https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3fb5d68a84.jpg
Printable View
"Ja nijesam slikao ljepotu, već istinu. A istina zna biti ružna."
Everyone has a million problems until they lose their health.
Then they have only one.
Health is the real luxury.
Stay grateful.
JEFTINA I BESPLATNA MEDICINA JE PRAVA MEDICINA
Oduvek su postojali načini lečenja, koji su jednostavni, pristupačni, bezbedni, visoko efikasni i koje je mogao svako da nauči.
Znate zašto?
Zato što život podržava život. Zato što je istraživanje prirode i istraživanje sebe kao dela prirode, uvek davalo kao krajnji rezultat zdravlje.
Dete čim se rodi, istražuje sopstveni svet, zar ne? Čovek koji odraste i nastavi da istražuje sopstveni svet je genije, zar ne?
Da budemo genijalni i zdravi, to nam je u prirodi, zar ne?
Pa kako onda ima toliko mnogo obolelih, vrlo često od teških i smrtonosnih bolesti?
Kako to da se deca i odrasli prisilno vakcinišu, umesto da se njihovo zdravlje izgradjuje povoljnim životnim uslovima?
Zdravom hranom, čistom, vodom, kreativnim radom i slobodnim vremenom.
ZATO ŠTO SE MEDICINSKA ZNANJA KORISTE KAO ORUŽJE !
ZBOG POHLEPE MANJE OD 1% BOGATIH NA PLANETI, KOJI KONTROLIŠU KOMPLETNE ŽIVOTNE USLOVE, KROZ PREVARU ZVANU-NOVAC.
Oni su najveći teroristi. Truju nam vodu, hranu, kreiraju sukobe i ratove.
Stvaraju ratove i na ličnom i na društvenom i na planetarnom nivou.
Lični rat je konfuzija u samome sebi, kako ja funkcionišem, zar ne? Rat u društvu je konfuzija, šta svi mi treba da radimo, zar ne? Planetarni ratovi - pogledajte vesti, istoriju, video igre.
Rat služi, da narod bude zavistan od vodja. Platon
Zato je današnja savremena (zapadna) medicina sredstvo rata, koje je izgradjeno na pohlepi, neznanju, bezosećajnosti, sujeti i bezuslovnoj poslušnosti, većine medicinskog osoblja.
Ali to mogu prepoznati samo oni koji proučavaju život, koji su genijalci i kojima je zdravlje na prvom mestu.
Ti genijalci znaju, osećaju i razumeju, da su pravda, istinoljubivost, saosećajnost i ljubav, temelj života, zar ne?
6 luxuries in life:
time, health, a quiet mind,
slow mornings, ability to travel,
a house full of love.
“Bez budalah tupoga pogleda, bi l' umovi mogli blistat svjetli”.
Šta MI zaista znamo?
Šta MI zaista možemo?
Onaj ko veruje u to da zaista malo zna i može, jedino može biti žrtva sa kojim se neko poigrava do smrti.
Onaj ko razume, da je u njemu zapisan kod života i da ga samo treba iskoristiti u svrhu podrške života, taj je čovek dostojan življenja.
Možda bi bilo korisno, da obratite pažnju na ovo: Prestanak razumevanja komunikacije sa samim sobom i sa svetom koji te okružuje je prestanak života.
Lako je izgubiti komunikaciju i sa sobom i sa svetom koji te okružuje u virtuelnom - kreiranom svetu. Svetu iskrivljenih pojmova.
Kako se sada osećate? Smisleno ili besmisleno? Živite li u nemiru ili miru? Zdravlju ili bolesti? U kakvoj komunikaciji sa sobom živite, takav svet za sebe stvarate.
99% of your problem is your personal problem.
SVAKO JE ONO ŠTO DAJE SVIJETU
Lažljivac nema ljudskosti i humanosti, jer istina i sreća nije ta koja stanuje u prljavim ustima.
Zavidnik nema smirenja, jer mu tuđa sreća ne da da spava.
Škrtica nema prijatelja, jer ruka koja nikad nije ništa pružila, na kraju ostaje prazna.
Čovjek bez morala-etike, nema ugleda i iskrenog poštovanja, jer obraz nije taj koji se čuva titulom, već djelom.
Mrzovoljan nema bratstva i prijateljstva, jer tamo gdje nema topline u srcu, tamo ni ljubav ne zalazi.
Na kraju, nemoj mjeriti čovjeka po riječima, već po ravnoteži koju donosi svijetu-sveukupnosti, čiji si i ti dio.
Mudro birajte ulogu koju nosite.
Misao ima karakteristiku usmerenja čovekovog delovanja i ponašanja.
Po svojoj upotrebnoj vrednosti, može biti:
1. Korisna. Što znači da ono što mislite možete pretvoriti u praktično delovanje sa predvidljivim efektom. Površan čovek će se držati korisnih misli za jednokratnu, kratku upotrebu, bez sagledavanja mogućih posledica u budućnosti. Što je čovek mudriji, može više sagledavati kroz svoj način razmišljanja, kako trenutne posledice svojih akcija, tako i dalekosežne posledice u budućnosti.
2. Beskorisna. Misao koja nikome nije od koristi. Čisto gubljenje vremena, snage i života, bez ikakve upotrebne vrednosti.
3. Vodjena misao od strane nekog drugog. Predstavlja stavljanje svoje snage u upotrebu drugog za njegove potrebe. Najčešće predstavlja gubljenje slobodne volje, snage i sopstvene inteligencije.
Kako se osećate?
Jeste li zdravi ili bolesni?
Od toga kakve su vam misli, zavisi kakav život živite.
Od toga kakve su misli u jednom društvu, takav je život u tom društvu.
Bilo bi dobro da se bavimo korisnim i uvek korisnim mislima, zar ne?
"Mudri Vladeta Jerotić reče:
Bog nam je dao um, da se neprekidno usavršavamo. Ali um bez dobrote može da predje u zloću. A dobrota bez uma u glupost.
IMAM UTISAK DA OVE REČI NISU DOPRLE DO MNOGIH...IZGLEDA ZBOG GLUPOSTI, KOJA JE PODRŽANA LENJOŠĆU I NAVIKAMA DA TRAŽE NEKAKVA PRAVA, KOJA NISU ZASLUŽILI, JER IH NISU SPOSOBNI IZGRADITI.
Zato ću dati pojašnjenje-dopunu ovih mudrih reči.
Bog (sveukupnost iz koje smo nastali i po čijoj volji smo nastali) nam je dao um (sposobnost promišljanja i analize), da se neprekidno usavršavamo (razumemo kroz rad i praksu).
Ali um (sposobnost promišljanja i analize) bez dobrote (usmerenosti ka ravnoteži celine i smirenja duše), može da predje u zloću (uništenje životnih uslova i života uopšte).
A dobrota (usmerenosti ka ravnoteži celine i smirenja duše), bez uma (sposobnost promišljanja i analize), može da predje u glupost (prestanak razumevanja veze izmedju sebe i sveta iz kog smo nastali).
OVO JE NAPISANO SAMO ZA ONE KOJI ŽELE POSTATI I OSTATI MUDRI.
GLUPACI IOVAKO OVO NEĆE PROČITATI, NITI ŽELETI RAZUMETI."
Zato sam ja prelijepa.
Sve dok je nama život drugog čovjeka važan, naš život ima smisla.