Jedno vrijeme sigurno neću prelaziti na veći od 4.2.1... Taman sam ga sredio, lijepo mi radi... Tako da ću sačekati još par novijih verzija+untethered JB, pa ću ga tek onda podići...
Printable View
Jedno vrijeme sigurno neću prelaziti na veći od 4.2.1... Taman sam ga sredio, lijepo mi radi... Tako da ću sačekati još par novijih verzija+untethered JB, pa ću ga tek onda podići...
moze li mi neko pomoci oko dvije stvari:
bite sms, kad mi stizu poruke pokazuje samo brojeve a ne ime doticne osobe, to me jako iritira jer ne znam svakom napamet broj..
takodje sinoc sam napunio bateriju 100% i danas se budim baterija je na 80% a usage 10h, valja napomenuti da mi je edge tj grps ugasen...
za sms, izbrisi to +382 ispred brojeva pa ce ti bit imena, a to drugo, mozda ti je ostao wireless uklj. ili nesto drugo (skini sb settings da mozes da gasis nepozeljne aplikacije koje srcu bateriju)
nije to, imam neke i bez +382
cuo sam da caller id fiks rijesava posao, ubacio sam ga u cidiju ali ne znam dje mi se sad nalazi i kako da ga podesim...
evo ti c/p Stivijevog rješenja koje mi radi perfektno!
skini sa cydie OpenSSH , a na kompjuteru morash instalirati program
WinSCP (nadji ga na netu besplatan je) , i preko njega ces uci u
iPhone da zamijenish ovaj file . imash prvu rubriku dje kucas IP a
dolje imash User i pass a tu kucas ''root'' i ''alpine''
ps. kad skines ovaj OpenSSH , preporucio bih ti i SBSettings da
instalirash , da kad zavrshish sa SSH mozes da ga izgasis da ti nebi
trosio bzv bateriju.
udji u :
/System/Library/Frameworks/UIKit.framework/PhoneFormats/UIMobileCountryCodes.plist
i umjesto ovog uimobiilecontreycodes stavi ovaj fajl koji sam ti ja
poslao a isto se tako zove UI MObile
posalji mi tvoj mail na private da ti posaljem fajl koji treba da zamjenis!
imam cydia 1.1.1 i SBSettings, tamo sam ugasio SSH (valjda se podrazumijeva da imam to) posto mi u cydi-u pise da imam sacuvane ssh za 4.0 pa sve do 4.2.1
znaci samo mi posaljes file i slijedim ovo upustvoako sam dobro shvatio? + rep :DQuote:
/System/Library/Frameworks/UIKit.framework/PhoneFormats/UIMobileCountryCodes.plist
i umjesto ovog uimobiilecontreycodes stavi ovaj fajl koji sam ti ja
poslao a isto se tako zove UI MObile
jedna me stvar jebe, nema mi ip tamo jer nije iphone konektovan na wirles niti na edge.. nemam dje drugo ovo radit :D
uglavnom sad imam fajl i znam foru pa cu nedje preko necijeg lap topa na wilres ovo odradit.
pretpostavljam ip se ne moze gledat kad je edge ugasen.. trenutno nemam na racun :)
Hvala bro!
te3lefon morash zkaciti na nekom ruteru ili racunaru sa wifi , i sa racunara pristupiti telefonu (edge/gprs nema nikakve veze sa ovim) . Ako se kacis preko wifi na tel i ako imash sbsettings u njega ces odmah vidjeti ip wifi-a , a ako nemas sbs onda podji u settings i idi na wifi i pogledaj koji ti je dodijeljen ip ;) i onda kao sto je rekao @pirley onda uskoci sa WinSCP u iphone i zamijeni taj file ;)
dogovoreno, treba wifi konekcija. odradico tu nedje u neki kafic. thnx guys :)
Laksi i bolji nacin, bez wiFi konekcije ;)
http://iphonefolders.com/
e ovako imam iphone 3 g .i htio bih navigaciju da ubacim...koju mi preporucujete aplikaciju a da ne koristi internet pri tom(wifi,3g,edge...) nego da hvata gps sa satelita kao na autu... i ima li dje free da se skine?
Ne radi mi desni zvučnik, tj. radi, ali mnogo tiše nego lijevi... Zna li neko u čemu je problem?
samo jedan ti je zvucnik a jedan mikrifon...
Uzeo mi je brat Iphone 4 u T-Mobile.I kad ocu da sa Itunes-om prebacim igricu ili aplikaciju iz library-ja u devices izbaca mi ovo:
http://img534.imageshack.us/i/iphoneph.jpg/
A muzika moze normalno da se prebaca.
Otkljuchavanje i4 4.1 2.10.04? :p
ako bude sve kao sto je trenutno - jedina opcija je otkljucavanje uz pomoc micro sim chipa koji "vara" tel da je unutra kartica koju podrzava. cijena ce biti 70EUR i stizu kod mene za nekih 7 dana
ako izadje u medjuvremenu softversko rjesenje - onda ce biti drugacija prica
prvo rjesenje pretpostavljam da je trajno i da ce tel raditi na svim mrezama bez problema ?
nije, isto je podlozno updateu, kao i sva chip rjesenja do sada. Apple je jako pazljiv u pracenju trzista, tj kako se koji unlock pojavi tako oni krpe rupu koji su hackeri iskoristili, pa se moze ocekivati da ce i sljedeci update da zakrpi ovu rupu za unlock pomocu micro sim chipa. naravno - mozda se varam, ali do sada su se stvari ovako odvijale.
u svakom slucaju obajestavaj nas jer do tad ovaj gospodin neraspakovan lezi u fijoci :)
Ta stvarcica se zove Gevey micro sim, i funkcionise po principu emergency call-a (probija at&t barijeru preko internacionalnog poziva 122).
Kad ih dobijas za prodaju?
Za sad je potvrdjeno da gevey funkcionise na svaki bb, pa i zadnji 4.3.1
Male su sanse da ce dev team izbaciti softverski unlock,jer mjesecima nema nikakvog napretka. MuscleNerd je najavio novu metodu pomocu binarnog NCK koda, ali mislim da je to samo pucanj u prazno, apple je dobio ovu bitku :D.
WhatsApp - postoji li varijanta da se 'nabavi' ova applikacija besplatno? :)
Instaliraj AppSync.
http://jaxov.com/2011/03/download-ap...-on-ios-4-3-1/