Quote:
Originally Posted by
zvoncica
Mnogi linkovi i tekstovi koji su postavljeni ovdje su nebulozni...nijesam detaljisala samo konstatovala...
Kada nešto na prvu djeluje nebulozno i nerealno (a ovdje su samo realne informacije), imaj na umu da smo do sada naučili da je nebulozno u pravilu - novo normalno.
Quote:
a i oćeš da kažeš da mi koji smatramo da vakcinu treba primiti, po defaultu ne čitamo sa razmisljanjem? Ovo nije uvreda?
Kaži mi kako čitate legitimnu vijest gdje sadržaj o materiji nije pohvalan, gdje se otvaraju neke dileme i potiče na razmišljanje... Može na primjeru gornjeg linka od @beatnologicala.
Redovno svjedočimo da se gotovo religiozno odbija procesurati informacija ako vam udara u temelje prethodno formiranih uvjerenja.
Quote:
Potpuno razumijem i nemam uopšte dilemu da li ljude silom treba tjerati na vakcinu?! NE!
Imam predstavu i zagovornik sam da ljudi sami odlučuju o svojoj sudbini
Šta je današnje uslovljavanje vakcinom, no prisila na istu? Šta je green pass, no pokoravanje novom sistemu vrijednosti gdje više nećeš biti osoba ako nemaš - QR code.
Agresivni pritisci na zaposlenike: Banke i high tech kompanije radnicima nameću epidemiološku diktaturuhttps://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...aturu-15082854
Kako je moguće da ljudi s imunitetom stečenim preboljevanjem imaju status opasnih po vakcinisane?
Quote:
ali mahom su razlozi za nevakcinisanje nebuloze o čipovanju, stadu obilježenom i sl...Kazem mahom, ne obavezno, da se ne bi opet našao prozvanim, jer nijesi ni sad ni prije...
Cenzura kritičkog na soc. mrežama i uskraćivanje prostora za javnu debatu u mejnstrimu s ljudima iz struke koji se nisu pokorili službenom WHO narativu, stvara krivu percepciju da su protivnici vakcinacije u 99% teoretičari najbesmislenijih zavjera. Jedna totalno iskrivljena stvarnost koja ovih dana dobija nove anomalije, gdje samoprozvani fektčekeri proglašavaju lažnim i tvrdnje pionira mRNA, Roberta Malonea. Dakle, čovjek koji stoji iza tehnologije koja je u osnovi tvoje vakcine je - teoretičar zavjere. Ludo, ha? I onda nam @nsparks ovdje ima obraza da priča o apsolutnom naučnom konsenzusu.
Quote:
a ja niejsam stado i nijesam obilježena nego neko ko zeli sebe da sacuva od korone i u tom cilju sam spremna svake tri mjeseca, ako treba, primiti vakcinu :)
Tehnički, mi svi već jesmo obilježeno potrošačko stado. Samo, sada u pandemijskoj realnosti, jedinstvenim QR codom, koji predstavlja vakcinalni status (i ulaznicu među privilegovane potrošače) neki od nas idu na next step u sferi obilježavanja. [emoji6]
Quote:
Odakle ti ideja da ja imam strah od tablete? Bilo koje? Nijesam taj slucaj pomenula osim kao izolovan slučaj da i jedan analgin moze da izazove smrt...pa opet ga pijemo,,,kao što za svaki lijek ima vrlo ozbiljan broj nezeljenih efekata, a najnezeljeniji je smrt...u tom kontektu posmatram SVAKU nuspojavu od vakcine...ja sam popila desetine tabli nakon tog slučlaja, tako da OPET (simptomatično mi je to već postalo)pogrešno zaključuješ da ja imam neki problem sa tim što se ti bojiš pareze, tablete vakcine...jok, ako se bojiš nemoj da si lud da piješ nešto od čega te strah...
Sad uzmi da je taj strah hipotetički pa pokušaj razumjeti šta sam napisao. Paralela je trebala pokazati kako se vakcina koristi kao ultimativni odgovor u svakoj sitaciji (zaostao si ako je odbijaš) iako je eksperimentalna, za razliku od nekog medikamenta koji ima dugogodišnju primjenu ali ga ne uzimataš ako može imati štetne efekte kod nekih bolesti i stanja. Tu se prosto nameće jedna misao: u farmaceutskoj istoriji još nije postojao produkt pogodan za sve ljude - sve do pojave covid vakcine.
Quote:
Inače, ova konstatacija je bezobrazna jako...ovo "da središ"...
Tako se to vazda kaže kad nešto nije dostupno svima. Ništa bezobrazno. [emoji6]
Quote:
baš si ponekad maliciozan sa komentarima
Možda sam samo brutalno realan, ono što veli @goozica za sebe kad siječe po drugima (samo što mene ništa ne vrijeđa kao nju kad se pila okrene[emoji6]).
Quote:
Bezrezervno vjerujem medicini i vakcini ali vidim da ti imaš neki problem sa tim, nije mi jasno zašto:thinking:
Poštujem tvoj izbor.
Moje neslaganje leži u vakcinalnoj politici koja nas sve zajedno gura u sanitarnu diktaturu bez presedana.