Bog malih stvari - Arundati Roj
Malcice dosadan pocetak...
Printable View
Bog malih stvari - Arundati Roj
Malcice dosadan pocetak...
Zavrsio 1984 - orvel. ( svi koji vole "teske" knjige )
vrijeme gradi grad - jevrem brkovic - Za noc je mos procitat, namijenjena staropodgoricanima!
Paranoja solidna, samo ima masu zareza sto me iritira. :D
Zavrsavam Kockara od Dostojevskog trenutno. Veliki mag!
Zavrsavam Zivotinjsku farmu - Orvel :)
rijetko kad ne dovrsim knjigu koju pocnem, ali 'bog malih stvari' sam pocinjao dvaput, i nikako mi nije isla. inace, mnogo volim moderne indijce - i 'bijeli tigar' i 'naslijedjeni gubitak' su me odusevili (oba dobitnika bukera), ali ova nikako. jos sam upoznat sa politickim aktivizmom arundati roj, i fascinantna je kao osoba, ali sve mi je bilo dzaba. mada, ne sumnjam da je knjiga odliucna, ali meni jednostavno nije 'legla'
citam kinematiku i dinamiku!:(
Potop, Sjenkjevič
čitam je svaki put kad me smori realnost i oshjetim potrebu za ispiranjem mozga na beznadežno dječiji romantični način.
"One day, on my way to lunch at the T.A., a guy wearing a buckskin suit -- in July -- with a black scraggly beard and hair sticking out all over the place, came up to me and said, "I want to be in your band."
"What do you play?" I asked. "Nothing," he answered. "Okay," I said, "you've got the job." The guy's name was Sal Lombardo."
Real Frank Zappa Book - Peter Occhiogrosso i Frank Zappa...
Najkomicnije i najpoucnije stivo za mene ove godine :) Nikako ne citati na javnom mjestu jer su fizicke reakcije na rijeci ovog covjeka nezaustavljive...
dje si nasao ovu knjigu?
Slobodan Selenic-Ubistvo s predumisljajem
Odavno bolju knjigu ne prochitah od nekog pisca sa ovih prostora.
LJudi , trazim knjigu Slika Dorijana Grea, zna li ko gdje je mogu naci , posto u podgorickim knjizarama nema ..??
ima, u onoj knjizari u hercegovackoj (slovo) i to u izlogu stoji
meni se cita knjiga 'Sjajno mjesto za nesrecu' (b92 je izdavac) ali ne mogu nigdje da je nadjem, pa ako neko zna gdje moze da se kupi u pg..
Čitam od Kafke - Proces, nekako mi stil ne leži baš...
Poslije nje ide "Prije kraja" od Sabata, nađoh je prije neki dan u gradskoj knjižari.
"Neko mora da je oklevetao Jozefa K.,jer je jednog jutra bio uhapsen,mada nije pocinio nikakvo zlo." :) predobra knjiga,cudno da ti ne lezi...
Maje, Asteci i Inke-Sandrin Mirza,u el. formatu.
A ti budi fin pa proslijedi koleginici forumašici na pm, da vidi o čemu taj čiko razmišlja;D
/me je na Lastavičinim izdanjima od prije xx godina - Bajka o glinenoj ptici (Grigor Vitez), Karamba Baramba (Slavko Janevski) itd..
EDIT: Sad kad ispadne da je teta :D
Procitao Grinovog Pacolovca. Interesantno. Cudno takodje.
Sad citam Zapise iz mrtvog doma, zasad je odlicno.
Odlicno kazem vam!
vikram seth - a suitable boy - ostalo jos 270 strana od ukupno 1350 :)