:bravo:
Ja, Zveki, berätta för oss om skälen för ditt hat för ryssarna
Printable View
E i ja se skoro vrnuh iz CG posebito sa Cetinja i ja isto ulozih desetine tisuca eura za razluku od tvojijeh iljadu :)
Vidji ako ti potrosis malacko para na svoje dupe neznaci ti to da moz NE JAHAT pljuvat po nama i izigravat bolesnoga majmuna ! Vidis ja ne navijam za TAXI Lovcen a kameno i za fudbalski klub i misljenja sam da kad ojdem sa Cetinja jednoga jedinoga celjadeta nema koje ce rec aaa brate kako je tezak ovi brav svaki dan mi krv popi i ostavi 3 eura ! Malacko edukacije za tebe ,"NE DAJES TI NIKOME DZABE TVOJ NOVAC" ,nego dobijas USLUGU KOJA SE PLACA, TJ. TROSIS SVOJ NOVAC(PARE) NA S E B E ! Ostavi se ti "DOMOLJUBA " iz Göteborga ,jerbo ti "DOMOLJUB" je vazda ka puska spreman u po doba u po noci da ostavi zivot svoj za to "DOMOLJUBNO" Cetinje i svoju Crnu Goru, dariva bolnicu skolu groblje one koje sluze Cetinjanima i svoj Crnoj Gori ",katolickijem sestrama" itd itd ! Pa kad vi dodjete cuveni i nadaleko poznati rusi i donosite POKLONE Crnoj Gori i Crnogrcima ostavite koji vagon za "domoljube" iz Ceklica, Njegusa, Rijeke Crnojevica, Bajica, skolama bolnicama crkvama itd itd a dabome i za nas "DOMOLJUBA" iz Göteborga tj. "giposa" !
ps. cesove veze ima jeli sv Petar sad postavljen u vas za sveca kad ste ga ka stoku sutnuli slomljene ruke da se vrne za CG ????? A podmicivali nas Crnogrce da se koljemo sa turcima samo da sebe olaksate a ????? DOMOLJUBU iz rusije od dusebriznika sa bande ne glava boli !
DOMOLJUB(u) nema sata mrznje samo volim znat dje je kome mjesto ,znas za onu staru domoljubnu " KOLKO PARA TOLKO MUZIKE " !
ps. kad sam ja isa za Moskvu i OSTAVLJA RUSIMA MOJ KRVAVO ZARADJEN "DOMOLJUBNI" NOVAC ( pare) bih $etovan da drzim ruke duboko u dzepove i da ne nosim zlatni sat i lanac jerbo ce mi okinut i ruku i glavu ,pa ja isto i ako sam "DOMOLJUBAN" ne reko kako ta sirotinja koja ima 120 miljardera koji su pokrali lovu od Cecena Avganistana Kazahstana itd itd a ostalo nema da jede i lipsalo bi da im nema mojega Göteborskoga "DOMOLJUBNOGA" novca i ako sam cascava ka ijedan majcin sin !
Dobro, shvatih tvoj poen. Ali (za razliku od tebe?) ja ne mislim da bi itko od onih, kojih sam nabrojio, bio sretan kad bih mu dao novac tek tako, dzabe kao sto bogacu! Svi su oni posteni i ponosni ljudi, koji zele zaradjivati pare i njima je svatki kupac i klijent dobrodosao.
Ja postujem svatkoga od njih i vecina su njih moji dobri prijatelji. Vjeruj mi, nikad nisam cuo od njih da pljuem po njima ... po vama. Oni bi mi obavezno to objasnili.
Pa ne znam zasto tako mrzis Rusa (... a i Srba, i Hrvata te jos Bog zna tkoga) mozda i imas za to svoji razlozi, ali oprosti svatki put kad citam tvoji postovi cini mi se da mrzis citav svijet.
Mogu ponoviti da je Sv Petar kanoniziran RPC-om i ustvari je jedan on nasih svetaca.
Ali zasto pripisivas meni krivicu za ono sto se desilo krajem 17.- pocetkom 18. stoljeca?
Zasto osobno ne bih bio dobrodosao na CT i uopce u CG?
Cudna je ti logika ...:roll:
Evo Jaroslav i u Vijesti napisao pismo, svaka chast.
Mislim da nema potrebe da se opterecujes toliko jer nismo mala djeca (bar se nadam) pa da generalizujemo. Ja sam svoje iskustvo sa Rusima opisao nedje prije i bilo je lose
ali to ne znaci da automatski mislim da su svi Rusi losi.
Crna Gora u specijalnom izdanju National Geographic Autor teksta o Crnoj Gori je Milisav Popović, autor zbirke priča Zaboravljena gora - mitska bića Crne Gore National Geographic je, nakon deset godina od objavljivanja prvog, pripremio za oktobar 2009. godine novo specijalno izdanje istoimenog časopisa pod nazivom National Geographic Traveler - 50 places of lifetime (50 najljepših mjesta na planeti), a među prirodnim draguljima i jedinstvenim destinacijama planete koje bi „svako makar jednom trebalo da posjeti u svom životu" se našla i Crna Gora.
Autor prikaza i teksta o Crnoj Gori (u formi eseja) je pisac Milisav Popović, autor zbirke priča Zaboravljena gora - mitska bića Crne Gore.
Osobenost teksta i divlja ljepota najmlađe države na Balkanu su doprinijele da američki uređivački tim NG Traveler - 50 places of lifetime na naslovnu stranu upravo postavi motiv iz Crne Gore (Sveti Stefan), saopšteno je iz Knjiga - RPG centar.
Pedeset najljepših destinacija koje su obrađenje za ovo jedinstveno izdanje biće plasirano na tržište SAD u oktobru, a sljedeće godine plasman će biti proširen i na ostatak svijeta.
^^ kad će izać ovaj broj i u kojem izdanju će bit tekst o CG? (sr,hr,en...)
Jaroslave, fala ti puno bre!
http://www.vijesti.co.me/index.php?id=315791
+
http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=316067
Dobri coek,nema sto.
Zivio.
Svaka cast Jaroslave, a ovo bi mogla biti i dobra lekcija ovim nasim koji nijesu nosa privirili u Rusiju, ali znaju kakvi su Rusi.
Svaka cast i svima vama! Ziveli!
Gospodine Zveki!
Nisam siguran sto ste ikad boravili u Moskvi ili to je bilo u pocetku "divljih" 90-h. Ja sam moskovljanin i kazem Vam iskreno sto sad imate mnogo vise sanse da bicete opljackani u Parizu nego u Moskvi.
Molim, ne pricajte nesto o cemu nemate pojma.
U Avganistanu SSSR je izgubio OGROMNE pare a sto je najgorje - 15 hiljada ljudi.
U Kazahstanu sad zive 35% Rusa, a prije 90-h je bilo 50%. Imamo dobri odnosi. U kojoj veze pisite o Kazahstanu?
O Ceceniji ste picali vrlo cesto, ali sve to jedna strana medalja (t.z. zapadni pogled na situaciju). Samo da Vam kazem jednu stvar: od 91 do 99 godine u Ceceniji bilo je ubijeno 21 hiljada Rusa-CIVILA. Nam bi trebalo da trpimo sve ovo, jel?
Evo Vam iz istoriji praznika Polaganja Rize Presvete Bogorodice:
"Patrijarh Fotije je sa velikim torzestvom izneo rizu Bogorodice na obalu i pogruzio je u more. Odjednom se podize bura koja razbila i unistila neprijateljsku flotu" Da li znate ko su bili ovi neprijateli? Rusi. A sad slavimo i ovaj praznik i Petra Cetinjskog.
To je Vam jos jedna kontradikcija. Hriscanska.
Dosta je bilo istorijskih ispita, postanemo prijateli!
Neka vam ljudi ta bez potrebna svadja. Jaroslav, svaka cast za pismo.
Поздрав од туриста из Русије!
Не би требало да заклињу на нас. Ми заиста желите.
Не постоје губици руске low-cot авио компаније у Европи, потребна нам је виза. :(
Дакле, наш народ као ти - без виза и лети не дуго. Поред тога, ако је породица велика или мало новца, узми апартмани предност. :p
А Европљани су у стању да јефтино лете и немају визе. Тако да они могу и на Канарска острва да иде јефтино. Зашто би Црна Гора требало да?
Zasto bi Crna Gora trebalo da sta?
OFF: Mnim da je ovo gugl-prijevod. A znaci mozemo samo nagadjati sto je ustvari namjerovao napisati :rolleyes:
Mislim da nesto slicno ovome:
Rusima ne treba visa kao naprimjer za ma koje europsko odmaraliste i osim toga let do Crne Gore srecom ne traje dugo.
Ali Europljani koji mogu slobodno ici svugdje bez vize, cak i na Kanarski otoci - zasto bi oni birali Crnu Goru?
Disclaimer: ovo nije moja tocka motrista nego pokusaj tumacenja :p
Zato sto su Kanarska ostrva truba u predjenju sa Crnom Gorom !
neka zvek...
a vidji ovo,reka sam ti da su okrecili dvor na CT i da nema vise onih fleka!!
Prodjoh sinoc... OPET BRATE SVE ZUTO!!!
Neka komsija ,jesi kad bio na kanarska ostrva??? Jesi vidjo dje planinu snijeg brdo ?? Jesi vidjeo dje Taru Lovcen Moracu,Durmitor ??? jesi dje vidjeo Stare gradove Ulcinj Budvu Bar Risan Perast itd itd ,Jesi vidjeo dje Cetinje lipe noci naske ?? Jesi dje pio bolje od Trebejese Pro Corde a ??? Imali dje ljes eda mirise od Njeguske Presute zeckoga paradajza dinje itd itd ??? E moj komsija nemo da je vazd au drugoga zelenije no u nas !
Male su razlike medju slovenskim narodima,
od Bara do Vladivostoka, i od Svinojushca i Petrovgrada do Sevastopolja,
sve je to slavjanska dobra dusha, ili najveci bezboznici i bezdushnici, koji bi se slatko napio krvi bratske, da ne trepne ochima.
U svakom narodu ima DOBRIH DUSHA,
a ima i BITANGI, zednih krvi bliznjega svoga,
kako na ISTIK, tako i na ZAPAD,
veoma su male razlike po naZijonalnoj osnovi, rasnoj ili klasnoj,
i u ovoj truloj Kraljevini Danskoj , ima ljudi melema,
da ga na otvorenu ranu privezesh, a ima gadova, koji izazivaju koznu infekciju svojim pogledom.
Samo me chudi od ZVEKA ZIVOGA,
koji je prosha SITO&RESHETO,
da kudi Ruse, Kuse i Repate,
a znam, da ZVEKI dobro zna, da ima ZLA&DOBRA u svim drzavama i nacijama.
Ne znam je li ko od vas gledao,ali u nedelju oko 18 h na RTS je bila emisija poznatog voditelja Jovana Memedovica o Crnoj Gori.Bio je u kanjonu Nevidio,pa onda u Pluzine kod nekih likova sto prave medovinu i obilazio neku pecinu.Onda su isli na pecanje na rijeku(na Komarnicu ako se ne varam).Uglavnom,sve je pricao u superlativu i govorio kako ovakvih ljepota nidje nema i sl.Eto jedna besplatna reklama u vidu emisije koja je trajala oko sat vremena
Ako ova LOPOVCHAD vode CGu iz svijetle proshlosti,Quote:
Nenamjensko trošenje novca. Usmeno pravdali naknade za rad u radnim grupama. Novčane nagrade znatno iznad propisa
Podgorica – Državna revizorska instutucija utvrdila je u Ministarstvu turizma i zaštite životne sredine nenamjensko trošenje sredstava za putne naloge, otplatu kredita za auta, produkciju i reklamu, zatim naknade za rad u radnim grupama. Revizori su konstatovali u svom izvještaju da računovodstvo ovog ministarstva nije uredno ni ažurno. Za pojedine rashode ne postoji odgovarajuća dokumentacija.
Na primjer, kašnjenje i nepravdanje putnih naloga iz prošle godine česta je primjedba u izvještaju revizora. Među takvim nalozima su, recimo, nalozi za službeni put u London, Kinu... Nije dokumentovan svrhom putovanja ni izdatak za avio karte od 16 hiljada eura... Revizija je utvrdila da se avio karte uglavnom plaćaju preko računa, a dnevnice i sitni računi gotovinski. Rupe su nađene i u računima o zakupu objekata. Uvidom u knjigovodstvenu evidenciju konstatovano je da se pojedini izdaci knjiže iako ne pripadaju toj vrsti rashoda. Nenamjensko trošenje sredstava je konstatovano i kod rashoda za kancelarijski namještaj, otplatu kredita za auta, troškove za produkciju i reklamu, automobilske gume, isplatu po osnovu ugovora na djelu. Revizor je utvrdio i da postupak javnih nabavki nije sproveden kod ugovora sa TV „Vijesti” na 30 hiljada eura za emitovanje promotivnih spotova i kampanje ministarstva. Odluka o Ugovoru sa Radio Televizijom Crne Gore, vrijednom 98,5 hiljada eura, donijeta je 25. novembra prošle godine, a otvoreni poziv za javno nadmetanje na internet stranici Direkcije za javne nabavke objavljen 15 dana kasnije, 10. decembra, da bi tek 11. decembra bio objavljen u dnevnom listu „Pobjeda“. Pojedini rashodi su evidentirani i bez knjigovodstvene isprave... Poslovne knjige nijesu u dovoljnoj mjeri uredno i ažurno vođene, a određene poslovne promjene evidentirane su bez knjigovodstvene isprave... Revizor je utvrdio i nepoštovanje pravilnika o jedinstvenoj kvalifikaciji računa za budžet Republike i budžete vanbudžetskih fondova, kao i opština.
Revizori su zato preporučili da Ministarstvo ranije planira rashode, kako ne bi došlo do prekoračenja plana za službena putovanja, javne nabavke, honorare za radne grupe. Mora se striktno poštovati odredbe zakona o budžetu i uputstvo o radu državnog trezora u dijelu prekoračenja budžeta, kao i slučajevima nenamjenskog trošenja sredstava. To je naloženo zato što je revizor utvrdio da se novčana sredstva za rad pojedinih radnih grupa i komisija, isplaćuje bez akata, odluka i rješenja. U prošloj godini je za učešće u radnim grupama i komisijama isplaćeno 107.840 eura, od čega najviše zaposlenim u ministarstvu – preko 79 hiljada eura.
Revizori su pronašli i nepravilnosti u dodjeli nagrada, koje su se kretale od 200 do 2100 eura po zaposlenom, što nije u skladu sa propisima.
Državna revizorska institucija u zaključcima i preporukama naložila je ovom ministarstvu da ažurira računovodstvo i da uredno primjenjuje propise. Kompletan utrošeni novac treba da prati adekvatna dokumentacija, preporučila je revizorska institucija.
U roku od šest mjeseci Ministarstvo mora izvijestiti Državnu revizorsku instituciju o preduzetim mjerama iz preporuka.
Nabavke u četiri oka
Pojedine potrošačke jedinice crnogorskog budžeta u prošloj godini javne nabavke su obavljale bez planova, konstatovano je u izvještaju Državne revizorske institucije.
Revizijom je utvrđeno da su javne nabavke vrijedne više od 10 hiljada eura, u prošloj godini obavljane bez otvaranja propisanog postupka nabavke. Zavod za statistiku na taj način je realizovao javnu nabavku vrijednu 50,59 hiljada eura, a Ministarstvo saobraćaja 42,78 hiljada eura. Sekretarijat za razvoj realizovao je pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za javno nademtanje za nabavku usluga kooperacije i licenciranje softvera.
Ugovor o strateškom partnerstvu zaključen je u decembru prošle godine u vrijednosti od 4,55 miliona eura na trogodišnjem nivou, a Direkcija za javne nabavke dala je saglasnost za tu nabavku na znatno manju vrijednost - za 1,5 miliona eura - kaže se u nalazu državne revizorske institucije. I u ovom završnom računu konstatovano je kršenje Zakona o javnim nabavkama.Neposrednim sporazumom sprovedene su nabavke kod Sekretarijata za evropske integracije od 176,52 hiljade eura, a Skupštine Crne Gore 830 hiljada eura.
u LOPOVSKU BUDUCNOST, onda smo na pravom putu.
:respect:Milovane.
Volim Crnu Goru jos i zato sto ima ovdje (mada na remote nacin) takvih mjestana kao sto si ti ...
Pozdrav iz Bajice i Moskve!
Ljubav je obostrana,
ja sam samo josh jedan IDIOT, Fjeodora Dostojevskog,
koji nas je obojicu vaspitao, da volimo sve ljude,
i greshnike i bezgreshnike,
i da ne sudimo oshtro, da nam nebi sudili,
jer poslije ZLOCHINA, najteza je KAZNA od BOGA,
koji nam ne da MIRA.
STARAC ZOSIMA nije bio mirotochiv,
ali je njegova DUSHA mirisala LJEPOTOM LJUBAVI za zivota.
Pozdrav iz Danske,
i javi se, ako te put nanese u Kopenhagenu, chekam te na aerodrumu, da vidish , kako zive gestearbejeri u DK.
Eto mi sinoć u Kolašinu napisaše kaznu za nepropisno parkiranje u ulici širokoj 5-6 metara bez znaka zabrane(i uz to tu bješe još par vozila sa KL tablama), Kolašine pojaši me - fino su otvorili sezonu.