Kad već tema ode na ležaljke:Žanjic...15€ 2lež+sunc...extra suncobran 3€...Pljeskavica sa prilogom 9€...Rekao bih cijene iste kao lani
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Printable View
Kad već tema ode na ležaljke:Žanjic...15€ 2lež+sunc...extra suncobran 3€...Pljeskavica sa prilogom 9€...Rekao bih cijene iste kao lani
Pa ne smiju da naplacuju,mogu samo opomenu da mu napisu :)
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Turistička inspekcija ne može da kazni zakupce koji naplaćuju plažni mobilijar nakon 17 sati, jer to nije zakonom predviđeno. Turistima iz Inspekcije savjetuju da prije nego uđu na plažu provjere na informativnim tablama da li je istaknuta informacija o ograničenom naplaćivanju ležaljki i suncobrana.
Ono što je bitno za korisnike, odnosno kupače, da moraju da vide na informativnim tablama kupališta i da li postoji ograničenje od kad se naplaćuje, odnosno kad se ne naplaćuje plčažni mobilijar. Ako ima obaještenja znači da se preporuka poštuje, ako nema znači da se naplaćuje čitav dan, odnosno cijeli dan dok radi kupalište”, kazala je Međedović.
Znaci postuj radno vrijeme :)
Ovaj ti tekst nema veze sa ovim gore što sam napisao isto kao ova što je spavala zimskim snom prezime joj ga daje pa ne zna što priča.
Naplata plažnog mobilijara nakon 17 časova nije dozvoljena na kupalištima koja su ugovorom definisana kao javno-porodična. Na takvim kupalištima, zakupci su u obavezi da poštuju pravilo o prestanku naplate mobilijara nakon 17 časova”, istakli su iz Morskog dobra.
Pored toga, Služba za kontrolu morskog dobra u takvim slučajevima upućuje usmene opomene zakupcima koji ne poštuju ugovorne obaveze. U situacijama kada se dostavi račun o naplati mobilijara nakon 17 časova, Služba za ustupanje morskog dobra pokreće odgovarajuće mjere, uključujući upućivanje opomene korisniku kupališta”, naglasili su.
Kontrola naplate plažnog mobilijara nije u nadležnost Uprave za inspekcijske poslove, odnosno odsjeka za Turističku inspekciju, koja je tokom cijele ljetnje sezone kontrolisala kupališta u skladu sa svojim nadležnostima”, kazali su iz UIP-a.
Dakle, zakonom nije predviđena kazna za ovu vrstu nepravilnosti već postoji mogućnost predviđena ugovornim odredbama javnog preduzeća Morsko dobro sa zakupcima plaža koja podrazumijeva raskid ugovora. Ipak, kako su naveli, to nije obaveza.
Realna prica zakupis prostor i na tvoj mobilijar debele guzic.e posle 17h da se dzabe odmaraju... ma neka neka morsko dobro ulozi u mobilijar i iznamljuje plaze sa tim pa ce se postovati...
Zakon je na strani zakupaca a korisnici plaza mogu samo na pijesak besplatno da leze. Dobrodosli u kapitalizam
Naplati ti posle 17h dodje inspekcija i ide kazna dosta desetina hiljada pa eto da ti odgovorim na ovaj tvoj gore roman. :D
Ako zakupac stavi radno.vrijeme kupalista od 7 do 21h da li ima pravo da naplacuje posle 17h?
Ako je spreman da poveća broj radnika(spasioci,ugostiteljski radnici...) ili da im plaća prekovremeni raf(zbog osnočasovnog radnog vremena)-može,ali mu se ne isplati jer dobija tu mogućnost da naplaćuje ležaljke od 17-21h.
Inače,po meni to je mali procenat ljudi koji će doći u 17h na plažu da uzme ležaljke koje su većinom već iznajmljene i da čeka da se oslobode.Na kraju krajeva,ako je neko platio ležaljku cijeli dan,valjda ima pravo d atinkartu-račun ustupi nekom ko dolazi poslije njega,t.j. kad on odlazi.
Radila plaža do 04h imao 8 smjena ne može da vam naplati ležaljke posle 17h.
Tačno ćeš me naćerat da dajem ideje zakupcima plaža.Može li zakupac reć nekome ko oće u 17.01h da besplatno legne na ležaljku "da je ležaljka već plaćena i zauzeta?! Korisnici se kupaju ili su na piće u plažni bar"
Kako će tako na 80/85% ležaljki? :D
Kako ćeš ti znat da je ležaljka đe oćeš da legneš besplatno baš u tih 15-20% neizdatih odnosno da ta ležaljka već nije izdata i da su korisnici ležaljke trenutno odsutni,odnosno da se neće vratiti.
No,da ne dajem ideje zakupcima.
Meni nije jasno,mada kroz sebe gledam,što će čovjek koji dođe na plažu u 17-17.30,ispod suncobrana i na ležaljke?Sunce taman lagano.Idealno za kupanje i sušenje na blago sunce i pijesak.Ne vjerujem da će neko ko je prije 17h na plažu i prži se na sunce i čeka da dođe 17h da bi prešao na ležaljke
Pošteno bi bilo da se one lezaljke koje su vec plaćene a njihovi korisnici su npr posli prije 17 casova, daju besplatno.
Platio čovek za taj dan i za one koji nemaju za ležaljku.
Slažem se potpuno.Isto tako,pošteno bi bilo ostaviti vremena radnicima na ležaljke da ih počiste,poslože i pripreme za sjutradan,jer možda nekom dođe da i odspava prvi dio noći na ležaljke,ako je već došao posle 17h na ležaljke.[emoji1787]
Treba zakupac da na tablu jasno napise zabranjena upotreba lezaljki poslije 17h ... a onda fino uniformisana lica zakupca da prolaze pored korisnika plaze i govore "časti kafu pa ću dozvolit da ležiš" :)
Sve po zakonu i pravno
Narod su sa ležaljkama sabili na pijesak.
Na m2 stane 20hiljada ljudi jer su izdali 140% plaže da se tu postave ležaljke.
Masu njih čim prodje 17h prednje tih sat sat ipo na te ležaljke.
Onda masu njih podje popodne da odmara pa dodje na plažu oko 17/18h
Mislio sam 80/85% neizdatih a ne 15/20% :D jer na lezaljke nikoga nema pa zbog toga kazem kako ce za ostalih 80/85% reci da su ljudi u vodu ili u kafić. :D
Sve u svemu pljačkaju mrčeni narod i to je to.
Gosti koji imaju para i voze dobra kola nisu nam rekli da ovaj put iz BG dolaze vozom ja se začudih mislio šale se...
Nego tek kad su došli na željeznicu u Sutomore poslali mi smo stigli u Sutomore i krećemo sad taksijem do Petrovca.
Da sam znao ja bih pošao za njih tih 11km bez pare i dinara.
Sutomore - Petrovac 11km 50e
Prizor.
Ovo je najjača sezona od kad je počela prva turistička sezona 1849te. :D
Nidje nikoga -> samo puste ležaljke od Budve do Petrovca.
Više ležaljki nego u isti period prošle godine.
kad bi dočekao jedne godine da ne čujem to 'niđe nikog,sezona propala' mislim da bi me kap ubila
Ja mislim da bi za sljedeću godinu npr. ,trebalo povećati cijene makar duplo svega i o tome obavijestiti na vrijeme.
Da ne dolazi ko nema. Bezveze prave gužvu.
Dosla neka sirotinja madjarska i evropska ove godine. Imam u familiji turističkih radnika pa se evo žale da im ne mogu eura izbiti.
Strašno.