Pozdrav, da li neko ima iskustva sa licitacijama na saj autopoint Slovenija i koja je procedura.Hvala
Printable View
Pozdrav, da li neko ima iskustva sa licitacijama na saj autopoint Slovenija i koja je procedura.Hvala
Koja je fora sa ovim ponudama na mobile.de đe se čeka na 3-4-6 mjeseci na isporuku, vjerovatno se plati 100% avans ali kakve su ovo cijene, jesu ovo legit dealovi? Ovako konfigurisan u Rokspedu je oko 70k računao sam, wtf ? Znam da Rokšped dere ali ovo su već nenormalne razlike.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...f87bcca&vc=Car
Q5 se ja mislim sklapa u meksiko. Zbog toga se ceka par mjeseci. Da bi dobio auto sklopljen po zelji, ici ces na audi srbija, a ta cijena ce biti ista i za tebe i za nekog ko kupuje u srbiju. ne vjerujem da su neke velike razlike u cijeni i na auto od 100 hiljada - ne bih reko da je do rokspeda.
prednja vuca za suv? bijela boja, nema matrix, najosnovniji sistem ozvucenja..
Momci, obratite pažnju na kupovinu na mobile.de, sad je jedan primorac platio avans 30000€ i to je bilo to. osta bez love, auta gledo nije....
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Uvoz iz neke od EU zemalja dje su auta jeftinija no u DE.
Ima raznih sajtova vezanih za to, npr. www.eu-neuwagen.de
Legit deal svakako :)
Ja jos ne nadjoh auto sa 250 000 km da mi je jeftinije u inostranstvu nego na lokalne placeve...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
jer ti na placevima baš i imaju 250k,zato su jeftiniji
Rijetko humani ljudi, vole da su u minus samo da musterija vozi auto male kilometraze.
Novi katalog, poskupljuju dazbine.
Je li kupovao od firme, ili fizickog lica?
Je li posao direktno u DE da pogleda/preuzme auto, ili na slijepo?
Inace kad se kupuje na mobile.de, moze li prvo da se pogleda/testira, onda potpise ugovor, auto preuzme fizicki, pa da se plati, ili kako?
Ima li gdje lista pouzdanih/poznatih/provjerenih firmi koje oglasavaju na mobile.de?
Kako provjeriti da auto nije kradeno - da li servisi u Njemackoj imaju pristup bazi kradenih automobila (koji su registrovani u odgovarajucim sistemima kao ukradeni), da se provjeri na osnovu VIN-a?
Nudim usluge pregleda automobila Berlin i okolina do 150km. Vizuelni pregled, pregled dijagnostikom (thinkdiag plus) kao i probna voznja ako je moguća. Kompletna pomoć pri kupovini kao i uvozu. Broj telefona +491786101445 viber, whatsapp. Marko
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
https://www.cdm.me/drustvo/vlasnici-...ica-u-pitanje/
Ali saopstenje
"lakirera, mehaničara, električara, prodavnica auto djelova i svih onih čije usluge koristimo od trenutka kupovine automobila pa do njegove isporuke kupcu"
Šok, pa nije valjda da su na placevima krševi koji su nasminkani i popravljani :thinking:
Ma kakvi,svaki je nov nov i kao nov. Prvi moj tako kupljen pa svi ostali[emoji23][emoji23][emoji23][emoji16]
Sent from my RN12 Pro using Tapatalk
Bas mi je zao.
Ja da mogu povecao bi im carinu na 20% pa neka i dalje pljackaju narod prodajom raspalih kanti.
Cetinjani ce kumovati tada sa Romskom zajednicom oko uvoza i carine i olaksica,samo ce ostat bez pomoci i socijane mesecne isplate romi ;)
Jer ako ima auto i luksuz odma ga uskrate po zakonu ;)
Pa jel ovo znaci da opet poskupljuju stara auta? Fala drzavi
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ne no ce smanjit sebi zaradu trgovci.
Koje su mi opcije, imam 10k za auto u PG? Automatik, dizel, porodicno/gradski :)
Bolje neka uzme 2.0/110kw ima da se nadje za oko 10k od prilike, opet nije neka razlika u potrosnji a u snazi je bas velika razlika...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Braćo i sestre...
Obrisano 50+ postova sa ovog topica offtopic...
https://forum.cdm.me/showthread.php?...%80-%80/page35
nastavite odje o platama i slično.
Ako US firma hoce da posalje svom poslovnom partneru/saradniku/zaposlenom itd. firmino auto (auto kupljeno u US, i registrovano na firmu u US) u CG na koriscenje, moze li se isto koristiti u CG, i koja bi bila procedura u tom slucaju?
Ne moze.
Koliko se otprilike doda na cijenu iz Nemačku? 25, 30 posto?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Laganih 30% ako oćeš realnu cifru, ako ti je "za kafansku priču" onda...
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Što bi na kraju priče, je li veća carina na uvoz sada?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sto je jeftinije auto, to je veci procenat. Sa rastom cijene procenat pada. Neki troskovi su fiksni.
Ja sam uvezao nedavno i baš sam zadovoljan. Ne vjerujem da ću više kod nas trgovati.
jeftine su avio karte nađete jedno 10 oglasa za tip auta koji hoćete koji vam najviše skine cijenu njega dovedete i to je to samo da mu je važeći tehnički da mogu izvozne tablice da vam izdaju
Mogu li vozila US proizvodnje (Ford i sl.) koja imaju njemacki TUV/registraciju, da se uvezu i registruju u CG, ili i tu CG ima neka nova 'pravila' ;) Sve u skladu sa EU, a u dosta slucajeva i ne bas. U EU mozes dje hoces da uvezes auto iz US, i da ga registrujes, a u CG ne mozes, toliko o tome.
Jedino ako ima deklaraciju da je auto proizvedeno za EU, namijenjen EU trzistu.
To je samo kod nas tako sto se tice uvoza, svojevremo je uvedena zabrana zbog velikog broja kupljenih novih vozila u USA...
I ova sto sad dolaze iz EU, su samo tako 'nova'. Ne zna se koje je gore od goreg. Izadju iz fabrike kao skart, poluzavrsen proizvod, izrabe ih u EU, i onda na Balkan kao 'novo'.
Dosli raspali francuski SUV-evi sa motorom od kosilice za travu, na 50K EUR. Za te pare moze coek u US da kupi Lexus NA da ga nadzivi.
Ako pricamo o ekologiji manje ce taj Lexus da zagadjuje za svoj vijek trajanja, nego ijedno od ovih EU auta (kako novo, tako i staro). Da ne pricamo o tome sto ti francuzi (a bogme i njemacka auta u skorije vrijeme koliko citam) efektivno postaju otpad cim malo izadju iz garancije.
Toliko o 'ekologiji'.
Naravno :) Kada sam ja bio svojevremeno trazio za sebe nadjem firmu u Litvaniji koja uvozi polovna kola iz USA, brutalna auta. Ali ne moze zbog zastite domacih postenih dilera... Neko mi rece da su i u Albaniji olabavili pravila pa uvoze i iz Juzne Koreje gdje je takodje dobar izbor.
Homolagacijska pravila u SAD i EU (Crna Gora ima išta sa EU) nisu ista, tu ima dosta sitnica koja se razlikuju, npr. oborena svjetla (prelaz iz svjetskog u tamni dio), žmigavci (boja), kačenje sigurnosnog pojasa (na koji dio šasije), instrumenti, poziciona svjetla (položaj i boja), ... itd, itd,. Ima kompanija koje prepravljaju auto za SAD tržište da se može isto voziti u EU, ali to se isplati raditi samo za neke rijetke modele jer nije baš jeftino.
Sent from my Motorola 8400