Ada ljudi rađena je hidroizolacija, to je 120m2 terasa skoro i samo na tom mjestu propušta
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Printable View
Ada ljudi rađena je hidroizolacija, to je 120m2 terasa skoro i samo na tom mjestu propušta
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Pa izolacija je problem, na fuge inače je uobičajeno da pušta, al zato je tu izolacija, neđe nešto nije leglo kako treba.
Zna li neko majstora da malteriše, treba za plafon, moguće još posla da će biti?
Na Tom mjestu dje to ulazi voda,skini plocice,napravi kocku otprilike 60 cm sa 60 cm,I gledaj sa koje strane ti dolazi voda.Onda nastavljas dalje da je pratis.Moras skidati plocice dok ne nadjes pukotinu.Onda moras uraditi opet hidroizolaciju na tom mjestu.I opet vratiti keramiku.
Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
Ima li ko dobre fasadere da preporuci?
Treba da razgranicim neko imanje na selu pa me zanima kako najjeftinije da prodjem :) zanima me sto da stavim na granicu imanja, oni paneli mi ipak djeluju nekako lizerni
4 ili 5 strukova bodljikave žice. trebaju ti kolčevi(bagremovi) tipa metar i po visine, kad ukucaš da dođe na nekih metar. Ćuskija da otvaraš rupe ili svrdlo. AKo ćeš svrdlom,onda izvadiš rupu makar 5cm manju i nabijaš kolčeve. Nikako čekićem isl, već nečim ravnim, kakva kamena ploča od 10-15kg.
Ima li neko informacije koliko se krecu cijene izvodjenja radova za kucu:
Postavljanje parketa (usluga samo, ne racunajuci parket)
Postavljanje keramike
Gletovanje i krecenje malter zida
Nabavka i montiranje klizne kapije
Montiranje spoljašnjih ograda
Ako imate provjerene preporuke za ovo, šaljite. Ako znate nekoga ko radi sve u paketu posaljite kontakte u pm.
Keramika je bila 5-7€ m2.
Krečenje 0,50c m2
Gletovanje nesto skuplje, nisam siguran.
Poslato s Jadrana
Dje je to kermika 5e m2?
Mozda Albanci rade na more za te pare, nas niko nece.
Kermaika ti je okvirno 7-10e m2, zavisno od toga ko ti radi, pa ide li izolacija ili ne.
Jos racunaj tu ako ti ide coklo da ti je metar duzni 2e...
I dalje se traži neko da ručno malteriše, ako ima neko broj valjalo bi😁
Da podijelim jedno iskustvo od malo prije.
Crkla pumpa od sudomasine Indesit. Nazovem Tehno code, koji je ovlsteni zastupnik za pridaju i servis, javi se neka gispodja, trazi da posaljem serijski broj, ja posaljem, posaljem i sliku pumoe na viber. Javi ona kasnije da ima, cijena 85 €. Oitam za ugradnju, kaze 15 eura. Ok, rekoh, doci cu za pumpu, pa cu vidjet za ugradnju. Podjem, pumpa u kutiji, ja trazim da otvorim da vidim, a ova gospodja "pa ne znam, ne smijem to". Ja pitah kako mogu biti siguran da je u kutiji to sto sam trazio i da nije osteceno. Nekako, nevoljno, ona otvori, ja pogledah, uporedih sa slikama, vidim, trebalo bi da je to to. Vadim pare i trazim fiskalni racun i garanciju. Kaze da nemam garanciju osim ako oni ugradjuju. Ako ja ugradim nema
Ja nisam pominjao da cu ja ugradjivat, rekoh joj da po zakonu imam pravo na garanciju ako kupujem novi proizvod od njih, pa mozda cu ja pumpu drzati u vitrinu ili cu ih zvat kasnije ili zvat nekog majstora koji od njih nabavlja djelove i montira. E sad za racun rece ne moze da izda, samo neku potvrdu. Odlicno, daj mmi potvrdu, a ja znam sto cu. Ona ispisa potvrdu, radni nalog racun, ja uzeh, platih i rekoh, odlicno, sad cemo da vidimo sto ce inspekcija da kaze na ovo. " Pa ostavite adresu, pa ce kolega sjutra donijet fiskalni racun" . Rekoh nismo na pjacu da se pogadjamo oko racuna. Nego je vasa obaveza da izdate fiskalni racun i garanciju za ono sto prodajete. I ja preko vrata. Inace, gispodja sa kojom sam pricao je krajnje neljubazna, da ne kazem nesto drugo. I sto se mene tice tamo necu vise kročit. A ujtro cemo da vidmo sa inspekcijom sto i kako. Ponasanje je kao da sam dosao da ukradem nesto. A ovo cu napisat na jos nekoliko mjesta. Makar da pojedini znaju sto ih ceka ako budu morali tamo da trgyju
Pakao, kod kovaca sam doživio da NEĆE da izdaju račun, kaže nemamo taj artikal u kasi [emoji23][emoji23][emoji23]
A ja trebao komšiji da kupim nešto....
Nego, ne bi se ponašali tako da im ne može biti...
Ja ne prezam da zovnem inspekciju.
Ja cu insistirati da dobijem povratnu informaciju. Pa ako je bude nista, idemo dalje. Najvise me inat cera zbog neljubaznosti. Oce gospodja me napravi avetnim. Veli ne smijem da otvorim kutiju da vidim sto je u nju. Mogla.mi je tako i šašarke prodat u nju. Zamisli podjes da kupis neki tv od 1000 i kusur i kazu ti " aaaa ne mozes da vidis sto je u kutiju"....prizor.
Da li j eiko od vas montirao česmu sa dvije cijevi na niski bojler u kuhinji?
Izbor česmi sa tri cijevi je baš loš, a rekli su mi uz T račvu da moče i sa dvije cijevi na bojler. Moj majstor mi reče da to nikad ne ugradjuje jer nije bezbjedno rješenje.
Ariston od 10l kažu da može to da iznese pa me zanima j eli to ko radio?
Radi se svasta ali je majstor rekao istinu.
Ja ne bih nikad stavio, pa ko voli nek' izvoli.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
ako što znači, većina česama dolazi u opciji sa 2 i 3 crijeva, pa samo odradite zamjenu ako je kupljena. 2x u okov odradio kad su mušterije pogrešnu uzele
koje su najbolje sarke za vrata od kuhinjskih elemenata i dje se mogu kupit
Hettich u Okov i Blum u Kips. Mada Gtv uopšte nije loš, ne sjećam se da sam vidio njihovu šarku da je propala. A cijena za šarku sa usporivačem je 3x manja od ova prva dva brenda. Samet zna biti grdan za štelovanje pa ga izbjegni, kao i no name šarke, nikad ne znaš što uzimaš. Uglavnom ovo ti je u opticaju. Imaš na sajtu Okova i cijene pa uporedi sam.
hvala dutch,pogledacu