Froyo vecinom koriste Kinezi. Svi "normalni" proivodjaci su presli na Ginger...
Sent from Galaxy Note GT-N7000
Printable View
Froyo vecinom koriste Kinezi. Svi "normalni" proivodjaci su presli na Ginger...
Sent from Galaxy Note GT-N7000
30% android telefona cine kinezi?
Nemoguće je razdvajati androide. To je sve isto. Ne može se pričati o 'prednostima' androida, a ovamo da se priča o kinezima, kako je loš sonijev stock rom, kako neki ne mogu ni pola dana da izdrže, kako je S2 bolji od N9 a ovamo ZTE nikad neće imati oficijalni 2.3, kako Nexus ICS razbija, a raspali DHD ga nikad neće dobiti. Ili je dobar ili je smeće, a prema ovome što se do sada radilo to je daleko od dobrog. Ne može da se priča o onim nenormalnim brojkama tipa koliko se napravi androida dnevno i koliki je njihov tržišni udio, kad od svih njih ni 2% nisu telefoni koji imaju donekle dobar kvalitet izrade, veliku bateriju koja može da dogura 24h ili koji će dobiti ICS...
ti napisa da su mnogo bolje odradjene pa ono :D
a ne stvarno ja kad pricam s nekim drzim telefon na uvo i sto mi onda znaci video-poziv? :D jedino na spikerfon..al onda to nije to, pogotovo kad je zvuk u pitanju..
ili bt slusalicu. ili wired slusalice. no ni tome vjerovatno ne vidis poentu :)
a sad bi mogli da predjemo na https://forum.cdm.me/showthread.php?...17#post2615117 , cekaju nas fabia i keni, mislim da ce koliko je nocas n9 da pobije rekord i predje 2 miliona prodatih primjeraka (to je rast od 600.000 komada u odnosu na prije 4 dana :lol: )
u MTel sad mi je istekao ugovor i daju mi popust za nov tel. pa se mislim o nekom androidu..vjerovatno cu uzet neki jeftiniji cisto da probam kako to radi ali nemam pojma sta ce imati u ponudi ni sta bih uzeo, mada jos uvijek nisam ubijedjen u mogucnosti androida :D
konsultuj se sa mnom ;) jer ako uzmes jeftiniji, isto ko da si uzeo jeftiniju nokiju sa starom simbom, i na osnovu toga da sudish o N8 :)
"Jeftiniji Android" su riječi koje paraju uši. Jednostavno, verzije OSa od 2.3 pa na 4 su daleko najbolje, a svaki jeftiniji, slabiji komad hardvera uskraćuje full experience. Ispruži se bar za mid level telefon, ako imaju išta da valja, jer su bačene pare skoro svaki jeftiniji model.
EDIT: Eto, preteče me opet verbalni u mudrovanju.
cekaj kakve veze verzija OSa ima sa modelom telefona?! zar ne mogu jeftiniji androidi da vrte 2.3 i ICS? o.O
mogu, ali jeftiniji su uglavnom i stariji :)
http://www.mtel.me/preview_story/227...950f49avbshmd1
uzmes sensation XL, on je jeftin :mrgreen:
nema nikakve veze.ali manji ekran=za tipkanje je nula.a ako nemozes jednu poruku normalno poslat je bas veliki minus.pa bolje uzet neku nokiu bez touch-a nego neki jeftin andro.
Imam zte blade, i vidjeh da mi je android 2.2 i jel moze on da se updatuje na nego brzi, bolji noviji? Pitam jer sam laik, pa ne znam sta bi sve time dobio..Iz Pg sam, ako znate gdje da se obratim bio bih zahvalan..Pozdrav!
Kad hocu da kucam poruku na ZTE Blade prikazuje mi se ova poruka : The application Android keybord (processcom.android.inputmethod.latin) has stopped unexpectedly. Please try again.
STo da radim?
nsx sensation uzmi ;))))
Rijesio sam moj problem skidanjem druge tasture, i aktivirao nju i to je to. Prije toga sam izbrisao sve zivo sa telefona, tako da sad imam pune ruke posla ali i cist telefon komplet :) Hvala na pomoci!
Još malo pa oficijelna verzija 4.0.3 za Galaxy S2 :)
Iz samsunga najnoviji leak za SGS2, pod oznakom XXLPB
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1420996
Kažu da je ovo već 90% onoga što će biti u finalnoj verziji. Dosta toga ispravljeno u odnosu na protekla nekolika leaka.
Toliko stabilan i brz da ga XDA forumaši već preporučuju kao svakodnevni rom.
Fantastično radi bez i jednog resetovanja, zaglupljivanja telefona. GPS prijem NEVJEROVATAN, u zatvorenom prostoru zaključa satelite za 10tak sekundi...
Iskustva korisnika:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1477672
Malo sličica:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1477508
Ja sam stavio perfect keyboard, nesto mi vise odgovara...
moze li na ace da se skine i dobije klasina tastatura ona ka sa brojevima ? imam samo samsung i swype ?
Može bilo koja. U podešavanja tastature imaš half querty i keypad...
herculese nema na ace mogucnost obicne tastature
nasao sredio , pusa svima
Moze da se updatuje na 2.3, tacnije CM7. Posto si laik, jedino poboljsanje vrijedno pomena je bolja stock tastatura, bolji video playback(bolje pusta video i podrzava malo vise formata) i podrska za particiju ext4, sto znaci da mozes imati vecu memoriju telefona za aplikacije.
Najbolja tastatura je imho smart keyboard pro (ovo sad preko nje kucam) :-)
mozel na ace to daj kako da instalirma
Hvala momci na odgovorima, verbalni ako mozes da pomognes kako preko PM, posalji mi sta i kako :) Ostali, hvala jos jednom, stavicu to uz njegovu pomoc, pa da vidimo :)))
Jeis li ti svjestan koiko je kinesko tržište? Misliš da oni imaju Samsung i LG?Imaju njihove brendove, imaju replike iPhone -a sa Androidom u sebi.
Koriste Nokiu i replike i boli ih uvo...
Kažem da su skoro svi telefoni koji su tjerali 1.6 dignuti na 2.3.
Pravi primjer je moj G1, on je počeo sa 1.5 i redom
1.6,
2.1
2.2
2.2.1
2.3
2.3.5
i na kraju 4.01
Znači za telefon koji je izašao sredinom 2008, to je exra stvar, ima 3 i po godine i sve verzije Andraoida rade na njega što znali da sam operativni nije zahtjevan.
Koliko je od svih njih apdejtovano na 2.3 oficijalno, i je li sam G1 dobio oficijalni apdejt. Ako je sama fabrika rekla da će za ICS trebati malo jači hardver, onda ne možeš da tvrdiš suprotno ;) pogledaj na yt kako ide costum ICS na G1, ne ide skoro nikako...
costum ICS :lolblue: (aj da ti je prvi put!)