Originally Posted by
Albatros
Dobro Pavle, mislili smo uopšteno na filmove u kojima se traži dubina neka, nešto više od običnog filma, iako nemaju neku vrijednost.
Opet ću se vratiti malo na The Revenant, pošto su se neki razgalili kako možemo tako da komentarišemo... Početna scena borbe je baš vrhunski snimljena, makar ja nijesam gledao onaj način snimljanja bojnog polja. Borba sa međedom je takođe malo remek djelo. Uglavnom, fotografija tokom cijelog filma sjajna. Dakle, film posjeduje izuzetnu vizuelnu vrijednost, ali nikako filmsku. Mnogo je tu rupa, baš previše... Priča amaterski ispričana (i dobrim djelom neispričana, što je nevjerovatno za film u koji je toliko uloženo) i film je razvučen previše. Mnogo je 2 i po sata za čovjeka koji puzi i baulja. Meni ne trebaju samo efekti, treba mi bolja priča, treba mi nešto da me drži skoncentrisanog to 2 i po sata. Ne zanima me kako je snimljeno drvo, zanima me šta se dešava. Ne mogu da čitam knjigu zbog dobrih ilustracija, nego zbog onoga što piše u njoj. Mogu, ali će ocjena da pretrpi...
Ako neko može da gleda film samo radi fotografije, onda on ima pretenzije za rediteljsku stolicu, gleda ga da bi nešto naučio. Ja gledam film zbog drugih razloga.