciti rolovi na 3 prozora ali sad necu. Necu vise zvat susjeda i platit mu da meni pokosi travu na dvoristu. Necu kupit u Eurosalonu novi mini stednjak i LCD TV ....
Uradit cu sve moguce da bi stovani Minjo i Cartoonig Kotor bili mnom zadovoljni. Ako nece i nakon toga, ostaje mi samo jedna stvar za uradit, naime prodat kucu na CT nekom Kosovaru. Izgleda da ce bit bolji gost od mene.
:D Ne shvatajte preozbiljno gospodina Minja, simpatican je on sagovornik i malo ga poneo forumski provokativni gen, a i nije lose kriticki sagledavati svaku temu, sto ne znaci da je sa losom namjerom.:D
Vama lijep boravak u CG i da bude od svake koristi, ljudske, kulturne itd.:)
Hvala Lepo
Hvava lijepa stovana gospodjo Maja,
Puno svijestan da smo svi susjedi na CT a i u cijeloj Crnoj Gori a znaci trebamo zivjet u miru i suradnji. Svijestan sam da ljudi zive od toga sto PRODAJU svoje usluge i robu ... posebito strancima. I sretan sam da mogu dat ljudima mogucnost zaradit za seme i za svoju obitelj.
PS Jos jednom za one koje nisu zadovoljni da njima "ruska" kuca sprijeci pogled na more: nismo dobili nasi stanovi i vile djabe nego smo kupili od vas , vasih susjeda, vasih kumova. Dobili ste pare za svaki pojedini kvadrat dvorista te svaku pojedinu ciglu u zidu. I samo Bog zna koliko su od prodavca otvoreno LAGALI nama da ne trebamo nikakvu dozvolu za gradit ekstra kat, za privatizirat pontu, za iskopati bazen i td. "Ne brinite se. Lako cemo" odgovarali ste nama svaki put kad smo pitali hocemo li trebat onu dozvolu i necemo li smetat susjedima iliti krsit zakon. Sada uzivajte u svojim parama i pitajte sebe samih zasto je vama zivot takav kakav je!
PPS Izgleda kao sto i ja sam bio inficiran ovim forumskim provokativnim genom ;)
Kad dođeš u MNE ponesi još više eura,ove sezone bićemo surovi,treba ućerat 700 milona u budzet od furešta, i bilježi se sa štovanjem na forum,da znamo da je sve ok :rolleyes:
i ako kao što kažeš prodaš kuću na Cetinju nekom "kosovaru",i on će kao svi biti dobro dočekan na Cetinju,ništa bitno,no ko svaki furešta ,davaš sebi na značenju :rolleyes:
Izgleda da rusi imaju organiziranu diasporu u CG sto nije tacno. Nema nas "ko salate" cijele godine. Broj stalno nastanjenih rusa sve manje i manje: pukao biznis, pukle firme, pukle investicije.
"rusko selo" je na kraju krajeva spomenik korupcije u CG, kao i kompleks Zavala.
"rusko groblje" je jedan mali dio gradskog groblja na Savini, tamo su sahranjeni emigranti koji pobegli od komunista i svi uglavnom umrli jos prije WW2. Mozda umjesto renoviranja groblja nama bi trebalo da saljem lesevi postom u domovinu?
"ruska crkva" nije nikakva ruska, samo sagradjena u ruskom stilu a nalaze se pod jurisdikcijom SPC-a. A i nije crkva nego kapela bez popa i parohije.
"firme" - brojne su firme zahvaljujuci (izvinite) vama: stranac moze da kupi plac, pa stranac ne moze da kupi plac, samo preko firme, pa opet moze i na fizicko lice uknjiziti. Dalje, stranac moze da boravi po osnovu nekretnina, pa stranac ne moze da borave po osnovu nekretnina, samo preko zaposljavanja, to jest opet firme. I sve je to za par godina!
Prosle godine cuo sam razgovor na obali u Melinama. Dva momka domacih setaju u drustvu jednog engleza. Englez ukazujuci prstom na vilu g-na Miskovica na Lustici pita: "what's this?" a momak mu odgovara: "this is fucking russian Luzhkov!"
2008 - Delegacija ruske Dume na čelu sa Ljubom Konstantinovim Sliskom, prvim potpredsjednikom Dume, sa kojom je bio i ambasador Ruske federacije u Crnoj Gori Jakov Gerasimov,posjetila Herceg-Novi. U Crkvi Sv Teodora Ušakova na Savini održana je liturgija koju su služili otac Aleksej Zlobin i hercegovački popovi.
a pušti,mi smo gostoljubivi.........
"fucking russian" is owner 30000 m2 on luštica, luzhkov and miskovic are same shit:cool:
Eto, Minjo, puno Rusa misle da mogu dobit neku posebnu simpatiju od Crnogoraca, ako budu demonstrirali da su vatreni pripadnici RPC dakle SPC.
Sto mislis za ovu teoriju "pravoslavnog bratstva"? Bi si li tolerirao "rusku" dvokatnicu koja bi ti spijecila pogled na more samo zbog toga da je njezin vlastnik amfijev navijac?
SAMO PITAM!
Tunis-obećana zemlja.Stara crnogorska postojbina...,aj tamo malo