Ispod čekića - Kas Penant :D
Printable View
Ispod čekića - Kas Penant :D
udri. :)
Garry Kasparov- How Life Imitates Chess
let's go Pekic and Zlatno Runo part V third time ;)
"Love Janis" - Laura Joplin
Jedna strana Kunderine Nepodnošljive lakoće postojanja bila je dovoljna da prekinem... vrlo loše...
e jebiga, možeš reći da ti ne leži stil, ili šta god, ali reći da je vrlo loše...malo neozbiljno :)
Čitam i dalje od Sabata - "Prije kraja", svaki dan po par stranica, dok ne nađem još nešto od njega, jer bih svaki dan mogao da čitam njegova djela...
Imam tunel i tu knjigu, dobili u gradskoj knjižari.
Ima li neđe u cg još nešto od njega da se nađe?
Trebalo bi da knjige dođu krajem iduće nedjelje, a mogu reći da ti ostave jedan primjerak pa ti javljam kad stigne.
A što se tiče Kundere, upravo sam počeo Smiješne ljubavi. Za sad mi se sviđa. Pisac nije pretenciozno krenuo u pisanje, i nije se sapleo kao u Nepodnošljivoj lakoći. Ovo je lijepa, mala, zabavna priča.
Silmarilion, a onda prelazim na Hobbit...
A nakon toga Salem's Lot :)
Katedrala na moru - Ildefonso Falkones !
fenomenologiju duha, a posle toga nastavljam sa estetikom i prolegomenom
Ja citam "Tako je govorio Zaratustra", evo vec tri mjeseca. Jos nisam uvod zavrsio. Ne zelim ishitreno da citam, pa preskocim neki bitan detalj.
A evo malo sa poslednje korice, što me je privuklo da je uopšte uzmem.. (nije da nije i prednja korica imala uticaja da ruke krenu prema njoj):
U romanu 'Sve duše', čiji se naziv podudara s jednim dobro poznatim imenom u Oksfordu, All souls, opisuju se događaji koji su se odigrali tokom dve sumorne i po mnogo čemu neobične godine koje je pripovedač proveo predajući na tamošnjem univerzitetu. Oksford je grad koji je izvan sveta i izvan vremena, a izvan sveta i vremena takođe žive i upečatljivi i nesvakidašnji likovi koji su u isto vreme i protagonisti i glavna tema ovog romana: Kler Bejs, udata žena i piščeva ljubavnica, žena koja je uslovljena nečim čemu je prisustvovala, ali čega se ne seća i koja ne mari mnogo za ljude iz svog okruženja, izuzimajući svog sina, dečaka Erika; prijatelj Kromer-Blejk, ironični homoseksualac, koji živi stvarajući intenzivna iskustva i doživljaje za svoju starost, koju već vidi da će provesti kao usamljenik; već penzionisani i promućurni profesor Tobi Rajlands, za koga se čini da govori tolike istine i koji je iza sebe ostavio život ispunjen pustolovinama i saznanjima; preko mnogih drugih likova, od kojih su poneki groteskni i izuzetno zabavni, sve do onih koji potiču iz nekog drugog vremena, kao što je čovek koji je mogao da postane kralj, tajanstveni pisac Džon Gosvort.
Za roman Sve duše moglo bi se reći da podseća na autobiografsku priču; tačnije rečeno, na fiktivnu autobiografsku priču, što ne bi isključilo mogućnost da je reč o pravoj autobiografskoj priči, iako se tako ne čini. Bilo kako bilo, najbolje je smatrati ga romanom u kojem se mešaju elementi nespokoja i humora, nečega što je, s jedne strane, poznato i doživljeno, a, s druge, obavijeno misterijom.
Ni da sam ja pisala :D Pojedine djelove, ako budem mislila da nekog mogu inspirisati ću kačiti u, skoro pa, omiljenoj mi temi na ovom pdf-u. Počeh, mogu reći - obećava ;D
Raqel, da bi upotpunila ugodjaj koji su Todas las almas stvorile i kod mene, moras procitati i Crna ledja vremena isto od Havijera Marijasa, to je prakticno nastavak All souls.
O, mila, blagodarim... Imaću u vidu, pa kad dokrajčim ovo, javljam se da vidim gdje si to nabavljala (na pm ću, radi neopterećivanja topika), a ovaj post će mod da obriše (neka mu malo posla, ulijenio se, biće ;p) :)
Taman cu se bacit na "Todas las almas", cim finisiram "Tako je govorio Zaratustra".
Uzeh da čitam "Zapisi iz mrtvog doma", prvi susret sa Dostojevskim.
Filipa Gregori - "Druga Bolenova kci"