što bi sa cinestar kanalima oće li bit što od njih.
Printable View
što bi sa cinestar kanalima oće li bit što od njih.
Oce, ocekuju se tokom ove nedjelje
kad se spuste cene onda ja prelazim na total tv.
Ovaj sto mi je ugradjiva mi je rekao da kod nekog radi kod nekog ne... Imam fiksni naravno :) Ne bi me laga ovaj osta je 3 sata i pokusava nesto ali nije moglo...
Od 1. juna kanal FOX Crime Regional ima novi izgled... kompletna nova grafika, nove promo-najave...
I sajt je redizajniran
http://foxcrime.foxchannels.rs/
Secka li vam koji program npr TLC i Viasat Nature mi seckaju i jos neki zasto ?
od danas su u ponudi m-kabla boomerang i cartoon network što znači da ih od sada i svi ostali operateri u CG imaju sem ttv.dakle gospodo iz ttv red bi bio i da vi nešto preduzmete po tom pitanju. samo nemojte reći da nisu lokalizovani jer vi u ponudi imate nelokalizovane kanale.
Cinestar i Cinestar A&T su mnogo bolji od Filma + i Cinemanije,ozbiljni filomovi idu...
http://www.cinestartv.rs/
Ukrajinska i svajcarska liga na SK
@Jakuza, da li će ostati u osnovnom paketu...a ne bi me iznenadilo da neće...
Ostaju u osnovnom
meni radi samo jedan...je li mozda do antene?
nema veze ko ce gledat, to su mogli kupit i tacka :)
stvarno bih volio da uzmu od arene ako ne obadvije barem jednu ili špansku ili italijansku ligu. arena mi se smučila nakon onakvog odlaska iz ttv.
Samo neka ostanu sve te lige na Areni, dao Bog da im i engleze uzmu. Strašno je da u 21st dok ih svijet gleda u 3D-u mi ih moramo gledati na onom mulju od slike na SportKlubu .. kao da je 1986 a ne 2011. Sa druge strane, Arene su melem za oči, vidi se da ljudi znaju svoj posao.
ne znam koje sportklubove ti imas, ali slika na ovim kod mene je sasvim pristojna
u kablingu bd sport klub ide u 16:9 a arena u 4:3
toliko o tome da znaju u areni svoj posao . samo sugava arena 1 je slobodna a za razliku od sportkluba . jednostavno zagrizli mnogo vise nogo sto mogu progutati . i na kraju ce se ugusiti . koliko se sjecam u milionskom gubitku su ( arena)
jeli total tv samnjio cenu?
Slika na SportKlubu je možda "pristojna" ako gledaš na starom 4:3 CRT-u, no ukoliko imaš plazmu, lcd ili bilo što moderinije od doba u kojem su zaostali SK kanali - slika je jedna velika NULA. I da, mislim na SK iz Total TV-a, iako općenito onda svuda SK kanali moraju imati lošiju sliku jer je TTV uplink za SK kanale. Prebaci na Sky UK kad ide premiere liga, da se porežeš na sliku! Dok na SK je živi mulj, nešto prestrašno. Sa druge strane, Arena je prelijepa, uz rang bilo kojem zapadnoeuropskom sportskom kanalu po kvaliteti slike. Sjedi i uživaj, svaki detalj vidiš na slici, boje prelijepe .. ma divota za gledati.
Govorim naravno o hrvatskim Arenama u MAX TV-u, i srpskim Arenama u Polarisu. Ovo što kablovski operateri režu sliku da bi srpska AS1 bila 4:3 to je druga stvar i nema veze sa pravim stanjem na Arenama. Arena je u originalu u 16:9.
arena 4:3 bitrare oko 5 , sk 16:0 bitrate oko 4
znaci nista posebno
eurosport 1 i 2 obicni 16:9 bitrate oko 4 . hd oko 11
Samo slijepac ili osoba koja nikada nije vidjela pravu "originalnu" digitalnu sliku na Arenama je može usporediti sa Sport Klubom i reći "ništa posebno, ne vidim razliku".. to je nešto kao da kažeš da RTCG ima jednaku kvalitetu sliku sa BBC-om. Niđe veze. Ali apsolutno niđe veze. . ;)
Arenama cijeli program ide u HD-u i sasvim je logično kada se taj program konvertira u SD tek nakon grafičke obrade u studiju same televizije da on mora imati 10x kvalitetniju i bistriju sliku nego kanal koji se cijeli bazira na SD standardu (Sport Klub) Da ne govorim o lošijim encoderima koje Total koristi, a zaslužan je za uplink SK kanala na satelit. Zaista moraš biti slijepac da ne primijetiš razliku. Ali iskreno se ne čudim ovakvim komentarima jer činjenica jest da ljudi na ovim našim prostorima nisu navikli na kvalitetnu sliku, zapravo nisu niti upoznati da takvo što zapravo i postoji. Ovo što imaju im je vrhunac, pa ne očekuju više. To je žalosno, ali je tako.
sistem hvala sto na otvori oci . zaista niko ne gleda programe u hd kvalitetu sem vas nekoliko koji nas udaviste sa arenom . eto vam ih gledajte ih uzivajte i sreno vam bilo