Originally Posted by
Gandalf_White
E ljudi trebala bi mi pomoc velika.
Nijesam palio auto 2 dana na Zabljaku i danas nije htio da mi upali. Pokusao sam da ga na kablove palim sa 2 razlicta auta i sta se desava, po malo zavergla dok je na kablove cim ga skinem sa kablova okrenem kljuc kao da cu da upalim a on ne daje nikakvog znaka (nista verglanje, samo se gube svijetla na instrumental tabli).
Vidim da je slabiji napon jer i instrumental tabla i kabin svijetlo slabijeg su inteziteta ali poziciona sam palio rade, i radio radi.
E sad molim boga da mi je djelimicno smrzao akumulator pa sam ga skinuo i unio u kucu da se malo raskravi, mucka ali mi se cini ne kao sto bi trebalo, pa opet nadam se da je smrzao.
Moje pitanje je sta da radim u slucaju da mi je smrzla nafta? Kako da upalim auto, da raskravim i to.
U auta se slabo razumijem i nijesam znao da treba da sipam aditiv u gorivo tako da to nijesam uradio a u auto mi je bilo mozda jedno 15l.
Oko auta sve radim sam iako se slabo razumijem jer sve sto mi treba nadjem na internetu. Radim sam iz razloga sto na Zabljaku za svako auto koje nije golf 2 ili lada niva ne postoji majstor. Svaki im je odgovor poceraj ga u Niksic...
Hvala unaprijed, mislio sam da putujem sjutra popodne pa bi cijenio brze odgovore.
Auto je Zafira 2.0 dti