Mojsije brate pa nemamo vec milione turista pa da imamo problem sa tim nego eto jedva 130k
Printable View
Mojsije brate pa nemamo vec milione turista pa da imamo problem sa tim nego eto jedva 130k
Prosle godine 2.6 miliona dolazaka i 16 miliona registrovanih nocenja.
Za ovako malu drzavu to je katastrofa, pogotovo sto je na primorje 96% gostiju.
S obzirom da zadnjih 50-60(ukljucujuci i danas) godina gradimo masovni jeftini turizam, zato i zaradjujemo samo do 1.3 milijarde, umjesto makar 10, jer nam vecina gostiju spava po apartmana i jedu rostilj i palacinke.
I uvezemo svu hranu i pice, znaci nama ostane sitnis neto.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Ja ove sezone ne vidim ni masovnost.
Gužve na jad. magistrali i saobraćajni kolaps imamo i van sezone.
Има ли ко доље да провјери постоји ли ова лежаљка у Пржно за 200€? Нешто не вјерујем но све је могуће [emoji23]
https://www.facebook.com/share/v/19V4wWW5VJ/
Meni koliko se cini izgleda da puca sezona za apartman vlasnike
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Zaključno sa 16. julom 2025. godine, prihodi od boravišne takse,odnosno dio koji pripada državnom budžetu, iznose 880.809,74 eura, što predstavlja rast od 1,75 odsto u odnosu na isti period prošle godine i rast od 26 odsto u poređenju sa 2019. godinom.[emoji116]
Bogami ni hoteli nešto nisu popunjeni, evo gledamo za poslednju sedmicu jula, i dosta hotela imaju slobodne sobe, a prošle godine smo u istom terminu ljetovali i nije se moglo naći mjesta u hotelima 5 dana ranije.
Btw, hotel Rivijera u Petrovcu, kakva su iskustva? Kakva im je hrana?
obavezno javite ovima na sozinu dolje da je sezona pukla da se ne vratim kao prošli vikend
Ovo nam treba sad kad su neki jadi od sezone krenuli...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...aaea156d64.jpg
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Kao da koordinisu ove poteze :joy:. Ajte vi danas cijev za vodu, mi cemo sjutra struju
@mojsije
Razumijem tvoje razmisljanje, manji broj turista, veca njihov potrosnja. Da jedu u restoranima, da koriste razne atrakcije. Da li me ovo navodi i ja sluplji sadrzaj u smislu smjestaja (koji bi trebao da bude bolji), skuplji restorani (kao da sada vec nisu skupi, ali kvalitetnija usluga i bolja hrana) itd itd.
E sada dodjemo do toga nivoa, da su na nasem primorju i sjeceru sve norvezani, svedjani, aristokratija iz engleske. Sta cemo sa nasim ljudima, dje idemo mi lokalna sirotinja, placamo u Paraliju?
Ja sam mozda loseg i zastarelog razmosljanja, ali svaki nas komsija treba da podje na svoje more tih 7 dana. I sada je tesko vecini, a ako sve to bude luksuznu za stranca kako ce bit za naseg, mislis odmah ce svima porasti standard da mogu da leze pored princa od Monaka na Buljaricu?
Sjetimo se legendarne izjave:
Joković: Povećati cijene da uzmemo pare od stranaca, a onima iz Crne Gore kojima je skupo neka idu u septembru
Zasto legendarna izjava kad su ga svi poslusali :)
Ps za Ulazak u EU od 2027 godine mora da se plati 20 eura a dosad je bio 7 eura.... zasto ovo nasi ne uvedu na granicu nije mi jasno za sve non montenegro gradjane od 1 jula do 31 septembra feragosto u tranzit
U zadnjih 15 dana sam prosao 1500 km kroz CG.
Ne bih rekao da je pukla sezona
Послато са 22101316G помоћу Тапатока
Pisao sam dosta o njima, zna bit skroz ok, super, a zna bit ispod prosjeka, tako je i sa sobama, uslugom i svim. Opet, idem godinama tamo (idem baš danas pa javljam utiske) ali žali Bože onakvog ambijenta, onakvog zelenila, livade i prostora nema niti jedan hotel na primorju. Veze nemaju to da vode ili jednostavno ne plaćaju pa dovode svakakve diletante + treba i da se uloži a mislim da godinama eura tamo sipano nije liše tekućih troškova.
Ipak, za djecu mi je idealno tamo i iz tog razloga se i vraćam iznova
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
https://maps.app.goo.gl/NiRRref1ywSotzfHA
Najnovije reviews na google ne obecavaju.
Rivijera je baš kao što kažeš, kako naleti.
Ja sam jedno 3 godine se bio prebacio u Oliva, bilo je top prije 5 godina, sada je ispod prosjeka. Takođe se ne održava zoni kada vidiš svojim očima stanje da je gore nego pošle godine.
Probao sam i Palas, a to je tek čudan ugođaj.
Prednost tih hotela je što su zaista blizu mora, ali mana je što upravlja neko ko nema baš želje da bude bolje gostima.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ja sam bio u Palas dva puta prosle i pretposle godine, bilo nam je OK. Stim sto smo isli u period zime/proljeca.
Nasa obala je ekstremno mala, i da smo pametniji, manje bi gradili i imalo bi i vise nego dovoljno mjesta za goste sto placaju noc 1000e, i nas sto srčemo dojč na pjenu od mora. Ne bi bilo jeftinog turooperatorskpg carter tyrizma i ne bi nas pohodile horde jeftinih turista iz Ex Yu, Zapadne evrope i izraela.
Mi vec imamo skandinavce. Ali oni kod Čeda placaju 50e cio dan da leze i jedu.
Eno ti primjer ogromnog hotela na pjenu od mora u Baosice. 600 soba Čedo gradi za turooperatorski biznos, dje gosti u prosjeku za 50e spavaju i jedu cio dan.
Sta reci...
Umjesto da imamo hotel dje je nocenje 1000e, i svaki obrok makar 100e po osobi, da placaju dnevno ture 500e po osobi...
Nego, da ne mastamo, nego da nastavimo da betoniramo i grcamo u ovim guzvama.
Dzabe je vala.
Salje mi drug sada.
Normalno da ce svi poci u Albaniju.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...926b87ece4.jpg
Sent from my RN Pro 12 5G using Tapatalk
Moze li neko malo da podijeli cijene iz ksamila, sarande?
Jer ne slikah ali to dje sam sjeo bio nije to za pedalj jeftinije od nas
Drugo zamafijali i oni sa smjestajem i to pofino
Nije vam albanija sva skadar i rozafa ima tu mjesta i da se potrosi[emoji3]
Sent from my iPhone using Tapatalk